, sekce: Příjem satelitů |
|
Parabola 80 cm + TWIN monoblok 4,3 stupněAhoj.Marně se tu snažím naladit Astry na 23,5 + 19,2 E. Vždy chytám jen některé stanice na obou pozicích a mám podezření na to že nemám kruhovou parabolu. Moje AL parabola má na výšku větší rozměr nežli na šířku. Myslíte si že by to mohl být problém, nebo se jen nemohu trefit na to správné místo? Konvertor mám upnutý za pravou stranu (pohled za parabolou) a nasměrováno mám na 23,5E. V pohodě chytám ČT 24 ale z 19,2 jen některé (asi 12) volné stanice. Na ostatních transpordérech není dobrý signál. |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
|
|
ParabolaZačni tak, že jeden zakryješ, aby jsi viděl na který to vůbec chytáš, potom oprav pozici diseq a zační ladit. Na tyto pozice musíš mít skoro plný signál. |
kusma
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 82 |
|
|
RE: Parabola 80 cm + TWIN monoblok 4,3 stupněJaké jsou vzdálenosti os feedů (vzdálenost středů) potřeboval bys pravděpodobně méně, než 60 mm. To se samozřejmě nedá říci od stolu. Ještě překontroluj, zda máš ten monoblok position (reaguje a A a B) nebo option (reaguje na A a C). Každopádně v době, kdy se DVB-S2 transpondér SKY Linku a nejen on vysílá s parametry vyžadujícími perfektní separaci (čím větší parabola, tím lepší separace - vesměs) a perfektní nastavení v ohnisku se dostávají monobloky alespoň pro mne mimo hru.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
|
|
RE: Parabola 80 cm + TWIN monoblok 4,3 stupně....horní modrá lišta sekce ABC......toliko pro začátečníky....DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|