Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Astra 2 D

Dobrý den všem. Prosím o radu. Kdo má zkušenosti s příjmem v západních čechách Astry2D. Mám ofset 115x125 a obě polarizace běží pouze za slunečného počasí. Uvažuji o Gibertini 155 x 165. Bude stačit? Nebo doporučte alternativu. Děkuji.

krecek
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Astra 2 D

a seš si jistej, že to máš nastavený na absolutní maximum? v západních čechách (záleží kde, schválně napiš okres) by mohlo stačit i tohle. něco se dá taky nahnat používáním vhodnýho LNB (nevěř tomu, když ti bude někdo tvrdit, že je to úplně jedno)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Re Astra2d

Karlovy Vary. Nastavené je to podle profi měřáku. Kabel 10m Sky digibox Panasonic

krecek

to by mohlo stačit. KV jsou ideální. máš inverto black ultra twin? rozhodně doporučuju

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

ta 150-tka je vhodná spíš pro střední čechy až (skoro) k Praze si myslím. jestli máš problémy s horizontální pol. tak se dá LNB nastavit o 90 stupňů do strany, čímž dojde k zlepšení H příjmu na úkor vertikálů. IBU LNB je vhodný na Astru 2D. je to vyzkoušený, generuje 1.21 gigawattu v porovnání s některýma jinýma. mezi LNB je to něco jako tohle piáno mezi výrobkama firmy yamaha
www.youtube.com/watch?v=X65isbWcbTQ

vortimond

Dokázal by mi prosím někdo říct jak velká anténa pro příjem Astry 2D by byla vhodná na okr. Havlíčkův Brod? Díky.

chotebora
Registrace: 2/2009

podstatně větší. zjednodušeně platí pro čechy: všecko co je na západ od Prahy je dobře řešitelný

vortimond

Takže by si to typoval od 2m a výše? Sakriš, proč musí mít Pražáci zase výhodu ... :)))

chotebora

Re:Astra2D

To Vortimond: Děkuji. Po tom konventoru se poohlédnu. První krok než 299Euro za Gibertini. Před sebou mám ten měřák Satlook mark IV. Tak o weekendu budu chytřejší.
To Chotebora: Mám v garáži prime fokus 220cm. To se na střechu dát neodvážím. Má závěs ale ne držák konventoru. Na výpočet vzdálenosti mám prográmek. Můžem se domluvit.Alu. Jsem amatér a prošvihl jsem kvůli dešti finále snooker v Schefieldu. Tyhle okamžiky pak člověka nutí něco dělat.

krecek

to krecek: Díky za nabídku, ale já bydlím v paneláku v pátém patře a taky bych si netrouf ji dát na střechu a před barákem se to dneska hemžilo černotou, tak už vůbec si netroufám ji tam dát.

chotebora

a kup si tu verzi twin i když používáš jenom jeden tuner. občas se stává, že twin LNB jsou trochu lepší než singl a Inverto v tomhle není výjimka

vortimond

Ja jsem dnes doladil GI 125cm a koukam bez zaskubani i nyni. Tedy vertikal. Nizsi freq uz skubou. Plynule jede ITV HD (10936), ITV 1 ITV3 (10906). Obcasne skubnuti na BBC HD, BBC One a Two uz skubou.

QTH: Ostrava.

wenk
Registrace: 4/2006

Jeste, zkousel jsem menit konvertory, IBU je fakt takovy maly zazrak oproti ostatnim. Mam Single verzi, jsem zvedavy na Twin.

wenk
Registrace: 4/2006

Budete muset chlapci kontaktovat Vanspeeda/Jirku z Liberce/
ten je v tomhle asi jednička/jeho paraboly více než 2,6m OK.
Máme tady taky jednu u kolegy a vše jede jak má.
Vorti:: přijeď kouknout rád bych Tě poznal a hodil u dobrého jídla řeč.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Jirka se prestehoval do liberce ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

neé

usnul v tramvayi

tonek
Registrace: 1/2009

bublajs

Ahoj .Hery to popletl.Jsem porad v Jablonci. Pro /tonek/.Cesky se pise -usnul v tramvaji- lingvisto.

vanspeed
Registrace: 10/2007

se mýlíš

správně je ŠALINA

a ten titul mi nepatří ! říkají mi píč.o

tonek
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra