, sekce: Skylink |
|
Jak nové programy Skylink na ICE?Dle včerejší zprávy vyplývá, že nové programy v nabídce Skylink pojedou pouze na Irdeto a ICE kartách.Pokud správně chápu ICE kartu, tak ta funguje tak, že dekóduje jak Irdeto tak Cryptoworks. Ze zprávy mi však nepřímo vyplývá, že nové programy půjde dekódovat pouze "Irdetem". Pokud bych tedy hypoteticky používal ICE kartu v přístroji nebo modulu, který dekóduje pouze CW, pak se k novým programům nedostanu - chápu to správně? Dále jsem z článku pochopil, že pokud budu mít "pouze" CW kartu a předplácím si balíčky (Multi, HD, ...) dojde k situaci, že za stejnou cenu budu mít méně programů než abonent s ICE/Irdeto kartou. Tak to je mi podivná rovnost - přijdou dva chlápci do obchodu s tím, že chtějí stejný salám za 20,- Kč - ten co přijde v džínách dostane 10 dkg a ten v obleku dostane 15 dkg. ;P Jaká je vlastně budoucnost ICE karet? Pokud se Skylink rozhodne a vypne kódování CW bude se ICE karta chovat úplně stejně jako "čistá" Irdeto karta nebo tam budou nějaké rozdíly? Má smysl teď pořizovat ICE - nebo je to jen "přechodná" záležitost, která by mně časem stejně přinutila koupit "čisté" Irdeto? Nejsem žádný pirát, nic nesdílím (a to ani v jedné domácnosti), mám koupené a zaregistrované 2 CW karty - jenže teď moc nevím co dál - jít cestou karet "Výměna" ("Podotýkám, že se nejedná o nucenou výměnu. Je pouze na rozhodnutí zákazníka, zda si kartu Výměna pořídí nebo bude čekat na plošnou výměnu.") nebo touto cestou koupit (vyměnit) jednu kartu a k ní pořídit "NEXT" kartu nebo se na Skylink vykašlat - přejít k jinému providerovi a za pár měsíců či let řešit ten samý problém u jiného providera??? Takový přechod tedy znamená bez vlastního zavinění další náklady (karty, moduly, přijímače atd.). Pokud jsou moje dotazy příliš stupidní, tak se omlouvám, ale dekódovacím systémům fakt nerozumím. |
vahač
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 148 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?Chapes to zle. Nove programy pojdu na ICE aj Irdeto. |
fajnsmeker
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 128 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?a co je teda lepší,koupit ice nebo irdeto |
buky
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 237 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?pokud mas pristroj CW a kartu ICE, tak i po vypnuti CW kodovani ti karta ICE v CW pristroji pojede. Potvrdil to pan Glisnik ze Skylinku primo pod aktualnim clankem/rozhovoru s nim. Takze i nove programy ti v CW pristroji pojedou, pokud mas ICE kartu. |
davebj1
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 663 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?Zkusím ještě jednodušeji. Pokud máš přístroj s CW, kup ICE. Pokud máš s IR, hoď si kostkou.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?a co se tyka porovnani s tim obchodem a nakupem. Tak situace bude takova, ze kdo ma ICE nebo irdeto kartu, tak bude mit bonusove programy. Takze neco jako kdyz v obchode mas slevovou kartu. O ni si muze rict kazdy, tak jako skylink nabidne vymenu zdarma, a pak muze cerpat vyhody - programy na vic. Staci si zkratka o ICE kartu rict a mas vsechny vyhody. Nikoho ale nikdo nenuti, alei na tobe, zda chces mit stanice navic. To je fer. |
davebj1
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?ale vysledok 100% nie je, vsak? |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?@davejb1, to vůbec není fér, když mě ten Skylink pořád k něčemu nutí!! Ty to nechápeš?;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?pokud nebude vysledek 100 procentni, tak pak si koupis modul irdeto a uz to bude 100 procentni. zalezi co ma clove za srot |
davebj1
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?Tomik: ale on te nenuti. Dava ti na vyber. Nove programy - vymen si kartu. Nemas zajem - nech to jak je. Nastvalo te to - zmen platformu. Nikdo preci nikoho nenuti, aby mel skylink. Je volnej trh, kazdeho volba. |
davebj1
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?to fajnsmeker:Ano nové programy půjdou na obou kartách, ale můj dotaz směřoval k tomu jestli sebou nové programy ponesou CW kódování - myslel jsem že se ICE karta bude chovat jinak v modulu (nebo přijímači) s CW a jinak s Ir |
vahač
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?preco by si mal ktokolvek kupovat modul irdeto do Skylink ready shitu? Naco je potom nalepka (test) Skylik ready? |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?@davebj1, myslel jsem, že ten použitý smajlík na konci to dostatečně vysvětluje, koukni znovu.Ale už je radši nebudu mást. Nejde to vysvětlit nijak. Je to marné. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?to Tomik535:mám přístroj s Conaxem :)) (ne to byl jen joke) - mám jeden přístroj co neumí nic jiného než CW a nemá ani možnost CI modulu - další přístroje mají možnost CI modulu (který teď ale nepoužívám, protože jeden z přijímačů /TF7700/ je "ve skříni" a mám v něm CW modul a druhý přístroj (Vantage 8000 HD/, na kterém teď funguju má UNI čtečku (ta ale podle toho co jsem četl na různých fórech snad zvládá ICE, ale neumí čisté Irdeto a ze SW podporou to už u něj není taková sláva). |
vahač
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?Je to asi len o motivacii k vymene karty. Kto si plati a chce nadalej, alebo sa chysta predplatit balik Multi si ju necha vymneni. Ostatni, ktori ju maju napr. v domacej sieti sa nato vyp.dnu :))) Podla mna kym nedojde k plosnej vymene je to vykrik do tmy...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?To už môžu prejsť na dvojročný režim platností kariet a bonus bude mať ten,čo si kúpy novú kartu.Je to zaujímavý vernostný program. |
miki16
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 601 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?No k tomu abych se rozhodl, jestli chci nebo nechci vyměnit kartu potřebuji právě nějaké informace (aspoň trochu tomu rozumět), protože takové rozhodnutí s sebou nese nějaké vícenáklady (karta, modul, přijímač...) a rád bych je případně nesl jen jednou (abych teď nevyměnil za ICE a za rok či dva mi někdo neřekl, že potřebuji čisté Irdeto). |
vahač
|
|
vahačpolozil si imho velmi dobre otazkyna tu prvu, som sa chcel spytat i ja, asi to bude v idente danej karty, ze to poslape i v systeme CW (v pripade ICE, inak si to vysvetlit neviem) no a na tu druhu, tak to s tym salamom je i na podanie na SOI :))) respektive, sam som zvedavy (ibaze by abonent, ako som tu uz niekde pisal, dostal novu ICE/IR gratis) nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?Glisník nemôže za to že Cryptoworks padáCryptoworks je nap. DigiTurk (7°E), SkyLink, Cs Link, ORF, AustriaSat, DMC (15°W) atd. |
Vladi
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 735 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?to alfasex:v tom článku se p. Glisnik zmiňuje o bezplatné výměně (Poskytneme jim však časově omezenou příležitost své karty bezplatně vyměnit za karty Irdeto/ICE), nejsou však specifikované bližší podmínky. Moc se mi nelíbí, že půjde o "časově omezenou příležitost" - co když si budu muset (nebo chtít) koupit jiný přijímač ... a teprve pak bych si vzal novou kartu (pravděpodobně na starém přijímači mi nepojede nová karta, na novém nepůjde stará... budu mít tedy snahu zamezit období bez možnosti příjmu)? Samozřejmě, že bude záležet i na těch ostatních podmínkách, u kterých je v rozhovoru pouze zmíněno, že "budou včas zveřejněny". BTW co je to "včas" - to je velmi relativní pojem - pokud jsem "pomalejší" želva :laughing: je pro mně "včas" jindy než pro rychlejšího zajíce :laughing: |
vahač
|
|
vahačZkusím to co nevíc "polopatě":- ICE karta přijímá ze satelitu "signály k dekodování" už i ted jenom a pouze ze systámu Irdeto. - ICE karta umí pracovat v modultech Irdeto a nebo CW, - pokud je ICE vložena do zařízení, které umí jen CW, tak je vnitřně přizpůsobena tak , aby "signály" vysílané ze satelitu ke zpracování v systému Irdeto, nejak v sobě připůsobila, aby to i CW modul zvládnul dekódovat. - takže i když "nahoře" odpojí CW, tak se to "dole" nijak neprojeví, protože ICE karta bere "zhora" kódy pro Irdeto a "dole" spolupracuje přes CW. Funguje vlastnmě jako nějaký převodník Irdero-Cryptoworks. Z toho všeho vyplývá, že když odpojí CAID-y pro CW, tak pro ICE kartu se VUBEC nic nemění a dál jede tak, jak jede dneska. |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?a pujde mi ta karta ICE v modulu cryptoworks-irdeto( červenobíla barva) možná blbá otázka ,ale dík za odpověa pujde mi ta karta ICE v modulu cryptoworks-irdeto (červeno bíla barva)možna hloupá otázka ,ale díky za odpověď |
kuri75
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 316 |
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?to šibal:R^ Jo jo - takhle nějak "po lopatě" jsem to asi potřeboval - dá se to tedy chápat tak, že pokud "nahoře" pojede Irdeto bude fungovat i ICE a není žádný důvod k její výměně ani v budoucnu. Je to tedy Irdeto karta s nějakou funkcionalitou navíc... Pokud je to pravda, tak ale nechápu, proč Skylink má ICE i Irdeto karty - v tomto případě by mu stačily pouze ICE? (jediný důvod by mohla být vyšší cena ICE - pak je ale otázkou proč se vůbec tyto přechodové karty zavedly) |
vahač
|
|
RE: Jak nové programy Skylink na ICE?@alfaChtělo by to asi pohledat "paragrafové" znění formulace o možnosti či nároku na dokoupení placených programů. Určitě chápeš, že pokud je tam něco ve znění: -každý má možnost dokoupit, nebo -každý má nárok dokoupit, tak je to podstatný rozdíl a stížnosti by byly zbytečné. A i kdyby tam bylo napsáno nárok, tak tam ještě může být omezení "na službu, která je určena pro konkrétní(nebo uvedený) typ HW. Je jednoduché si to ošetřit(proto se mi to nechce hledat) a nevěřím, že by na to Skylink nemyslel. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
šibaluž vlastně odpověděl na moji otázku,tak že mu děkuji |
kuri75
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 316 |
|
|
vahač1) ano výrobní cena ICE bude asi vyšší, protože je to Irdeto, navíc s předvoním můstkem na CW. Navíc každé "přibastlování" něčeho na něco, sebou nese možná rizika pozdějších problému. Obecně (v čemkoliv) - čím složitější a sofistikovanější systém - tím větší riziko pozdějšího nalezení nějakým problémů.2) ICE karty se zavedly právě proto aby providerům ,kteří jedou na Cryptoworksu neutíkali abonenti při zavádění nových systémů. Následně na tom vydělá i samotná firma Irdeto, které kaskádovidě neutečou provideři při zrušení Crytoworksu. Kdyby nebyly ICE, tak by providěři mohli nahradit CW jiným kodovaním než Irdetem a zařídili by se při výběru nového krytovacího systému určitě čitě tržně - dle ceny toho systému. Tahle museli vzít v potaz taky to, že jejich abonenti co mají jen CW přijímače jim při přechodu na Irdeto neutečou. Takže zůstali u firmy Irdeto. |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|