Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Humax IRHD 5100s - zkušenosti

tak jsem o víkendu nainstaloval tenhle new model od Humíka a musím se přiznat,byl jsem mooooc mile překvapen! Instalace proběhla běhěm chvíle-vše tam bylo připraveno pro obě Astry (23,5 i 19). Karta je Skylink Standart HD a čisté Irdeto.Příjimač má vestavěnou čtečku s Ireto+jeden CI slot...Kanály se přepínakí velmi rychle,jen menší prodleva mezi HD a SD...Dekódování probíhá v poho bez menších problémů-žádné kostičkování,prostě nic...Ká oš je naprosto spokojen s touhle volbou a proto chci poděkovat i borcovi s nickem JA,který mne utvrdil pro tuhle volbu příjimače!!! Díky moc!!! PS tohle vlákno je i pro ty,kteří nevědí se rozhodnout,co si pořídit a tak jsem to sem bouchnul.A ještě jedna věc.Jsem jen sat fanda a touhle prací se neživím :-)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

mt1974

ako mozes napisat, ze prichadzas o moznost pozriet si dany program, ktory si si nahraval, ved tie relacie sa tak dookola opakuju na vsetkych staniciach, ci uz dokumentarnych alebo filmovych, ze nemam nutnost si to nahravat !!!

mjamriska
Registrace: 4/2003

Humax PVR

A je to tu zase :(

O vikendu jsem nahral obyc film z obyc stanice (Gremlins, MGM)
a v pondeli vecer jsem si to chtel pustit. Obraz i zvuk sice sel, ale uprosted obrazovky hlaska, ze kanal je kodovany, takze dalsi nahravka na vyhozeni :(

mt1974
Registrace: 3/2011

mt1974

toto jde obejít. Nebudu tu vykecávat celý návod (aby nepřišlo protiopatření :))) ), jen poznámka, je to vázano na sys čas.

Zip
Registrace: 1/2006

to: Zip

taky me to napadlo, ale Humax IRHD 5100s nema nikde v menu moznost nastavit sys cas :( netusim tedy jak jej posunout nekam jinam

mt1974

Humax a PVR

Zdravim,

tak jsem se nekolik dni venoval intenzivnimu zkoumani funkce PVR, protoze mi Humax hnoji nahravky, jak jsem psal jiz drive.
Z toho co jsem zjistil se domivam, ze za to nemuze nejaky DRM
at uz od majitelu prav ci satelitniho operatora, ale uplne jina vec.

Humax uklada na HD ke kazde nahravce 4 soubory:
.ts - audio a video data
.hmt - meta informace (priznaky, EPG, ....)
.nts - indexovy soubor s casovymi informacemi
vyskytu jedntlivych framu z video streamu, to mu pak
slouzi k rychlemu pretaceni a pamatovani si pozice
.thm - thumbnail, maly obrazek, ktery se ukazuje v listu
nahravek

Cely problem je pak podle me zpusoben tim, ze pri spusteni
nahravani ze standby se casto stava, ze karata zacne dekodovat az za nekolik sekund at uz z duvodu, ze se do ni
nahravaji nove klice nebo to tak proste je. Humax, ale
neceka na to az karta zacne dekodovat a nahrava okamzite.
Diky tomu, ze karta nedekoduje, nemuze vytvaret spravne .nts
soubor a zapise si do .hmt priznaky, ze nahravka nepujde pretacet, po chvili karta zacne dekodovat a Humax zacne korektne zapisovat dalsi data, ale uz neopravi priznaky v .hmt ani neovlivni zapsany bordel na zacatku .nts.

Pri pokusu o prehrani takove nahravky zalezi na tom, jak dlouho karta na zacatku stavkovala. Podle te delky se pak
projevi ruzne problemy, treba, ze nahravka nejde pretacet,
video i audio jde, ale uprostred trvale zobrazena hlaska,
ze je sluzba kodovana, nebo si to nepamatuje posledni pozici
prehravani.

mt1974

mt1974

Velmi dobrá analýza. To opožděné dekodování způsobuje pravděpodobně přepis oprávnění v kartě. Nahrával jsem časově skoro všechny díly Imperia (Mafie) a tato nepříjemnost se mi stala 2x z 10-ti.
Vykecám Ti, jak jsem to obešel, stačí odpojit sat od sítě, odebrat mu i signál a jelikož nemá sys čas tak neví co dělá, :))) , ale funguje, jestli i přetáčení, to už nevím.

Zip
Registrace: 1/2006

to:Zip

Je celkem mozne, ze jsem opozdenym dekodovanim postizen vic nez jini uzivatele tohoto receivru, protoze mame v panelaku STA a pres ni rozvod satelitniho signalu s vyuzitim technologie TechniSat Router, takze muj pristroj se po zapnuti
musi nejdrive domluvit s routerem a pak teprve muze dekodovat.

Diky za vyzrazeni te obezlicky, nicmene ja uz jsem tak daleko, ze dokazu modifikovat primo soubory na disku a odstranit tak nektere problemy, zatim vsak ne vsechny ;)

mt1974
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra