, sekce: Příjem DVB-T |
|
Zesílení ztrát v rozvodech STA pro DVB-TMůže se tu někdo se mnou podělit o zkušenost na nedostatečném příjmu DVB-T u STA v bytě samotném ? VF signál pro DVB-T vedu k 2 TVP z jedné zásuvky STA s tím že jsem ho jednoduše rozbočil běžným rozbočovačem ale ejhle nastal problém TV umístěná poblíž STA zásuvky jede ok ale druhý signál vedoucí do vedlejšího pokoje už kostičkuje a to díky jak delšímu vedení /cca 12m/tak samotném útlumu rozbočovače s čímž jsem nepočítal a dost mě to zarazilo,dámli to napřímo bez rozbočovače signál je ok ,takže ůtlum cca 1,5dB rozbočovač + délka koaxiálu stačí na to že se mě signál na této větvi rozpadá,je mi jasné že to bude chtít nejspíš nějaký průchozí linkový širokopásmový zesilovač,otázkou je jaký bude nejvhodnější o minimálních nákladech a efektivním řešení. Děkuji za poznatky a navrhovavaná optimální řešení.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 290 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
|
|
RE: Zesílení ztrát v rozvodech STA pro DVB-TBez měření není vědění. Tohle je akorát hokuspokus bastlení.Jakou úroveň a parametry máš na zásuvce? Pokud máš digitální parametry v háji už na zásuvce, žádný, sebelepší linkáč ti nepomůže. Klidně můžeš mít v háji rozbočovač, klidně může být problém v impedančním přizpůsobení. Bez pořádného měření tohle kloudně nevyřešíš. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE:No takže to vemu zkraje popořádku,s VF technikou jsem už kdysi dávno v minulosti pracoval a vyráběl různé ant.předzesilovače a zesilovače včetně pásmových propustí zádrží apod.takže nějakou představu řešení mám,ano jak uvádíš jsem odkázán na pokusech ale s tím nic nepokazím na chatě mám nějaký ten arzenál zesilovačů tak uvidím jak a zda pochodím je proavdou že zde se jedná o DVB-T signál který asi má nějaká odlišná úskalí oproti běžnému terestrickému analogu proto jsem založil toto vlákno /víc hlav víc rozumu/pochopitelně nějaký spektrální analyzér pro měření síly a kvality signálu postrádám ale mohu vyloučit ale na zásuvce jak uvádíš signál bude ok ,rozbočovače jsem zkoušel měnit ano je to dosti citlivé i na ně ne všechny mají stejný ůtlum vybral jsem ten nejlepší ale i tak je to u dlouhé větve nedostatečné a signál kostičkuje ,dámli to na přímo ze zásuvky STA tak to jede ok takže evidentně signál na hraně což mě zaskočilo protože se technici montující STA chlubili že tam dali super zesilovače přímo pro pásma daných muxu tak nevím kde je chyba a co s tím udělat.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
RE: Zesílení ztrát v rozvodech STA pro DVB-T12 m kabelu (dobrého)s dobře udělanými konektory nemůžeš poznat, rovněž 3 až 4 db na rozbočovači.zkus oba výstupy na rozbočče , copak je asi uvnitř, kus drátu, odpor ?, koukej koupit pořádnou s hybridním tráfkem a F konektory. pokud neuspěješ tak máš v zásuvce min. úroveň nebo bordel ale to ty nevyřešíš. |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
|
|
jo azkusil jsi tu vzdálenou TV na mistě té první ???není TV jako TV ! :8) |
tonek
|
|
re :Jestli pouze osadili nové vložky na čtyřicet let staré svody,jako to dělají někteří mistři tady v Jihlavě,tak je možné,že UHF tam něco vadí.To se pak vyhrávají zakázky,jo a ještě se zeptej důvěrníka,kolik dostal "všimné".Když vidím to dění v tomhle byznysu,tak jsem i rád,že se tím primárně neživím,ale jen bavím.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 808 |
|
|
RE:Hm tak to jsi mě trochu zaskočil s tou možností málo citlivé vstupní jednotky na té vzdálené TV ano i to je možné/vyzkouším/jinak si samozřejmě myslím to samé jako ty co se týče defakto zanedbatelného útlumu rozbočovače,zatím se mi nejvíc osvědčil rozb.ve stíněném provedení/zřejmě s hybr. trafkem/nedá se mechanicky rozdělat je pro O-1 GHz útlum pouhých 3,5 dB na kabelu předpokládám/je kvalitní/max.1dB takže nejspíš slabá úroven signálu už u zásuvky STA nicméně co s tím udělat nemám přístup k STA kde by snad stačilo přidat trimrem na zes.úroven zisku to ty pitomce asi nenapadlo že si dnes už dost lidí doma používá na dvou odlišných místech TV takže když tuto výtku řeknu našemu slavnému předsedovi vlastníků bytů tak mě pošle do háje a řekne že všem TV na stávající STA jdou a nikdo si neztěžuje tak at hledám chybu u sebe apod.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
Předávací protokols úrovní aspoň na některých zásuvkách asi nebude.?!?!tak reklamace a maník s měřákem do bytu!!! napřed ale vše zkontroluj protože jestli tam máš aspoň 60 dBmikroV a BER menší jak 2x10-5 tak toho maníka ZAPLATÍŠ! :8) |
tonek
|
|
RE:Tak to je teda síla,příčina odstraněna hodli jsem ted cvičně dalších 12 m koaxu z navíjecí prodlužky na stávající konec prodloužené větvi z vedlejšího pokoje jelikož mam stávající vedení tažené přes kuchyn /2 zdi/takže táhl přes chodbu prodlužkou a ejhle div se světe na Philips TV u STA v ob. pokoji jede OK a dokonce po přidání rozbočovače to jede také bez kostiček naprosto spolehlivě bez náznaků kostek takže ten zapráskaný Funai musí být teda na vstupu pěkně tupý jak poleno,ted už ale nepomůže žádná rada,hlavně že se vše vysvětlilo takže dík za žduch /to:tonek/ jinak /to"lubbik/ svody máme měněné za nové včetně zásuvek takže zde to nehrozí,jediné co mě momentálně napadá je to řešit snad mechanickým přepínáním antén aby ten byt malý útlumna rozbočovači který už vadí TV obešel.Druhá možnost vyměnit TV ale je poměrně jinak zánovní cca 4roky CRTDM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
DodatekTakže je to zase trochu jinak až ted jsem si uvědomil že na te kvalitní TV sice jede vše na dost dlouhém koaxu asi celkem 25 m ale jen napřímo bez rozbočovač přes rozbočovač to na jednom z muxu nejde vůbec což u té druhé Funai jede aspon částečně kostičkuje ty ostatní muxy šli ok takže stále stejný problém ten blbý rozbočovač to natolik zatlumí že nejede jeden mux takže nejspíš nahoře u STA přitnout nj.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
RE:Zatím žadná reakce což může byt v dané situaci dobře abych se poptal další možnosti,dočetl jsem tu na foru v jiném vlákně/bohužel již zapomenutém/lonského data že existují nějaké aktivní rozbočovače což by mohlo situaci v mém případě zlepšit či problém odstranit,toto je pro mě novinkou zřejmě se to napájí a bude se jednat o nějaký malé předzesilovač v rozbočovači samotném počítající s daným útlumem v rozvodech apod.má tu někdo s tím zkušenost ?DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
Problém bude jinde.Na účastnické zásuvce musí být min 60dBuV signálu. Přijímače spolehlivě fungují od cca 45dBuV signálu. Pokud máš dobrý kabel, konektory i rozbočovač, pak Ti 15dB rezerva musí bohatě stačit!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
RE:Je tu ještě jedna teoretická okolnost ,samotný tuner DVB-T ja používám na delší větvi Konig Scart 11/zabudovaný přímo ve scartu v obyváku philips ale myslím že to rovněž nebude podstatné navíc je nemohu zaměnit poněvadž na TV philips mám již veškeré 3 scarty obsazené,je zajímavé že jsem vyhrabal /rovněž s hybrid tr./rozbočovač z dávných časů zod tesla Bratislava a tam to na jednom ze dvou výstupů jakž takž jde To:Enik jasně že bych se měřením signálu dostal dál ale nebudu si kvůli tomu tak drahý měřidlo pořizovat kvůlitakové blbosti a jsme u toho porovnání analog figitál u analogu by obraz šel dál v pohodě pouze s menším snad ani nepozorovatelným šumem,narozdíl od digitálu stačí sebemenší slabší úroven a jdeš do hajan.Na druhé straně je blbost se ukvapovat a koupit nějaký link. průchozí zesilovač apod.za 3 kila a pak zjistím že to nepomůže což je reálné. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
RE:Takže opět zádrhel onen aktivní rozbočovač jak jsem se domníval vyžadující napájení je sice asi pro můj problém požadující element nicméně napájení samotné bych nejspíš musel řešit individuelně tz. pomocí napájecí vyhýbky jelikož můj DVB.T přijímač Konig scart 11 mi /bohužel/neumožnuje ,inteligentní možnost napájení po koax. kabelu od přijímače pomocí nastavení v meny přijímače mi to neumožnuje,ne všechny tuneru to umí nj.čili položka řádově kolem 500,-což je dnes už téměř pořizovací cena celého přijímače a to ještě s nejasným výsledkem nj.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
RE: Zesílení ztrát v rozvodech STA pro DVB-T"Zesílení ztrát"... ...keď zosilníš straty, tak úplne stratíš signál... Rv |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
|
|
RE:no je to možné s tím digitálem přiznám se nemám zkušenosti ano asi je to náchylné k rozkmitání zes.harm. kmitočtů apod.takže bych si nemusel vůbec pomoci ,leda tak od vynaložené investice ale na druhé straně se tu na netu v rúzných diskusích píše o těchto aktivních rozboč. ostatně by se to snad ani nevyrábělo kdyby to k ničemu nebylo¨,je to prostě velký otazník.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
to DVBRěšíš jednu věc 1000xkrát.Zkus telku jinde....třeba u sousedů(přes rozbočovač a 20m kabelu),případně dotlač k zásuvce "někoho" kdo ti to změří....Některé věci NELZE řešit ON-LINE !! :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Zesílení ztrát v rozvodech STA pro DVB-Tje tu strašného balastu, vypisuješ chaotické odstavce spekulací a dojmů, který by šel na místě ale vyřešit, resp. zjistit problém, za 5 minut s měřákem.Bez urážky, ale na to, že sis dal přezdívku "DVB" v tom máš celkem chaos :) Zavolej někoho s měřákem. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
RE:Začnu od konce ,/to:davidkriz/no nevím namísto toho abys jako profík /odborník/na kterého si tu hraješ poradil nějaký překlenovacím jednoduchým řešení či radou tak tu operuiješ měřákem ,myslím že umění je poradit bez měřáku který jak víme není různými pokusy apod.a to podsouvání přezdívky s daným tématem bych neporovnával každý nějakou mámea řídit se podle ní je zcestné./To"KamilK4/1000 x to neřeším přišel jsem na to po druhém pokusu ,výsledek je že vstupní jednotka T.P. na delším svodu je dost tupá k tomu se přidá na hraně sinál z STA přitlumen rozbočovačem a je vymalováno u jednoho z muxuprotože bez rozbočovače to jede všude ale nechci se tu opakovat spíše jsi to nečetl celé ,čili nějaké zkoušení T-P- od souseda je zbytečné,ted jsem se nakonec rozhodl zjistit kdy se zvýší avizovaný signál a kromě toho že se neví stále kdy to bude ,chtějí navíc měnic dokonce frekvence takže uzavírám toto vlákno a nezbývá než počkat.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
já mám rádptákoviny a experimenty ale jsu břídil protože zvýšit úroveň v úč. zásuvce zvětšením výkonu vysílače by mne nenapadlo. Ale logiku to má ( jestli by tu logiku měl zesilovač nebo měnič nevím ) no PARÁDA ! :))):8) |
tonek
|
|
DVBtvoje představa, že profík/odborník na kterého si podle tebe hraju, si vycucá po internetu řešení na dálku z tvojich odstavců plných nesmyslů a procent, je hodná pětiletého děcka.Až zjistíš (pokud vůbec někdy) o čem tato problematika je, tak můžeš někoho urážet, do té doby nikoho neurazíš, protože nad tvými nesmysly mávne rukou a půjde pryč. Pokud opravdu nejsi schopen pochopit, že se něco musí ZMĚŘIT!!! aby se dalo najít řešení, tak máš IQ houpacího koně a radit ti je ztráta času. Závadu na autě ti v servisu najdou a opraví po internetu na základě toho, že napíšeš, že nejede a kouří se z něho??? Škoda času... další do počtu z těch co nic neví, ale myslí že když se zeptají, tak se z toho všichni musí zbláznit jim dávat dokonalé rady na základě NIČEHO. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
davidkrizpřiznám se že jsi mě trochu rozesmál tvými tvými záchvaty bezmocnosti které se snažíš převézt na mě a podle nesmyslného napadání nic kloudného a věcného neumíš a nejsi jak vidím schopen navrhnout ne tak vůbec poradit /bez tvého měřáku/z toho usuzuju že jsi odkojený mladý /nekomunikativní/ chlapec který ještě nebyl na světě když jsem si já musel v 70 letech vlastnoručně /s ohledem ¨nedostatku na trhu/vyrábět různé kanálové a širokopásmové zesilovače bez použití wobleru úpostačil avomet/ se slušnými výsledky o kterých se tobě ani nemůže zdát,na druhou stranu je pravdou že v digitální oblastí příjmu a jeho problemnatikou /byt jsou použity obdobné technologie/jsou poněkud jak se v praxi ukazuje choulostivější a protože se již o VF techniku dlouho nezajímám,chtěl jsem si nechat poradit od fundovaného člověka z praxe a branže digitálního příjmu což ovšem zdaleka není tvůj případ,naštěstí existuji ještě na netu jiné fora zabývající se DVB-T příjmem a tam jsem dostal narozdíl od tebe daleko příkladnější a konkrétní rady včetně doporučení kde jsem uvedl můj problém a obdžel konkrétní řešení takže se zamysli spíše nad tvým IQ.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
RE: Zesílení ztrát v rozvodech STA pro DVB-TNeviem prečo sa v poslednej dobe každá debata zvrhne do invektív a urážok. Asi je taká doba, že ak mi hneď nepovieš čo chcem, tak si taký a taký......... Sme tu snáď preto, aby sme si pomáhali a nie si nadávali. Troška úcty jeden k druhému, troška ubrať zo svojej hrdosti a hneď sa problémy riešia ľahšie. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
|
|
rolis7Moje slovo já tuto debatu nezačal hrotit ale na hlavu si nenechám rovněž s..t čili se řídím heslem jak se do lesa volá tak se z něj ozývá,jinak jak je patrno i z tohoto vlákna ,zde na tomto foru převládají spíše napadání,předvádění a urážky než věcná debata.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
DVBnic si s toho nerob on iny uz nebude..je to........na pohledani.. |
sysy
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 524 |
|
|
DVB and sysyzaložte stranickou buňku, já vím ještě o několika EXPERTECH co se k Vám přidají.jen nechápu když někdo dokáže avometem naladit kanálový zesilovač proč si s tím avometem nezměří i úroveň na čerstvě zrekonstruované DVB-T zásuvce. oba pánové se svýmy zkušenostmi zde asi všechny zkouší? protože jinak mi jejich dotazy nedávaj logiku. |
tonek
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|