Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Clarke-Tech ET - 9000 + HDD

Pořídil jsem si Clarke-Tech ET - 9000 chtěl bych si do něj vložit interní disk = může být až 1TB. Vzhledem k tomu, že přijímač nemá ventilátor mám strach, aby se ten HDD bez ventilátoru nezahříval celý přijímač ještě když tam chci dát do CI slotů dvě Diabla, které taky dobře topí. Máte s tím někdo nějakou zkušenost ?

shiraz
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Clarke-Tech ET - 9000 + HDD

zkušenost vůbec, ale ten přijímač je na to připravenej. je tam normálně konektor jako na základní desce PC. takže všechno jenom otázka výběru vhodnýho větráku. to se probírá na fórech např. clarke-tech support

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Podle mne,bez vetraku to s HDD nebude koser.Clarka jsem mel na zkusenou,ovsem se sitovym HDD ulozistem - NAS.

hdpe
Registrace: 11/2007

oni tam dávají 60x60x10mm / 5V
nevím jestli se to dá u nás koupit (jedině 12V), ale rozhodně se to dá koupit např. na ebay

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

já ho mám od března, narval jsem do něj 500 disk, žádnej ventilátor a víc neřeším. Mám ho momentálně zapnutej asi 3 hodiny, hdd je momentálně neaktivní a plugin mi ukazuje, že hdd má aktuálně teplotu 41°C. Žádnej modul v něm nemám, používám obě čtečky. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

a co se stane, když připojíš na 5V ten 12V větrák. asi se točí akorát trochu pomalu, ne? já vůbec nevím :)))
www.alza.cz/chlazeni/do-skrini/60x60-mm/18849247.htm

vortimond

pak ještě je dobrá redukce na ten 2-pin konektor. to u nás asi koupíš

vortimond

Na jiném foru jsem se dočetl, že tam někdo dal ten větrák 60x60x10 - 12V. Na desce na pinech je údajně 5,6V.Na ventilatoru je prej potřeba přehodit červený kabel s černým ( nevím proč asi aby foukal opačným směrem) pak je tam ještě žlutej kabel, který je na regulaci otáček, který se nikam nezapojuje a je asi k ničemu.
Vzhledem k tomu, že jsem přijímač neměl otevřený a nechám případnou instalaci odborníkovi ptám se proto možná blbě Vortiho co myslel tou redukcí 2 pin konektor ? Jinak klidně si koupím někde na e-bay ventilátor s napájením 5V, ale mám zase dilema, aby nebyl moc hlučný, když nemá regulaci otáček. Jinak všem děkuji za názory a samozřejmě se těším na další
:))

shiraz

to bude asi tohle R^
http://shop.softcom.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=103974
jinak taky bych tam klidně zkusil dát ten 12V větrák. schválně co to udělá

vortimond

NAS

@hdpe a ostatní: to připojení na síťový uložiště NAS mě docela zajímá jak to rozběhat - máte někdo podrobný info? Funguje to oběma směry pro záznam i přehrávání nebo jen pro přehrávání? Taky mě zajímá v jakým formátu Clarke ukládá na HDD záznamy (jaká koncovka souboru)? Díky

Honza07
Registrace: 7/2007

Možná další blbá otázka... Ta redukce je pro napájení toho ventilátoru ? Když je ten přijímač pro to připraven, tak se ptám pokud si někdo koupí tento přijímač s HDD tak tam ten ventilátor je instalovaný ? Ted si tak trochu připadám, že jsem si koupil přístroj s dovětkem DD (dodělej doma):-) ... Jdu fandit ať je to plichta ( mám vsazeno) :-)

shiraz

jo přesně. je to urob si sám. taky tam dávají tohle (nad CPU). vypadá to fakt pěkně.
www.amazon.de/Scythe-Kaze-Slim-Gehäuselüfter-2000rpm/dp/B001H8GAGC

vortimond

Vorti (www.amazon.de/Scythe-Kaze-Slim-Gehäuselüfter-2000rpm/dp/B001H8GAGC) tím myslíš větrák nad CPU a pod HDD ne a nebo větrák nad CPU a i pod HDD ? A je to tam taky připravený nad tím CPÚ pro ten větrák ? V návodu jsem viděl šuplík na HDD kde to vypadalo, že by se tam ten ventilátor dal usadit, ale nad HDD ?

shiraz

já fakt nevím, já ten přijímač nemám. tenhle větší větrák montujou na ten vrchní dekl si myslím. takže k uchycení používají ty větrací otvory

vortimond

larke-Tech ET - 9000 + HDD

Opravuji poslední větu: " ...nad CPU ?"

shiraz

si tam dejte ještě vodní chlazení, aby vydržel funkční třeba 20 let :))) Konstruován je na pasivní chlazení, tak by měl ty trochu vyšší teploty zvládat. Nejvíce horkej je nad cpu a tunery, v místě hdd a zdroje je ta teplota celkem v pohodě.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

NAS

Zdar,osetreni HDD do NASU je v pohode,necha se to rozbehat pod linuxem (napr.PLI fmw) "mountne" se NAS se spravnym nastavenim cesty (obvykle se v NASU vytvori slozka Movie,coz je standardem i pro vnitrni HDD).Kdyz je v NASU vse povoleno,pak uklada i cte (nahrava/prehrava):).Soubory maji u dreamboxovych prijimacu klasickou koncovku .ts.

hdpe
Registrace: 11/2007

Tady je návod jak a jaký ventilátor instalovat: http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=285&t=7288

jirka106
Registrace: 1/2011

@hdpe a ostatní:

Díky, to vypadá zajímavě :) , doplňuju dotazy
- nahrává to záznam jen do jednoho TS souboru nebo to kouskuje do několika souborů jako např. Vantage?
- jakým SW ten TS soubor sestříhám a dostanu na DVD (ideálně SW pro PC a tip na SW pro Apple Mac)
- pokud použiju externí USB disk, do jakýho formátu je potřeba naformátovat?
- když se připojí NAS Synology a zároveň ext. USB disk, můžu si zvolit z jakýho z nich chci koukat nebo na jakej z nich chci nahrávat? Chci to volit podle potřeby.

Díky za info

Honza07

1.Do jednoho
2.zatím jsem nezkoušel...Ale měl by vzládnout prg. XviD4PSP
3.Fat32
4.Ano před nahráváním zvolíš cestu/umístění

jirka106

Díky, pokud ještě někdo doplní otázku 2 (software na zpracování), budu rád. Jinak ale pokud nahrává do jednoho souboru, tak FAT32 je omezeno na 4GB a co když nahrávka bude větší (např. HD záznamu)?

Honza07

Včera jsem nahrával Protektora z ČT1 je to ve formátu MPEG-2 TS a velikost je 4.61 GB,je to jeden soubor,ale teďka tedy nevím v čem je naformátovaný interní disk,každopádně Flashky se musí formátovat na FAT 32

jirka106

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra