Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

parabola multifokus a Thor 5/6 s Astra23,5

Dá sa naladit Astra 23,5 a Thor 5/6 na jednu parabolu?
Mám parabolu Multifokus 85
Ďakujem

navisk
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

áno dá

mnoho razy a tom tuná písali

tonek
Registrace: 1/2009

RE: parabola multifokus a Thor 5/6 s Astra23,5

bez problemu od 31,5 E az 5W

DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB

Miguel
Registrace: 9/2005

co nasjkôr nastavit?

Ktorý satelit mám najskôr nastavit? Astru 23,5, alebo Thor 5/6? alebo stred? ak stred tak ako?
Dakujem

navisk

tak nevím ???

co je lepší

radit nebo neradit?

samozřejmě střed dej HOTBIRDA, pokud vše dobře smontuješ tak už Ti budou sedět i značky na liště, celou anténu nakloníš asi o pět stupňů (pohled zezadu tak pravá strana lišty níže)a u Thora dej vývod koaxu asi na půl pátou při pohledu do paraboly.
lépe ti poradí kamarád Kuba pokud není někde v Zemském stínu!
je zde mnoho nastavení a všude jsou velké vůle, taktéž padesátižár doporučuji masivní a většího průměru a pokud možno svislý aby jsi neměl nakřivo obraz!

tonek

RE: parabola multifokus a Thor 5/6 s Astra23,5

Stred by bol najlepší na 16e pretože prioritná bude 23.5e takže ja by som naladil stred paraboly na 16e a upevnil aby sa ti neotáčala do strán no a už by som sa pustil do nastavenia 23.5e a teda nastavil aj sklon paraboly a dotiahol. Až potom ostatné teda ak chceš mať 1w tak rátaj s tým, že LNB bude vyššie ako u 23.5e približne o 1 až 2cm aspoň ja to tak mám na 80 parabole.Signál je stabilný aj z intelsatu no pri dobrej búrke sa stratí niekedy aj z THOR-u ale na 23,5e Skylink má dostatočnú rezervu a nezaznamenal som zatiaľ žiadné výpadky. Ja to mám zhruba nastavené tak asi 1 a pol roka.No nezabúdaj môžeš mať parabolu aj za 200€ keď je zle naladená tak ti pri zhoršení počasia vypadne a susedovi nemusí hoci má parabolu za 10€ keď ju má dobre naladenú.Takže precízne nastaviť hoci aj celý deň
R^ R^ R^ R^

domi357
Registrace: 5/2010

priorita

z hlediska příjmu je na THORA bo je slapší.

jenom doplním že vše co jsem psal platí pro střední Europu!!! (jejimž středem je Holomócký tvargl)

tonek

domi357

lol, daj nejaky navod ako sa ladi parabola

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

nastavenie

dostal som sa k PC až teraz, predbežne som si to nastavil na dvore tak, že stred som dal na Eurobird 9E, postom som naladil 23,5 a Thor 6. Išlo mi to, ale na strechu to budem dávat až zajtra.
Dakujem za námety a odpovede.

navisk

pre: mirny

Toto je diskusia ja som pridal svoj názor respektíve som napísal ako mám ja a aké sú moje skúsenosti!!!
Máš s tým nejaký problém????

domi357
Registrace: 5/2010

mírni se

auta se také "ladí" !

i ženy a jiné věci se TUNÍ

tonek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra