Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Rozvod DVB-T

Ahoj všichni,prosím o velkou drahocenou radu.Budu se stěhovat do rodinného baráčku a potřeboval bych vyřešit i TV.Doma budu mít asi tři nebo čtyři televizory a u každé settopbox.Nevím jakou si mám koupit anténu a zesilovač aby mi to utáhlo.Proto prosím poradte co bych si měl pořídit za techniku a případně v jakém e-shopu abych dobře pořídil.Díky moc

jans
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozvod DVB-T

Doporučuji kontaktovat odborníka, ovšem najít ho, to bude kumšt. Snad jen, že budeš v oblasti, kde působí zdejší machři, kteří přispívají i články na tento web.

polulin
Registrace: 10/2007

polulin

přesně tak,z otázky je jasno,jak je na tom tazatel,ať se pere s problémem firma
jans-dělej přesčasy a vyjde ti to levněji,než se s tím cacat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

tak to se na mě nezlob,ale tady na tom foru se asi nikdo nic nedozví.je to ubohé od těch co to znají,že akorat zesměšnují ty co toho tolik neví místo toho aby poradili

jans

jans

podívej kamaráde,rád poradím,ale už myslím dopředu,narozdíl od tebe,dobrá,kup si měřák,nejlepší anténu,kvalitní zesilovač,pokud to nebude vyhovovat,vyměníš anténu,zesilovač atd. atd.počítej jak to vychází,myslím cenově? a to ještě nekoukáš,tak se prober R^ :laughing: R^

pierrepetr

...kúp si aktívny rozbočovač AMP4 ,anténu a nemáš čo riešiť ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

ještě doplňuji,každé místo příjmu je originál,neexistuje paušální řešení,někomu stačí síto z polska za 200kč,jiný musí mít kvalitní anténu,jinému musíš doporučit satelitní příjem atd. atd. a hlavně měřit a měřit,pokud ne, budeš koukat týden a výpadky,co dál oprava a za týden výpadky,platí co jsem napsal poprvé R^ :laughing: R^

pierrepetr

Patko

jistě jsi byl u něho a měřil sílu pole,pokud toto radíš,možná to bude stačit,já nevím ,kde bydlí,kolik má kolem sebe domů,nebo skal,odkud to má chytat,nic nevím,nemohu takto radit R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

...máš svätú pravdu ,neradím mu drahé vybavenie,nech si poskúša sám ,nech sa baví , investícia u nás 20 €čok ak nepôjde zavolá odborníka, dokúpi zosilovač na konkrétny kanál a pozerá ;) všetci robia z toho vedu a potom sú všetci laici z toho pototo môj osobný názor ;)

Patko

Ja bych Ti "jansi" poradil zacit takto : Kup si klidne nejake levne polske sito, symetrizacni clen, koaxial a 4-nasobny pasivni rozbocovac.
Doma ze sita vyndej zesilovac, misto nej prisroubuj symetrizacni clen, pripoj koax a ten prozatim prived k jednomu svemu televizoru.
Mrkni do map na internetu pro zjisteni nejblizsich DVB-T vysilacu, opis si na jakych kanalech a z jakeho smeru vysilaji a antenu natacej patricnymi smery. Prolad televizor a uvidis, zda-li neco chytnes.
Nebo si vysilace nezjistuj, antenu na strese ( pude ? ) natoc tak jako to ma vetsina domu kolem Tebe a opet prolad prijimac... Metodou pokus/omyl se treba dopracujes vysledku.
Az Ti bude chodit co ma, tak nekde do tohohle jednoho koaxu vloz rozbocovac, zkontroluj, zda-li Ti jde obraz na tom jednom pripojenem televizoru stabilne. Pokud ano - natahni dalsi koaxy ke zbyvajicim televizorum a mas vyreseno.
Pokud ani po dukladnem "ohledani terenu" nebude obraz stabilni - potom mas smulu a musis zavolat profika. Jasne - jeste muzes experimentovat s dokupovanim nejakych predzesilovacu atd, ale nakonec Te to vyjde treba daleko draz nez kdybys rovnou zavolal Firmu...

Tak at se Ti to podari ;) !

Ante
Registrace: 3/2006

ano"este muzes experimentovat s dokupovanim nejakych predzesilovacu atd, ale nakonec Te to vyjde treba daleko draz nez kdybys rovnou zavolal Firmu...",proto radím neutrácej za zbytečný cajky,zjisti u sousedů jak jim to chodí a na co,pak kopíruj,možná to to bude brnkačka R^ :laughing: R^

pierrepetr

Patko

nevím kolik máš úspěšných montáží,ale až se z toho sám pototo,tak nebudeš nic radit,90% OK,10% je pototo a u tazatele nevím kde je,neznám polohu,nic

pierrepetr

jans

pokud ti někde jde tv,popřepínej a zavolej věštcům,já to neumím,na radu mě chybí data od tebe R^ :laughing: R^

pierrepetr

...dosť na to aby som vedel čo píšem ,ale nechápem prečo by som sa mal ja z toho pototo :))) no ale nechajme to tak hodne zdaru a dobrú noc ;)

Patko

Patko

právě ,že tě chápu,protože já už jsem se párkrát pototo,ty ještě ne,proto se můžeš mylně domnívat,že to všem chodí na nasliněný prst R^ :laughing: R^

pierrepetr

Neuděláš chybu, když

natáhneš paprskovitý rozvod kabelů od předpokládaného místa anténního zesilovače ke každému televizoru zvlášť, ne do serie! Stejně tak samostatné kabely pro každý satelitní přijímač od místa paraboly. Spojení DVB-T se satelitem do jednoho kabelu= ztráta signálu.Žádné průběžné zásuvky, výhradně koncové, nejlépe ty nejjednodušší pouze se skleněnou průchodkou (má je Atos v Ostravě).Problém je v tom, že na střeše nemusí být nejlepší signál pro DVB-T, zejména ne v prostoru kopců. Pouze v rovinném terénu, když je přímá viditelnost na vysílač, bych střechu vzal jako místo se za zaručeným signálem. Z hlediska ochrany před bleskem je však dobré mít anténu mimo dům na samostatném stožárku, stejně tak parabolu přímo na zemi. Má to řadu výhod. Kabel v zemi (vhodně uložený)stárne pomaleji než na slunci. Nabízená varianta s anténou bez zesilovače+aktivní rozbočovač bývá častokrát úspěšná. Problém je však tehdy, když je třeba antén více pro signály z různých směrů.Pak je amateřina opravdu k ničemu.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@DVB

tak poradte jestli jsou nějake stranky kde zadam bydliště a ono mi to ukáže pokrytí jako to třeba je u satelitu,tam mi to přesně ukazalo směr kam mám natočit parabolu

jans

to pokrytí je jen orientační,pokud jsi v zástavbě,působí i jiné vlivy,musíš to změřit,nebo zeptej sousedů,jak to řešili,třeba to půjde i na kus drátu,nevím odkud jsi ,nevím nic,tak na dálku bohužel,jedině volejte věštce R^ :laughing: R^

pierrepetr

pokud to chceš do vánoc,občas se ozvi :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra