Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nový TP a tradiční přelaďování

Když se tak koukám na obsah nového TP,tak mi tam tak nějak uniká Nova Cinema. Do 18. dubna poběží vše souběžně, a těm převážně důchodcům v panelácích a bytovkách, co si to nenaladí sami a montážníci to nestihnou,nebo si na ně ani nevzpomenou, tak zas budou mít smůlu? A po dalším měsíci si páni technici vzpomenou,že chtěli přesunout ještě Cinemu,tak se to udělá dodatěčně? Docela by mě zajímalo.kterej vocas tyhle neustálé šachy vymýšlí.Vždyť je to do nebe volající,je to minimálně 4x do roka. Myslím,že němci by je hnaly.Ale zcela určitě je to ke zkvalitnění nabídky a v zájmu abonentů. Jenomže když se podívám na některé ty placené programy, tak z té kvality se mi chce kolikrát zvracet.

Pepa 3
Registrace: 4/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový TP a tradiční přelaďování

vypytat... :)))

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

loon

je to věc trhu,Horná Dolná je jinak,než Praha,Brno,Bratislava,
jak kdy,jak kde,jak komu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Proč se mění frekvence?

Pár slov vysvětlení pro čtenáře, kteří se ptají PROČ se mění frekvence.
Nový transpondér bude Towercom uplinkovat z Prahy-Barrandova, kde během příštích měsíců vyroste nová vysílací stanice. Na tento transpondér se proto přesouvají programy, které mají zdroj signálu v Praze a až dosud se jejich modulace musela přenášet z Prahy na naši bratislavskou uplinkovou stanici. Jedná se o nemalou úsporu a eliminaci potenciálního zdroje poruch a výpadků (optická trasa).
Jak jste si mohli všimnout, nový transpondér má FEC 5/6, a tedy vyšší kapacitu (42 Mbps) oproti ostatním DVB-S transpondérům. Opět významná úspora. Změnu FEC na 5/6 by bylo dobré provést i na ostatních DVB-S transpondérech. Nedá se to však udělat skokem bez souběžného vysílání alespoň pár týdnů. A právě spuštění nového transpondéru tuto možnost souběžného vysílání poskytuje.
Možná si vzpomínáte, že koncem loňského roku zveřejnil CS Link plán na změnu FEC transpondéru, kde Nova dosud vysílá. Stálo nás hodně úsilí přesvědčit CS Link, že takovouto změnu není možné dělat skokem - bez souběžného vysílání - natož v prosinci.
Pochopili jsme, že vysílání nejsledovanější české stanice musíme mít pod kontrolou. CS Link bude moci naši distribuci Novy využívat a vytvořit si tak podmínky pro změnu FEC na původním transpondéru, a to bez většího nepohodlí zákazníků. Zastávám názor, že v technické oblasti by si měli konkurenti pomáhat.
Snad se mi podařilo alespoň některé z Vás přesvědčit o tom, že naše kroky neděláme chatoticky a bez rozmyslu.
Přelaďování je jistě nepohodlí pro zákazníka. Zastávám však názor, že je-li dobře načasováno a je zajištěno souběžné vysílání na staré frekvenci, dá se to zvládnout.

jglisnik
Registrace: 8/2007

Myslim BA a okolie... :8) Nebude asi pevna cena, ale dam od hodin. niekto ma 1ks prijimac a iny zas 7ks...

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Dobrý den, využiji příležitosti, že je tady p. Glisník přítomen. Mně osobně přelaďování nevadí, ani mým známým v okolí. Ale chápu, že to pro dost lidí může být problém.

Nicméně bych se rád zeptal, kdy bude moci Skylink zveřejnit novinky v programové nabídce, které chystá. Je mi jasné, že teď asi konkrétní odpověď nedostanu, ale přesto. A dále - nechystá Skylink třeba změnu v "balíčkování" programů? Např. osobně si předplácím HBO HD a velice bych uvítal možnost předplacení nějakého balíku Sport (ideálně Eurosport 1 a 2 včetně HD, NovaSport HD, Sport 1 a 2). Nechystá se něco podobného?

Děkuji

jirka67
Registrace: 2/2006

jglisnik

Dobrý den p.Glisníku, k vašemu vysvětlení už bych jen dodal,že ti znalí a zkušení dodávají takové přístroje,kde lze udělat zálohu settingu s následným importem dat, dát si jednou práci s novým seznamem a pak je to otázka chvilinky!
Zákazník dostane naladěný stroj, nový seznam a třebas si předplatí i ten nějaký balíček!
No problém!
Přeji hezký den!
:)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1

Vás, geniálnych, Towercom urcite miluje. :)))

grantec
Registrace: 3/2007

delta1

ty chceš dostat na setkání Skylinku asi o chlebíček více, viď? :)))

Ty prasáku! ;)

Já jiné přijímače než s USB a funkčním editorem nemontuju, ale stejně me tyhle coměsíční čachry už štvou.
Já jsem totiž takovej dobrák/wůl/, že bych se styděl za naladění programů něco od lidí vzít. Navíc když to tam nasypu z klíčenky za půl minuty komplet. Nemůžu si účtovat ani za naftu, protože to všechno objíždim na kole. Tak alespoň dostanu po cestě napít z koryta pro dobytek...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Takže Ty vlastně bys měl být Skylinku vděčný za to, že ti pomáhá udržovat kondičku. ;)

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

WOW! :O
Ó pardon,já zapomněl,že žijeme v zemi,kde se stále jen nadává a všichni chtějí mít vše zadara! :dead:
Jinak chlebíčky nejím :)
Super den! :8)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

wladys

Ano, za to jsem jim vděčný. Ale akce z posledních dvou týdnů nikoliv. Jen nám přidělávají zbytečnou práci.

On Air!

Saxon

Saxon

Ono je to i o zákazníkovi. Někdo tu stovku za upgrade přijímače vytáhne sám, někdo na tebe hledí jak na zloděje, za co že chceš oný peníz atd.
Je to i o tom, jak si zakazníky naučíš. Pokud jim hodláš služby dělat navždy zdarma, nikdy je nenaučíš (nedonutíš), aby to zkusili sami, nebudou mít důvod.
Osobně ladím při změnách několik stovek přijímačů, 70 - 80% z nich jsou ti, kteří mají přijímač ještě v záruce, těm ladím zdarma, jako pánbůh zaplať, že si to pořídili u mne. Ostatních 20 - 30% jsou buď takoví, kteří to neřeší a raději zaplatí, nebo takoví, kteří tomu apsolutně nerozumí a mají z toho strach a šikovného souseda nemají po ruce. Nakonec i někteří z těch, kteří sami prolaďují jeden TP, chodí 1x za rok až 2 na kompletní aktualizaci a ti už ví, že to není žádná stranda (naladit vše, promazat, logicky seřadit) a investovaná kačka je potom netrápí.

Zip
Registrace: 1/2006

zip

To víš, že se najdou nějací lidé, kteří tu stovku, nebo i dvě za přeladění vytáhnou. Tak se snažim jim alespoň něco přidat navrh. Co si budem povídat, třeba takové ORF, nebo AustriaSat udělá lidem na Budějovicku celkem radost. Docela dobře se to rozpoznává podle VHF3 antén na stožárech. ;)

Někteří lidé si maximálně troufnou do automatického ladění, pak ale zjistí, že tudy cesta nevede, tak končí a volaji. Ručně ladim už jen Openboxy, nebo staré Technisaty. Zvláště u Openboxů vždy slyšim, "jéééé, tohle bych nikdy nezvádlul, ty si ty všechny čísla pamatuješ?", tady se ty peníze berou snáž, než když strčíš flešku do díry a zmáčkneš čtyři nuly a OK. :)))

Jdu si orazit z ranní služby a jedu na kukačku nového baráku, čau.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra