Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T

Zdravím, potreboval by som poradiť. Mám signál DVB-T na K37 CZ na anténe bez zosilňovača. Je ale slabý a potreboval by som ho zosilniť, ale keď ho zosilním signál sa úplne stratí. Viete mi niekto poradiť čo robím zle, prípadne o koľko mi stačí signál zosilniť, keď bez zosilňovača má 20% silu a 65% kvalitu. Ďakujem

KALERAB
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T

kanálový alcad R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

neviem aky zosilovač použivaš je možne že tym zosilovačom zosilniš aj nietory miestny vysielač ktory ti tu 37 upne zruši bolo by dobre vedieť kde sa o prijem pokušaš malo infa si dal ani nevieme aka antena aky zosilovač nič

jopo166
Registrace: 1/2009

mám hlavu jak kedlubnu

co se stratí síla ? kvalita ?
čím to zesiluješ???, napájíš to ???
stáčí ti jen ten 37 kanál nebo toho na tu anténu chytáš více?
poloha směr antény má vliv?
no to už vypadá že dopadnu jak dopoledne v Žilině ?!

tonek

detail

Som z Bánoviec nad Bebravou, anténa je "COLORKA", smer mám určite dobrý, vymenil som nový kábel, nový symetrizačný člen, a nový zosilňovač od CSAT http://www.csatshop.sk/product/mt35-5337/. Bez zosilňovača chytám aj DVB-T Sk na K57 a K69, pri ladení sa tuner zastaví aj na K54 (čo by mal byť MUX1 z rovnakého vysielača ako K37 MUX2, ale po zapojení zosilňovača sa všetko stratí a pri ladení ani ťuk. Myslím si že to asi zosilňujem príliš veľa, prípadne zobudím niečo čo mi zruší celý príjem.

KALERAB

aha,tak je to jinak,měřit ,nastavit,a odborníka R^ :laughing: R^

pierrepetr

maš k tomu

napáječ 12V s VYHÝBKOU !!!!

tonek

auto batériu

...samozrejme, že mám, to ma napadlo ako prvé a pre istoti som si odskúšal až dva zdroje

KALERAB

navíc

tam máš regulaci asi 20 dB tak zkus od minima !
taky ten zesik může být v p....i!

tonek

napiš laskavě,co chceš chytat,na jakou anténu,z jakých kanálů a směrů,jinak se tady bavíme o h.o.v.n.ě R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr prepáč, keby či čítal pozorne, tak by si sa dočítal že chcem chytať DVB-T CZ z K37 a K54 (Frýdek M).

KALERAB

tak takový tu už taky byl!!!

jestli to myslíš vážně s tou autobaterií???

signálová výhybka je stavěná na proud rádově 100mA a siťové zdroje nedají o mnoho více.
Na rozdíl od autobaterie která dá do zkratu 100ky A a cívka
na plošném spoji se při jakémkoliv krátkodobém zkratu (šmrcnutí) VYPAŘÍ a máš po napájení!!!! HE !

tonek

Prepáčím

ale ty jsi napsal
"Zdravím, potreboval by som poradiť. Mám signál DVB-T na K37 CZ "

pierrepetr

...nie to srandujem. Mám normálnu výhybku 12V/500mA a tiež ma napadlo, že by to mohlo byť v zdroji preto so m odskúšal aj výhybku 12V/100mA. Čo sa týka zosilňovača, tiež som si myslel, že je v p..., ale odskúšal som aj iný zosilňovač aj s reguláciou tlmenia 10-20 db a max. pri plnom tlmení boli náznaky signálu ako bez akéhokoľvek zosilňovača.

KALERAB

prepáč,potom tedy,dva kanálové zesilovače 37k a 54k alcad a je po problému,ještě ti něco není jasné? R^ :laughing: R^

pierrepetr

tok to su ja

na tu dálku v p....i!

tonek

KALERAB

chceš si hrát?,nebo chceš koukat na TV bez problémů? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Za chrbtom maš vysielač uhrovec nejakych čojaviem 7km to bude .Nevšimol si si pri ladeny slovenskych vysielačou vysoku uroven hrubej intenzity na boxe trebars 95% napr z tohoto uhrovca .AK si pridal zosilovač a uroven slovenskych muxou si mal 100% je dosť možne že sa ti ten zosilovač na vstupe prebudil a vplivom toho ti zrušil 37k osobne by som skusil použiť zadrž na ten uhrovec a zaradiť ho na vstu toho zosilovača . Bez merania urovny signalou to budeš mať holt ťažke. ;)

jopo166

...ma to tiež napadlo, že by to ten Uhrovec mohol rušiť, pretože jeho signál je veľmi silný. Ok skúsim ešte niečo vymyslieť.

KALERAB

měřit,jinak je to pokus-omyl R^ :laughing: R^

pierrepetr

Najidealnejšie by bolo použit predzosilovač kanalovy na tie 2 kanali ako ti pierrepetr ladi zo zadržou trebars na uhrovec pripadne iny silny mux ktory maš v okoli

jopo166

Mne pomohlo pomocou potenciometra 1K znížiť napájacie napätie na polovicu, aby sa nazahlcoval zosilnovač silným signálom.

Karner
Registrace: 3/2010

KALERAB

Jopo ti poradil dobre-bud na vstup zadrz na Uhrovec,alebo kanalovy zosilnovac.Inac sa k vysledku nedopracujes.

Kasr
Registrace: 8/2008

...ano a jako třešničku na dortu bych použil za těchto podmínek digipal2 který má k tomu dobrou mezikanálovou selektivitu :8)

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

KALERAB: Tošku naivní dotaz, nemyslíš? :) Zřejmě někde děláš chybu anebo používáš nevhodný zesilovač či nějaký šunt zesilovač. Taky bych si dal bacha na moc silné zesilovače - někdo si myslně myslí že když dá nějaké turbo tak že to bude opravdu mega zesílené. Jo, ono bude zesílené vše, takže z toho nakonec není mnohdy nic :laughing: Jinak zesilování je nejlépe kanálovými 1-4 či pokud je jedna anténa tak by stačil pásmový. Pásmový, nízkošumový a značkový (Teroz, iVo) pokud signál už máš i na pasivu, tak by mohlo stačit použít jen slabý 12 či 16dB. Úplně nejlépe samozřejmě, když se změří na pasivu a pak se zjistí kolik by stačilo přidat zesilovačem. Pokud se řídíš jenom tím BarGrafem tak vem na nejisto ten 12 a 16. Zvolíš potom ten, kterej bude mít nejlepší a hlavně nejstabilnější výsledek. Na ty regulovatelné vícepásmové radši zapomeň - to není vůbec vhodné na předzesílení (navíc moc šumové) Radši vzít ty pevné co jsem uvedl. Jinak o nějaké slušné anténě a dobrém místě se nezmiňuji, to je automatické jako vůbec 1.krok.

Violista
Registrace: 7/2007

cb21

Technisat je jen předraženej krám, kterej nic navíc neumí ... dají se sehnat jiné taky solidní STBoxy které dokonce i nahrávají a jsou k tomu 2-tunerové ;) např. Optex, Evolve. Technisat těží jenom ze značky ... to je jako se Sony :laughing:

Violista
Registrace: 7/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra