Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Střih souboru mpg

Počátky HD jsem zkoumal Technisatech HD 2 a HD8SX. Mají možnost střihu nahrávek bez PC. Nyní jsem si pořídil Optibox Alligator, combo, také pro příjem MPEG 4 z Polska v DVB-T. Combo zapisuje nahrávky ve formátu mpg a neumí stříhat bez PC. Přesto, že problematiku jde googlovat, zajímají mne praktické zkušenosti účastníků tohoto fóra. Jde mi pouze o vyřezání reklam, případně o převod mpg do ts, aby to Technisat dokázal přehrát přes USB, když dokáže přehrát ts soubor z DVB-T boxu. Nechci dělat DVD. Děkuji za věcné i vtipné odpovědi videomachrům.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Samorost

skus jednoducho program "Super", ktory je volny. Mozes si zvolit rozlisenie, kompresiu a kontajner. Okrem toho, ze trochu dlhsie hrkoce je skutocne Super.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Na zostrihanie

H264Cutter alebo tsdoctor.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Téma: Střih souboru mpg

Přístroj určitě umí přehrát soubor MPG ... spíš je problém v nějaké nekompatibilitě. Jinak i u TS nemusí být jisté, že to přehrají všechny přístroje. Mám vyzkoušeno s MPEG2 samozřejmě. Co přehrají bez problémů všechny přístroje včetně TV s USB vstupem je převést to do MPG jako MPEG2 a zvuk taktéž jako MPEG Stereo. (žádné AC3 či jiné typy) S tímto souborem jsem ještě neměl nikdy a nikde problémy jej nepřehrát. :8)

Violista
Registrace: 7/2007

Téma: Střih souboru mpg

Se souborem v HD bude asi problém ...

Violista
Registrace: 7/2007

RE: Střih souboru mpg

HD video (MPEG4) dokáže spracovať bez rekompresie najnovšia verzia VideoReDo http://www.videoredo.com/en/index.htm
Po vyrezaní reklám si môžeš vybrať do akého formátu ti to prevedie, napr. h264, ts, elementary streams. Konverzia do mpeg2 by už bola s rekompresiou, pretože je to iný formát.

majoSk
Registrace: 6/2007

Gogo

Super je skôr na prevod formatov,ako na strih a inac je celkom fajn,ale pochybujem,ze sa v nom nerozsynchronizuje a/v.Stream zo satelitu je s chybami a tie treba opravit.
Videoredo hd-nie je free.

Kasr
Registrace: 8/2008

Dobrý den všem.Jakým programem přehrát v PC nahrávky z National Geographic které mají titulky.A který program umí převádět do jiných formátů i s titulky?Samozřejmě se jedná o nahrávky pořízené na Aligátoru.S titulky se mi nedaří vypořádat na PC.

abc
Registrace: 8/2007

Díky všem za reakce,

ozvu se s výsledkem.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@abc

Myslím, že dvb titulky by mal zvládnuť zobraziť VLC Player. Keď si klikneš pravým do okna videa, tak by sa ti tam mala zobraziť medzi inými aj položka Subtitles (alebo tak nejak).
Výcuc tituliek by mal zvládnuť asi tiež, podľa toho čo píšu napr. tu: http://forum.videolan.org/viewtopic.php?p=196244#p196244
Ale či zvládne aj tvoje nahrávky, to by si musel vyskúšať.

marianm
Registrace: 8/2006

Videoredo to zvladne, staci pohledat net, nebo dej mejla.

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

Re :

Alebo na sd pouzit staru klasiku pva strumento,alebo project x na demux a cuttermaran a mpeg2shnitt na strih a remux do mpg-vsetko free.
Alebo v ubuntu je tiez niejaky program,ked prejdes zdroje,tak podla nazvu je to hned vediet(teraz si neviem spomenut a nie som u pc),funguje podobne ako videoredo(iba sd),ale ovladanie je spartanske,no po viacnasobnom pouziti mi to uz slo rychlo.

Kasr

Re :

Sa mi zda,ze dvb cutter.

Kasr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra