, sekce: Příjem VKV/FM |
|
Sloučení signálu ze směrové antény FM s dipólem ?Zdravím odborníky na VKV, lze s úspěchem ;o) sloučit signál ze dvou antén na příjem rádia, tzn. například směrové antény FM se signálem z klasického dipólu, případně jak (doporučení slučovače, odladění,...)? Dík za povšimnutí |
zdennek
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 58 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...Beznymi prostredky ne. Max. ze smerove anteny jednu frekvenci (rozsah frekvenci) propusti x-teho radu spolui s dipolem. Je otazkou, co to prinese na zisku, protoze tyhle propusti budou jiz mit vysoke utlumy. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...nejjednodušší řešení je dvouvstupový tuner a koax od každé antény zvlášť |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...Fm sta vložka od firmy grundig,ale náklady jsou vysoké.Vyplatí se to asi jen pro kabelovky. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...Škoda, že zase dostal citron muzikant, ten by ti určitě poradil, akorát že by ti nic nefungovalo. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 954 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...on už má zas citrona? :laughing: :laughing: :laughing:to je popáté :))) admini v tom budou mít asi nějakou strategii, někteří dostanou rovnou BANán, ale on furt dokola citrona :8) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...V neprofesionalnim (a tedy levnem)reseni nelze (nehovorim o pripadne "haluzi").Misto slucovace by se teoreticky dalo pouzit rele na dalkove ovladani,nicmene nemam odzkousen oddelovaci utlum na kmitoctech VKV napr. http://www.correct.cz/detail.php3?typ=IRS1.1&odvetvi=ant.rele.Zkousel jsem to na moznost sluceni kabelovky a STA s vysledkem nepouzitelne.Kdysi jsem mel i mechanicky prepinac,ktery mel oddelovaci utlum velmi slusny. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
@davidJo,už ho zase dostal. Asi má nějakou periodu ve sbírání citronů nebo chce udělat rekord ve sběru (jestli už ho nemá). |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 954 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...Pomôže len prepínať dva jazýčkové kontakty z telefónneho relé. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...pánové děkuji za Vaše sdílené vědomosti, jsem rád že jsem nexperimentoval, budu tedy zřejmě hledat vhodnou formu přepínaní |
zdennek
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 58 |
|
|
RE: Sloučení signálu ze směrové antény FM s di...tyhle kmitočty zvládají přepínat pin diody |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 501 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|