![]() |
|
Multiplex 2- Lysá HoraZdravíčko, mám dotaz: jakým výkonem vysílá mux2 z Lysé Hory ? Někde jsem četl 25kW...? Jde mi o to, že jsem chytl v obci Polešovice mux2 na starou rezivou anténu, kterou jsem nastavil "by oko" na Zlín, odkud chytám mux1 a podle všeho by to mělo být z Lysé hory(602MHz). Díky ;) |
pepek89
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 59 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
digitalslance: Jen by mě zajímalo jak ten BarGraf to vypočítává a chápe. A co vlastně ukazuje ten spodní ukazatel? |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
RE: Multiplex 2- Lysá Horazajímat tě to může, ale nikdy to nepochopíš... to není Babeta ani viola... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Multiplex 2- Lysá HoraViolista :spodní ukazatel "síly" je úplně naprd!! protože je furt na 99% což musíš vidět sám jestli ten S700 máš. Ale ten v podstatě na nic nepotřebuješ. Naopak horní ukazatel "kvalita" škáluje velice pěkně skoro od nuly do cca 95 téměř po jednotkách velmi jemně a citlivě a hlavně téměř s okamžitou odezvou v reálném čase, takže při nastavování antény se s tím dá pěkně pracovat a to jak u sat. paraboly tak terr. antény. Toto u většiny ostatních STB hned tak neuvidíš a proto ho pro tyto účely doporučuju! Měřák to samozřejmě není, ale v omezených případech to svůj účel splní. Jak to ty hodnoty počítá je šumák, důležité je že to odráží "kvalitu" (zřejmě nějakou výslednou chybovost...) která je důležitá pro příjem a ne jen nějakou "sílu" (jako satelitní pípáky a podobné hebla). Aby se STB dal použít alespoň pro takové to "domácí" nastavování, je důležitá možnost dostat se na maximum s dostatečně jemnou a rychlou indikací... což S700 splňuje. Žádný STB není cejchován v nějakých absolutních jednotkách (od toho jsou měřáky), takže se ta % musí takhle brát (jsou dobré jen k tomu aby ses dostal na co nejvyšší hodnotu a sám si časem zjistíš jaké % stačí u kterého STB pro bezproblémový příjem a pod.). Navíc ty čísla jsou taky jen otázka softu. Jsou případy kdy s novým softem najednou STb ukazuje víc % a lidi si hned myslí že se mají lepší příjem, což je samozř. blbost, protože se jen programátor rozhodl zlepšit marketingový "obraz" svého STB. S700 má kvalitní dvb-t tuner jak pro slabé, tak rozbité nebo všelijak zarušené signály (sat. tuner je spíš průměr), v různých podmínkách jsem testoval vícero STB vč. opěvovaných di-way 2200 (dibox 22T) aj., ale S700 v DVB-T je no.1 R^ |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Multiplex 2- Lysá Horadavidkriz: Bez obav ... je to jednoduché ;) jinak jsem si všiml že je tam ten spodní ukazatel tak nějak naprd. ;) To spíš Ty asi nevíš o čem tady hovoříme ... těžko ho asi doma máš. :8) |
Violista
![]() |
|
Violistatvoje dětské představy, že potřebuju mít doma nějaký STB abych věděl o čem plácáš, už nejsou ani úsměvné... už jsou spíš k pláči. |
davidkriz
![]() |
|
Multiplex 2- Lysá HoraSamozřejmě že musíš mít doma nebo s ním být někde v kontaktu - jak jinak bys věděl. Jak je všem známo - BarGrafy se mezi přístroji a jejich chápání nemálo liší. Když nemáš, nemůžeš proto vědět ;) Jinak to opravdu není vůbec špatnej stroj. |
Violista
![]() |
|
violazřejmě OPĚT nepochopils o čem mluvím, tak po-lopatě... nepotřebuju mít jakékoli bargrafy aby věděl! Už jasno? Nehodlám se totiž nad bargrafy uspokojovat tak jako to ty děláš už roky. |
davidkriz
![]() |
|
RE: Multiplex 2- Lysá Horacaute, mal som povinnosti tak som sa neozval...Mne sa celkom pozdáva Sencor 6712, preto že sa dá použiť v teréne a hneď vidno aj reálny obraz, len bohužiaľ nedokáže MPEG4. Má s nim niekto skúsenosti, dalo by sa niečo určiť podľa jeho bargrafov? Viem, že merák by bol lepší ale tá cena...alebo je nejaký lacný merák, ale aby to nebola detská hračka? :) Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 656 |
![]() |
|
RE: Multiplex 2- Lysá HoraKaždý levný měřák je dětská hračka. Měřák musí mít konkrétní vybavení a vlastnosti a to není za 3,50Kč...měl jsem 6706, je to to samé jako 6712, podle bargrafů nastavíš to samé co podle STB :-) jen to má obrazovku. Jeho zajímavá "vlastnost" je, že intenzita signálu nejde přes 55procent :-D i kdybys do něho pustil 1kW napřímo :-) to jsou holt ty bargrafy... ale jinak do míst bez rušení a kolizí proč ne, jinak platí to co o jakémkoli STB, jak je něco náročnější tak to neuděláš a žádnou závadu neodhalíš. Pro nenáročné hraní, proč ne... ;) |
davidkriz
![]() |
|
davidkrizTak to je blbý když neumíš používat vše. Já používám jak měřák tak BarGrafy. Někdy něco ukáže lépe měřák, někdy zase něco BarGraf daného přístroje. To je jakobys někoho nutil jíst a dával mu plnej hrnec gulášu a nedal jsi na jeho řeči kde ti řekl jakej má hlad a kolik toho sní na jednu porci. (kolik potřebuje) ;) |
Violista
![]() |
|
bl-bá violaZato ty umíš používat vše :laughing: ty bys měřil dvb-t i violou :laughing: vyfič vrzat a nespamuj tady!Jakou máš psychickou poruchu, že máš pořád potřebu vysvětlovat něco někomu, kdo je o několik levelů jinde než tvůj ubohý mozeček? A nebavím se o sobě, tys už tady "radil" tolika profíkům, že už to ani není sradna :-D spíš tragedie, že naše zdravotnictví nechá mezi lidmi běhat takové ma-gory... Zadus se gulášem, až ho budeš hltat, snad od tebe bude konečně pokoj. |
davidkriz
![]() |
|
davidkriz:laughing: Ty si fakt případ .... ta psychina by prospěla spíše Tobě ;) Do Kromclu to přes Hulín zvládneš raz dva. :) Jinak já se nepotřebuju chlubit nějakejma levelama jako Ty - nemá to totiž zapotřebí pořád někomu něco dokazovat a nebo si to vynucovat. Já se příjmem bavím jen jako koníček, takže nejde u mě o život. Možná se ještě dám i na Sat. :8) |
Violista
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |