Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Proč konvertor Inverto dává méně kvalitní signál?

Přijímač HUMAX 5400 má ukazatel síly a kvality signálu v procentech. U programů, které vysílají s FEC 5/6 obraz naběhne při kvalitě signálu min. 12%, u těch, které vysílají s FEC 2/3 při kvalitě signálu min. 18 %.
V ohnisku ofset paraboly o průměru cca 125 cm (jaký je výrobce nevím, ale je na ní samolepka ATOS) a je stará cca 5 let jsem měl dosud levný konvertor Golden inerstar GI - 201 a např. na stanici Vintage na Astře na 28 E byla kvalita signálu asi 60 %. Nyní jsem si koupil kvalitní konvertor Inverto HGLN40 Black Ultra Singl LNB, abych mohl s motorem chytat i slabší stanice na jiných družicích a kvalitu signálu mám na stejné stanici pouze cca 30 %. Samozřejmě jsem zkoušel různě posunovat konvertor vůči parabole ale tohle je nejlepší výsledek. Tak málo kvalitní signál (asi 30 %) mám i s konvertorem Inverto Black Premium, který mám z dřívějška.
V čem může být problém že dražší konvertor vykazuje horší výsledky.

fousek
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Proč konvertor Inverto dává méně kvalitní...

jestli máš na eurobirdu 28.5e se 120-tkou parabolou malou rezervu, tak máš vůbec něco špatně

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Pokud tu samolepku tvoří žlutá elipsa s nápisem ATOS, jedná se o prodejce z Ostravy, nikoli o výrobce paraboly.
BTW, předpokládám, že ta parabola je offsetka?

Hujer
Registrace: 4/2004

mozna ten inverto neni zadna vyhra

rj45
Registrace: 6/2007

takovej šmejd to zase nebude, aby na něm chodil špatně eurobird 1 :))) se 120-tkou. Der Inverto Black Ultra ist ein sehr leistungsstarkes LNB und besonders für den Empfang der BBC auf 28,2° Ost geeignet.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Mne sa zda že to bude prehltenim signalu,niektore stb pri silnom signale na kvalite zvyknu klesat.Mal som to tak na showboxe vitamine 5000 HD lnb inverto black ultra a parabole gibertini 125! Astri mi klesali na cca 30%,niektore trsp.som ani nechytil.Nilesat,badr sa zlepšili.Skus dať nejaky iny lnb,napr.smart.Inverto je silne na Tvoj stb.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

je to divný. právě když používá motor, tak ten by měl nepatrně snížit zbytečně vysokou úroveň signálu. teď není řeč o kvalitě signálu, na tu nemají motory a přepínače prakticky žádný vliv.

vortimond

No prave aj mne to bolo divne.Len by ma zaujialo aky ma signal na tych slabšich družiciach.Vyskušaj ten nilesat ako tam budeš na tych slabšich freq.Ak nechytiš to čo ma isť na 120-140ku potom chyba bude v nastaveni.Fousek tak skus a napiš.

THXKO

Porovnaj si meracie protokoly od konvertorov.
Dnešné konvertory sa vyrábajú na kilá, a môže sa stať,že lacnejší konvertor môže byť lepší ako drahší ("kvalitnejší").
Ešte vyskúšaj mierne pootočiť parabolu,aby sa dalo potvrdiť - vylúčiť,čo píše THXKO,vortimond.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Já jsem měl problémy s invertem na parabole gibertini. U nilesatu nebo badru i turksatu v phodě jakmile jsem natočil na 23.5 nebo 19.2 tak problém, signál vyskakoval. Určitě na slabší signály beze sporu inverto.

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

já jsem nikdy tyhle problémy s přehlcením tuneru neměl. a to jsem měl doma minimálně 5 různých resívrů. jistě se může vyskytnout, ale co je to potom za přijímač?

vortimond

Vantage 6000.

Digi Tv top platforma

satmana

Vantage 7100 - parabola 160 je nastavená precizně na Astru 2D. zároveň bez problémů sleduju programy jako SKY NEWS, který vysílají na stejný pozici s EXTRÉMNĚ silným signálem.

vortimond

no bude to šunka riadna,aj vitamin je aj po stranke sw podpore ;) mam ho len kôli blokeru.Taky argus mini tam sa zase kvalita skoro ani nehybe,ale určite su iba informativne,zato neprahla signal.

THXKO

pardon neprehlta samozrejme :))

THXKO

mně to ukazuje na Vantage 7100 na SKY NEWS
síla: 92
kvalita: 94
:))) to je signál jak hovado, jestli někdo znáte ten Vantage. problémy nemám

vortimond

Je hodně možností čím to může být:
1) konkrétní kombinace LNB a paraboly může být citlivější na nastavení LNB přesně do ohniska, citlivější na přesné nasměrování paraboly, nebo si LNB s prabolou prostě nesedí ani při nejlepším možném nastavení...
2) konkrétí STB má problém zpracovat příliš silný signál (zkus utlumit použitím útl. článku....)
3) propad frekv.charakteristiky LNB na dané frekvenci a polarizaci nebo prostě smůla na nepovedený konkrétní kousek LNB - zkus porovnat výsledky průřezově v celém pásmu v obou polarizacích a vyhodnoť si to
......

Osobně jsem porovnával konkrétně IBU singl a GI201(202,204) + další LNB na více parabolách 65 - 105 a můžu odpovědně říct, že IBU mně nezklamal ! Ne že by vždy a všude porazil ostatní LNB rozdílem 2 tříd, ale v naprosté většině byl nejlepší nebo vyrovnaný s jiným nejlepším, rozhodně nikde výrazněji neprohrál, takže o s čistým svědomím doporučuju R^
Ovšem možná s Tvoji 120kou zrovna nebude nic moc, ale to bych bral až jako poslední variantu - nejdřív nastavuj a testuj, než uděláš závěr.... ať se daří ;)

lance
Registrace: 10/2008

Jednu dobu co mi to zlobilo jsem se o to zajímal a kdesi na netu jsem našel, že kombinace gibertini a lnb inverto není vhodná kombinace. Ted´ tam mám jiné lnb (název nevím) a v poho.

Digi Tv top platforma

satmana

Nebo ještě může mít problém samotný LNB s přebuzením vstupu silným signálem (můžeš zkusit částečně zakrýt krytku třeba mokrým hadrem nebo pod. jestli se kvalita nezvedne...) něco jako přebuzení/rozkmitání ant. předzesilovače... zkoušej, určitě na něco přijdeš

lance

podle mě ho ještě nenapadlo s tou pracně nastavenou sestavou parabola-motor vůbec pohnout!

vortimond

taky si myslím, že to má "nakřivo" a ten IBU ho teď akorát za to víc "trestá", s takovou parabolou musí mít na Eurobirdu "plný kotel"

lance

Mal som podobný problém s inverto. Na šťastie pre kontrolu som použil druhú parabolu a tam boli signály v poriadku. Po tejto kontrole som spravil kontrolu paraboly a výsledok: po zimnom období sa zmenil uhol držiaka LNB ( zamrznutá voda v držiaku LNB). Týmto sa zmenil prijímací uhol a niektoré hlavne slabšie signály prestali fungovať . Doporučil by som pozrieť parabolu a jej nastavenie. R^

RATOS
Registrace: 7/2010

Už to funguje

Nakonec se ukázala jako příčina ne zcela optimální úhel držáku paraboly. Když jsem na základě rady, kterou napsal RATOS zkusil potlačit na držák směrem nahoru, tak se kvalita signálu výrazně zlepšila. Tak jsem držák trochu přihnul a už je to v pohodě.

Díky moc všem za rady a snahu mi pomoct.

fousek
Registrace: 11/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra