Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nulová kvalita i síla signálu?

Na chalupě mám satelit s příjmem dvou družic (přepínač DiSEqC). V úterý šlo vše v pohodě a ve středu najednou tma. Na všech stanicích se objevila nulová hodnota pro kvalitu i pro sílu signálu.

Sice nebyl žádný vítr, ale přesto jsem zkusil hnout s parabolou. Ale obě stupnice se ani nehnuly a zůstaly na nule. Že by odešly obě LNB najednou se mi nezdálo, takže jsem tušil, že odešel buď DiSEqC přepínač nebo něco v přijímači. Jenže jsem vzal jsem z chalupy domů přijímač a DiSEqC včetně obou LNB. Doma jsem to zkusil zapojit a vše je OK.

Takže problém je někde "na chalupě". Vzhledem k tomu, že žádný vítr z úterý na středu nebyl, parabola se těžko hnula. Navíc při nějakém menším pohnutí by nebyla kvalita i síla hned nulová, ne? Žádná překážka, či strom ve výhledu také není. Takže už zbývá jedině koaxiál - ten je bohužel tažený pod střechou okolo celé chalupy, takže jeho výměna chvilku zabere, ale jiný možný problém mě nenapadá. Myslíte, že je to tím koaxiálem? Díky.

tomygo
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nulová kvalita i síla signálu?

Zkusil bych před výměnou(nejen toho koaxu) chvilku měřit.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

kocourka tam máš ?

oni myši rády do kabelu kousají :8)

tonek
Registrace: 1/2009

Neboli třikrát měř, jednou řež. Tohle je už ale fráze, tak to zkusím jinak: šestkrát destilovat a potom pít!

Tomik535

Žádný měřič bohužel nemám, takže zítra čapnu přenosnou televizi a zkusím to zapojit jen provizorně, abych ten kabel neměnil zbytečně.

A koucourka tam nemám :) Kabel jsem se snažil i přes blbý přístup zkontrolovat a přímo "překousnutý" by být neměl, že je jen "nakousnutý" je dost možný. Spíš by mě zajímala něčí zkušenost, zda by to mohlo takhle ze dne na den srazit kvalitu i sílu signálu na nulu, pokud by byl kabel "nakousnutý" a dostala se do něj vlhkost.

tomygo

Zapni ten přijímač na óčko a zkus to jazykem. Kopne tě to míň než na Nově..

Tomik535

Tomik

Utrolig vodka! Hvordan lager du denne?
Korn er vårt, vann er vårt. Og etter destillerer vi.
Og så da?
Etter destillerer vi.
Og så da?
Etter destillerer vi.
Og så da?
Etter destillerer vi.
Og så da?
Etter destillerer vi.
Og så da?
Etter destillerer vi.

davidkriz
Registrace: 8/2009

@david ;)

Tomik535

tomygo

myši hnízdí ve stropě tam kde nevidíš!

žárovečku a baterii z baterky snad máš, ale vše odpojit, jeden konec zkratovat a zkusit obvod, pak rozpojit a zkontrolovat zda není zkrat a je jasno

tonek
Registrace: 1/2009

To je moc složité, v polních podmínkách je voják si nucen pomoci i jinak. Třeba ten koax strčit do zásuvky a na druhý konec poslat zkusit zmoklou tchýni.

Tomik535

@Tomik535

Dlouho jsem se tak nezasmál!!!https://www.parabola.cz/img_forum/s3.gif

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Chtěl jsem připojit smějícího se smajlíka, nějak to neumím a vylezl z toho ten odkaz výše.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

@tonek

Jsem rád, že jsme se pochopili, co mu chceš poradit, když není schopen si změřit ani stejnosměrnou vodivost, což mu samozřejmě neberu za zlé. Tak se mu to snažíme aspoň trochu vtipněji přiblížit a nakopnout..
Ale dnes už toho bylo dost a čeho je moc, toho je příliž..
;)

Tomik535

týjo "příliž", no raději už dneska končím a nebudu se skrývat za editaci.
I Chuckův bratr se někdy splete.. :-/
Dobrou

Tomik535

kuny jsou k.u.r.v.y R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Bude to tím koaxem, pokuď jede vše ostatní. Taktéž jsem instaloval známému na chatu a za týden to bylo hluché. Jak píše pierrepetr Kuny jsou... :laughing:

Rocco
Registrace: 2/2010

Také se mi to stalo přesně tak, jak tomygo popisuje a také jsem reagoval stejně, hejbal s anténou a šel zkusit přijímač jinam. Od této doby se tato "závada" u mne objevuje pravidelně, tak jednou za 14 dní. V mém případě postačí přístroj vypnout, na chvíli odpojit od sítě, znovu zapnout a vše funguje.
Chyba samozřejmě může být jinde, jen jsem popsal svou zkušenost.

tondak
Registrace: 10/2010

tomygo

Hledal bych tam kde máš průchod třeba mezistěnou, pod střechou apod. Kuny jsou takový b.e.s.t.i.e, že by z nich jednoho je.blo. Proto kde kabel nevidím tak ho cpu do kovové chráničky (husího krku). No a hádej kde seženeš nejlevnější? V Baumaxu pod názvem hadice ke sprše - 1,5m za 40 kč. Odstraníš konce, vytáhleš hadici a kuny mají po ptákách R^

gaston

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra