Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T

Zdravím, potreboval by som poradiť. Mám signál DVB-T na K37 CZ na anténe bez zosilňovača. Je ale slabý a potreboval by som ho zosilniť, ale keď ho zosilním signál sa úplne stratí. Viete mi niekto poradiť čo robím zle, prípadne o koľko mi stačí signál zosilniť, keď bez zosilňovača má 20% silu a 65% kvalitu. Ďakujem

KALERAB
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T

všeobecně máš pravdu,ale konkrétně tento typ je opravdu selektivní na příjem....

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

meranie

...po rôznych meraniach som zistil, že po zosilnení sa zvýši sila signálu, ale kvalita sa celkom stratí. Po znížení napätia na zdroji sila ostane zachovaná a objavia sa náznaky signálu (striedavo skáču nad z 0-50%). Skúsil som odfiltrovať K57+K69 (to silný signál z Uhrovca), ale to nemalo žiadny účinok. Ešte skúsim kanálový zosilňovač.

KALERAB
Registrace: 10/2007

KALERAB

Vyhod ten polsky smejd.Daj tam iba symetrizacny clen a kanalovy zosik.

Kasr
Registrace: 8/2008

zavolej někoho s měřákem! pokud nevíš co všechno je na anténě a jak je to silné a z jakého směru, tak je to chaos a pokus-omyl... takto si můžeš hrát a odlaďovat několik let jak Violista, než to bude funkční...

Většina lidí, když vejde do místnosti kde potřebují něco najít a je tam tma, tak se snaží zprovoznit nějaké světlo... tyto anténní hokusy-pokusy kterých jsou všude furt tuny po diskusích mi připadají, že dotyční za každou cenu odmítají řešit světlo, ale radši se po tom tmavém pokoji beze smyslu motají, naráží do věcí které netuší že tam jsou, sem tam něco rozbijí, ale tu věc v té tmě stejně nenajdou... a když jo tak za cenu ztráty času, peněz (rozbité věci), než aby si zkusili vymyslet světlo.
Sorry za takové přirovnání, ale přišlo mi to vhodné. Opravdu je to taková potupa a vyhození peněz, snažit si obstarat světlo nebo zavolat někoho, kdo ho má?

davidkriz
Registrace: 8/2009

a kde si dal ten filter za ten zosilovač čo si nam ukazoval na obrazku či pred???? ;)

jopo166
Registrace: 1/2009

dufam že taky zaklad vieš z antennej techniky že tu zadrž musiš dať pred zosilovač čo najbližšie k antene lebo po zosilneni zosilovačom uš ti je zadrž k ničomu ale to vedia aj začiatočnici taku chybu by si neurobyl.Možno ti to ruši aj iny vysielač netvrdim že nie ale toto čo si popisal nasvečuje priliš silnemu signalu na vstupe a prebudeniu zosilovača zožen si merak a tak sa pohneš z miesta alebo ak maž možnosť skus aj ine anteny ved vieš že najlepši zosilovač je dobra antena kde jedna nevyhovuje može isť druha.Skušal si preložiť antenu na druhe miesto pri dialkovom prijme je na niektorych miestach nehomogenne pole

jopo166

davidkriz

Klídek, neber mě zase ... (no víš kam) nevidíš si ani na špičku svého nosu. Rv Jinak samozřejmě že si hraju, proč né ;) Sem sám, nikoho tím neobtěžuju ani neomezuju. Někomu to kostičkuje pořád či nejede a taky to neřeší anebo to plácá tak nějak svépomocí dál. Mě jede DVB-T od 1.dne spuštění - tj. listopad 2006, takže klídek mistře rýpale a pomlouvači. ;) Jinak víš přeci že moc na ty odborníky nevěřím ... těch PRAVÝCH je málo a nejsou navíc ani všude. Navíc ve výsledku tě nemusí plně se vším uspokojit. (další přisloučené antény, některé duplikáty, použitý sortiment) Snad si nemyslíš že bych měl dnes jinak nainstalovaný Belden ... a to bych mohl pokračovat. Takže ono má své pro i proti. (Když si stavíš PC je to podobné - ušetříš, víš co máš a vše si vybereš kvalitního co potřebuješ) Ty ale asi možná ani nevíš jak se staví či upgraduje PC ...

Violista
Registrace: 7/2007

A MOžNO SA PREBUDIL NA SILNOM ANALOGU Z UHROVCA A nie na digitale

jopo166
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra