Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ferguson Ariva200HD nebo Humax IRHD 5100S ?

Zdravím,
chci koupit HD satelit a jelikož jsem laik v těchto věcech,tak prosím o radu.
Který z těchto dvou přijímačů by jste mi doporučili?
Uvažoval jsem o kartě Skylink,tzn. pokud Arivu tak ICE HD kartu,pokud Humax tak Irdeto HD.
Nejde mi ani tak o funkce,ale o to aby to prostě jelo,aniž bych s tím musel něco dělat
;)
díky!

mirisek5
Registrace: 3/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ferguson Ariva200HD nebo Humax IRHD 5100S...

znám oba stroje , pokud chceš Skylink ber Humaxe , spolehlivý stroj pro nenáročné

Dukan
Registrace: 11/2009

re :

Tak to asi ten Humax,ale v dnešní době je to stejně všechno sázka do loterie.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

tak pokud ten humax navazuje na předchozí modely, tak bych volil jednoznačně ten humax

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Ferguson Ariva200HD nebo Humax IRHD 5100S...

No ja by som s tym humaxom opatrne lebo dnes sat je aj o internetovej podpore a ako kolega Dukan hovori na skylink super ale ostatna podpora nie velmi dobra to Arriva ma inu podporu ci software alebo share a ine prednosti.Ja som nedavno zhanal do humaxa 5000 setting a nic take sa nevyskytuje.Ja som mal a este aj dnes ho pouzivam na meranie a nastavovanie anten Humaxa 5400 a to bola ina podpora este dokonca aj nedavne ulety ORF na nom isli ale tieto masinky radu 5000 je o inom.

jozvlk
Registrace: 4/2006

opensat 9700/9900 a čisté irdeto kartu R^ R^ R^ :)))

momiro
Registrace: 2/2009

Jednoznačně Humax 5100 a to nejen podle zadávacích kritérií. Je licencovaný, čili máš jistotu, že Ti služby Skylinku půjdou i v budoucnu. Nahrávat umí, podpora eternet konektivity je slíbena do léta (asi květen), je stabilní, rychlý, má parádní obraz a hlavní výhoda proti Arivě - je kvalitně vyroben a licencován.

Střepu Ariva se vyhni, nikdo Ti nezaručí, že karta bude fungovat třeba ještě za 1/2 roku. A co se týče časté aktualizace FW u Arivy apd., vždy se jedná buď o řešení předešlých problémů a nebo o doladění zlodějny ala EMU apd. Ariva a podobné, jsou určeny pro hračičky, kteří by měli vědět, že když to zdechne, tak to zahodí a koupí něco dalšího. To že to prodává kdejaký zelinář bez základních znalostí, to je jiný problém.

@jozvlk
Každý prodejce si takovéto věci (setingy) dělá sám a pro svoje zákazníky. Jistě víš, kolik to dá práce a každý chce z něčeho žít, tak proč by svou práci rozdával zadarmo na netu. To, že se na netu válí setingy pro Arivu apd, to je práce nadšenců (né prodejců), kteří se živí něčím jiným a toto dělají jen pro své potěšení. A pokud někdo nakupuje na netu, tak musí být tak znalý, že si musí vše dělat sám, včetně ladění a řazení programů.

Zip
Registrace: 1/2006

To Zip On sa pytal tak som mu odpovedal ja by som si tiez Arivu nekupilja som mal prijmace Humax 5500 potom 5400 a to bol aj je este dnes pan prijmac apotom mam Dreambox 7020 dalej Dreambox 800 HD a keby som mal volne peniaze tak si kupim Dreambox8000 HD.A celkom dobre pouzitelny je aj prijmac Opticum HD 403p nenarocny jednoduchy cena prijatelna softy zodpovedajuce.A hlavne je to velmi jednoznacny prijmac pre tych co sa nechcu az tak hrat a keby vas predsa chytilo nejake hranie cize emu share a opodobne zalezitosti tak aj to vie s prislusnym softom.

jozvlk
Registrace: 4/2006

Stará sláva Humax je pryč co se týče jiných experimentů než jen koukání. Dle požadavků (jen sledování, bez zásahů)raději Humax.
Doporučuji však jinou alternativu Amiko 8000, Optibox 403, a když už notně ARIVU tak její alternativu SatElita 2000
Dále doporučuji porovnat tv nabídku a raději zvolit kartu CS link.
Proč ne Skylink?
Tady více experimentuje operátor se zákazníkem.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

jozvlk

Humax 5400 byl jediný stroj tohoto výrobce, který měl extra SW podporu s možností EMU. Také ho mám, nyní už jen v regálu.
Tenkrát jsem EMU bral jako opravdovou studijní záležitost, dnes už je to tak masová záležitost, že už to přerostlo rozumnou mez, tenkrát se s EMU nešmelilo, nepřiživoval se na něm kde kdo, viz šmelináři s Digi atd.
Ale zpět k H5400, po velkých problémech Humaxu (firmy) s evropskými providery (tenkrát Premiere ....), s tímto modelem, si musel Humax vybrat. Buď bude podporovat zlodějnu (Humax v tom byl ovšem nevině), nebo nedostane jedinou zakázku na boxy pro providery. Vybrali si samozřejmě čistou cestu a to logicky, protože provideři potřebují miliony boxu, kdežto individuální prodej EMU boxu je dejme tomu 1/10 záležitost.
Pokud se podíváme na dnešní stav, tak EMU boxy jsou na trhu od nejrůznějších noname značek, protože světoví výrobci si to nedovolí.

Zip

juzek

Tady jsou vidět Tvé priority, tazatel má jiné. A CS Linkem jsi to korunoval, pokud jsi si nevšimnul, tak CS Link vždy dohání Skylink a to, co se děje u Skylinku nasadí později také, takže není zbytí.

Zip

tak ten setting pro cslink/skylink je totální prkotina, kdo není lenivej, tak si to snadno naladí a seřadí dle vlastních potřeb :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

taky si myslím,že radeji Skylink kartu.
to juzek:
proč amiko 8000? to je do budoucna podobné jak ta Ariva,ne? a ten Optibox,jsi si jistý tím číslem?
Takže si myslíte že mám raději koupit Irdeto přístroj? když mi radíte Humax.
ještě dvě otázky:
-jak poznám jaký F konektor na jaký koax.kabel pasuje? je u nich napsán rozměr v mm,tak ať nekoupím něco špatně.
-můžu dát na 80parabolu LNB se 4 vývody?když zatím zapojím jen 1 a ty další tam budou nachystané do budoucna,nebude to dělat neplechu?
díky všem za rady!! R^

mirisek5

Určitě běž do Humaxu, chceš to na sledování TV a tady máš jakou/takou jistotu, že by neměly být problémy, čili na několik let máš klid.
F-ka jsou odstupňované v mm
LNB se 4 vývody - můžeš

Zip

Zip: Ty už teď víš co CSlink nasadí? :laughing:
Kde jsou ti co dávali CSlinku rok života? (a to jich tu bylo)
Tazatel zadal jsně a já jasně odpověděl a nabídl i alternativu.

mirisek5: ARIVA vyhrává více reklamou. Ale provedením, ovládáním i cenou vede rozhodně AMIKO! No zkus dát novou kartu SKYLINK do ARIVY
Rv

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

A když se budem bavit o přijímačích Irdeto Ready,který z nich?

mirisek5

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra