, sekce: Příjem satelitů |
|
Monoblok + 2x singl LNBPotřeboval by jsem poradit.Mám monoblok + 2x singl LNB (vše od Inverta). Monoblok chytám 23,5 + 19, a na singly 13, 28,2. Koupil jsem si přepínač P.162-IW Position do kterého jsem zapojil 2x singl LNB. To celý jsem zapojil do přepínače P.162-IW Option (do kterého je zapojen monoblok), to celé "táhnu" do TV Panasonic s DVB-S. Při lazení kanálů mám na všech 4 LBN signál bez problémů a kanály to uloží. Jakmile ale začnu přepínat stanice ze všech satelitů mezi sebou, funguje pouze monoblok a 1 singl. U druhého LNB mi vyskakuje hláška nedostupné služby (signál je jak jsem psal dobrý). Zjistil jsem, že když přepínám programy jen mezi singl LBN, je vše OK. Jakmile ale přepnu na monoblok a a vrátím se zpět na kalály ze singlu, vyskočí hláška. Zajímavé také je, teda pro mě, že u kanálů s nefunkčním příjmem je jiná pozice satelitu, místo aby tam bylo 28,2 tak tam je 13. Zkoušel jsem prohazovat kabely, různá nastavení DiSEqC v televizi, výsledek stejný. |
Martincca
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 35 |
|
|
Re:Mnoblok + 2 lnbno ,zkus ty přívody přehodit na tom OPTION ,ale pozor musíšvědět ,co je co,když to máš na jedné parabole (šilhání), a upravit v přijímači,mám to podobně ,ale na třech parabolách no a s jednou točím (twin lnb),no ale není to nic ,co bych doporučoval.. |
710nav
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 647 |
|
|
Re:Mnoblok + 2 lnbMam presne tu istu zostavu. Ked prepnem z 13E alebo z 28,2E na Jojku, tak Jojka nenabehne. Ked prepnem z 13E alebo z 28,2E na Markizu, tak Markiza nabehne v pohode. Niektore nabehnu, niektore nie. Nepatral som dalej preco je to tak. Ale teraz som porovnal parametre Joj a Markizy: frekvencia je ina, polariazia rovnaka, SR rovnaka a FEC rozne. Ze by to robilo rozne FEC v kombinacii s tymi dvoma Diseqc prepinacmi? Chcelo by to vyskusat 4 obycajne LNB a jeden 4/1 prepinac. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
|
|
to TomicNo,to je to nejlepší řešení,já jsem to "zbastlil" tak proto,že tam mám ten monoblok twin,ale časem to přestavím,ta sestava s přepínačí zasebou + monoblok...no..,nikomu bych to sám neinstaloval..asi tak.. R^ |
710nav
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 647 |
|
|
RE: Monoblok + 2x singl LNBMěl jsem to také tak,fungovalo vše, až na některé hudební z 28,5E tuším, že to byla stanice Bliss a ostatní ze stajného kmitočtu.Vyřešil jsem to nákupem 2 LNB a od té doby vše bez problému. |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 182 |
|
|
RE: Monoblok + 2x singl LNBZkusim to večer ještě nějak poladit a vyzkoušet různé varianty propojení kavelů. Ono totiž z jídlem roste chuť :-). Nejdřív jsem měl monoblok, pak jsem zjistil, že na 13tce jsou taky fajn programy a teď už bych chtěl i tu 28,2... |
Martincca
|
|
Martincca......a co tak motor (pokial to chces na jeden prijmac)? cca 50 Eur a staci ti jedno LNB a bez Diseqc prepinaca |
Tomic
|
|
RE: Monoblok + 2x singl LNBChtěl bych, ale televize zvládá pouze Diseqc 1.0A to myslím s motorem nefunguje :-( |
Martincca
|
|
RE: Monoblok + 2x singl LNBnuz, tak za patsto eury novy TV :) alebo za 40 nejaky prijmac, co zvlada aspon diseqc 1.2, najlepsie usals a twin lnb nech to mas aj v tv, ale motor by si tocil externym prijmacom |
Tomic
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|