, sekce: Technika |
|
Kodovanie stranok vo Firefoxe 4.0 W7_64Neviem preco, ale novy Firefox mi stranky Paraboly zobrazuje v kodovani 1252 namiesto 1250, ktore aj je na stranke zadane.Ine stranky to nerobia. Kde je chyba? Nevie Mozilla nacitat kodovanie z HTML? |
dunaj
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 321 |
|
|
Kodovanie stranok vo Firefoxe 4.0 W7_64 (# 108)...no neviem ale mne to zobrazuje v 1250 (konfiguracia rovnaka) |
johnysk
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 369 |
|
|
RE: Kodovanie stranok vo Firefoxe 4.0 W7_64Asi špatný dekoder :laughing: |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
|
|
Nieco som zistilRobi to iba pri niektorych velkostiach pisma. Cize treba vyzoomovat (Ctrl+) a stlacit F5 - refresh. Pri urcitych velkostiach sa nespravne zobrazuju znaky s interpunkciou.Podla toho, co som sa docital, to funguje tak, ze Firefox povoluje stranke pouzitie vlastneho fontu (to sa da zapnut a vypnut) a ked pocitac nema tento TTF v pozadovanej velkosti, nahradi znaky nejakymi z ineho fontu a tie niesu spravne, lebo maju pod pozadovanym ASCII kodom iny znak. Viac do toho nevidim, zatial som to vyriesil odzoomovanim na velkost, kde je to citatelne. |
dunaj
|
|
Tak je to horsieStlacam F5 a na kazdy neparny (lichy) krat mam diakritiku normalnu a parny (sudy) zlu. Tak neviem... Firefox 4.0... |
dunaj
|
|
RE: Kodovanie stranok vo Firefoxe 4.0 W7_64Mam tiez 64 bit W7 a FF 4 a ide to normalneČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
|
|
aleved to je normalne (chybne) chovanie Windosov od 1998-roku! :laughing:Niektore TTFs mas, v Unicode, tj jeden subor obsahuje vsetko mozne od Latin cez East-ern, Cyriliku hakibaki atd. a ked asi zoomnes "medzi" tak zoberie nejaky zaklad .TTF len a len so zapadnymi znakmi kde "nase" znaky nahradi. Volakedy davno sa to robilo tak ze niekde ? fuha SYSTEM.INI ci WIN.INI sa robili take substituce ze ARIALCE=ARIAL.TTF (tak nejak), teraz by sa to mohlo spravit tak ze v regionalnych nastaveniach das vychodzi font-y pre legacy aplikacie a tiez nastavis Cesko/Slovak... |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
|
|
Mam toV menu Firefox-Webovy vyvojar-Kodovanie-Automaticke rozpoznavanie je implicitne nastavene Univerzalne.Toto treba vypnut a uz to ide. Inak sa to s F5 prepina medzi Windows 1250 a 1252 neviem preco. |
dunaj
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|