![]() |
|
LNB Inverto Black Ultra - TWINAhojte borci, mám taký menší problém, tým, že som musel meniť LNB konvertor zo single na TWIN, tak som si nechal poradiť tu v diskusii a kúpil som toto LNB.Čo ma štve je, že po výmene mi dosť výrazne klesla kvalita signálu ... Na kanáloch kde som predtým mal okolo 90-95%, je teraz okolo 75-80%... Mal som predtým Invacom Single, resp. ešte ho mám, ale single mi je nanič... Skúšal som sa s tým hrať a doladzovať to, pootáčať ho, ale bez úspechu... Porovnával som to na mojom novom prijímači (Clark-Tech E9000), čiže oba konvertory na tom istom, pretože TWIN som domontoval až po 3 dňoch... Vďaka... PS: Podotýkam, že to nebolo nejako zbŕklo, že jeden mi to navrhol a kupil som ho, ale jednoducho velmi vela uzivatelov si prave toto LNB velmi pochvaluje, tak som to skusil, ale som zatial sklamany... :(( :(( |
street
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 310 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINto pre mna nieje nic nove ze kazdy primac ukazuje inak...ale take velke rozdiely v tych jeho hodnotach predsa nemozu byt..ale mozno mas pravdu |
sysy
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 524 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINco tak dat do cesty útlumový článek 10dB, to je rozdíl v zesílení konvertorů a nebo máš smůlu a máš kus v povolené toleranci F=0,7dB http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=68&cat=4 |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINpodle toho co píšou na tom fóru by ten útlum stál rozhodně za pokus. schválně co to uděláVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINa taky rozhodně vyzkoušej schválně nastavit trochu jinou frekvenci. například místo 11919 (což by bylo v přehledech) to záměrně rozladit na 11915 nebo tak podobněVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
Takto nelzeporovnávat LNB,musel bys mít stejný ozařovač a měnit jen LNB,každý vyhovuje maximálně k jiné parabole,pouhou výměnou nelze říci,který je lepší,jedině který lépe sedí k dané parabole a to se tady ani nikde neřeší,proto si ke své parabole vyberte ten,který bude pro vaši parabolu nejlépe vyhovovat,ale už se sem nechoďte chlubit,jaká to je bomba,je to bomba jen pro tebe,pro jiného zase jiný LNB,píšu o problémovém příjmu na hraně,na svářečky stačí co najdeš na půdě a víko od popelnice R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINmožná ti příde podle toho co píšu, že jsem měl v životě parabolu jenom jednu. ale není to pravda. bylo jich několik a vždycky s každou novou zkouším ke který by se ten invacom hodil. zatím z těch několika k žádný.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
wwweahoj.....80°E - 75°E - 40°E - si oprav... Rv :)Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
vortimondto ti věřím,proto to potvrzuje to, co jsem napsal,každá huba potřebuje jinou zubní protézu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINOba jsou to vynikajici konvertory.Robustni INVACOM trpi jedinou uchylkou,totiz nevhodna krytka ozarovace (zluta folie,ktera se propali),samozrejme v drobnych detailech se po vymene mohou projevovat ruzne (prizpusobeni,skew,idealni ohnisko).Oba vyrobci udavaji realne noise figure cca min.0,3 dB a zisk se u TWINU pohybuje okolo 55 dB.Jednoznacne vyssi zisk vykazuje predevsim QUATTRO IBL,obvykle o 5 dB vice,nez vsechny ostatni LNB - pro aplikaci bytoveho domu s multischalterem a dlouhymi kabely,je to setsakra znat a vyhoda.Pokud,by pristroj nebyl odolny vuci vysokym vykonum na vstupu,je to mozne odzkouset zarazenim SAT utlumoveho clenu,nebo kabeloveho klubka (samozrejme,pak nemusim zatocit motorem:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
matto su stare hodnoty este ked to slo dal som to sem len preto aby xlop videl jak sa mi zlepsil prijem z IBU TWIN ta znas ta ne ;)Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINTakze takto, parabolu mam Gibertinu 105cm, mal som k nej najskor LNB Megasat Diavolo "0,1dB" :D, Potom som vymenil za Invacom, oba to boli Single, teraz som ale kupil dvojtunerovy prijimac a potreboval som TWIN, tak som kupil vela ludmi na tomto fore "ospevovany" IBU TWIN...zatial musim povedat, ze lutujem ze som nekupil Invaom TWIN, bola tam cca. rovnaka cena... :( :( :( Mimochodom prevádzkujem to na motore, moj rozsah je max. 30W-45E, viac nie, nedovoli mi to teren a moznosti osadenia "taniera"...Ak mate este nejake typy, budem len rad. ZDAR |
street
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINk tomu ozpěvování asi takhle. já bych tady rozhodně neradil žádný šmejdy. to bych si nevzal na svědomí. ten Inverto BU je vynikající LNB. ale jak už jsem ti psal, některý přijímače (je jich málo, ale jsou) můžou mít problémy s tím více zesíleným signálemVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINMyslis si, ze to je moj pripad? Mam ho predat/vratit a kupit si ten TWIN od Invacomu...priznam sa ze sa mi do toho moc nechce, posielat predajcovi naspat a tak... :(Este skusim trosku polaborovat...Niektore TP aj na 23,5 maju aj cez 90% a niektore 70%, nechapem to...taketo velke rozdiely... |
street
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINuž jsme ti tady psali, že to je dost možný, že ten tvůj přijímač je jeden z nich. dokonce tady je i odkaz, kde se o tom píše (pravda není to v češtině). ale existuje google překladač.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINNapriklad teraz na HBO HD je signal 90% a Markiza 70%, to sa mi zda trosku divne...Bavime sa o 23,5/Skylink... |
street
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINčteš co ti píšu?Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINale áno, jasné, že to čítam, dokonca si teraz listujem to nemecke forum, som v nemcine doma, takze pohoad, len ma to serie, nechce sa mi ho uz menit, navyse mam uz teraz doma dva Single LNB len tak zapadajuce prachom, nechcem k nim pridavat este aj tento TWIN...radsej ho este vyskusam nejako doladit...nechce sa mi verit, ze by to bola zla kombinacia ET9000 a IBU TWIN... :( |
street
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINnechápu tvojí podrážděnost. Příčina bude určitě v tom, že máš rozhozenou anténu, na výborný IBU twin to neházej. Možná, že ti seřízení dá víc práce než sis myslel ale výsledek, co se tohodle konvertoru tejká musí být uspokojivý. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINale pozor, menil som len konvertor, predtym z tym Invacomom bolo vsetko OK, bol som spokojny...a dobre, dajme tomu, ze by pomohlo nove nastavenie, ako postupovat, na co sa zamerat? Preco mam ale problemy zrovna zo Skylinkom? Teraz mi idu dokonca stanice ktore mi predtym nesli, to je vsetko pekne, ale preco Skylink? Asi to este skusim raz doladit a uvidim, mam velmi zly pristup k parabole, resp. k uchytu a ku LNB, na LNB dosiahnem z okna iba vtedy ked mam prabolu natocenu na 40-45E, inak potrebujem rebrik...a to nieje tak jednoduche...ale rozhodne sa v dohladnej dobe pokusim o presnejsie nastavenie, aj ked si myslim, ze parabola je nastavena OK...Dakujem za vsetky prispevky... |
street
![]() |
|
streetposlechni rady a zkus regulovatelný útl. článek a ten silný signál před přijímačem trochu srazit... důležité ja taky důkladně si pohrát s nastavením LNB v ohnisku - posun vpřed, vzad a skew na maximum na dané pozici kterou chceš srovnávat... třeba na badru 26e je to sakra znát kvůli eliminaci rušení stejných frekvenci z obou sousedních pozic 23,5 a 28,2 a pod. Dalším problémem může být nevyrovnanost fr. charakteristiky daného LNB a propad zrovna na daném kmitočtu... atd., ale globálně vzato ze všech info co o IBU Twin jdou by mělo jít o skutečně dobrý LNB. Já mám zevrubně otestovaný IBU singl na ofset 85 (ovšem ne v porovnání s Invacomem) a celé hromadě ostatních LNB co mám dal jednoznačně na frak R^ ten twin má ale zřejmě větší zesílení (což neznamená lepší S/N) a některé STB stím mohou mít už problém... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
streetproblém na Skylinku může být taky s tím, že motor ti na 23,5 neparkuje zcela přesně a výměnou LNB (resp. nastavením jeho ozařovače) do trochu jiné polohy než byl Invacom múže do něj lézt rušení stejnými frekvencemi z některé silné sousední pozice a padá ti kvalita.... každý ozařovač je jiný - pobírá různé úhly různě.... to je o tom, napasovat daný LNB k dané parabole (což se ne vždy ale nakonec musí podařit...) nevzdávej to ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINIBU Twin je vynikající. V něm bych chybu nehledal.A stěmi procenty na teploměrech bych se zde neoháněl. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINdoplňuju: nedovedu si představit, že bych s jiným LNB mohl sledovat s patrnou rezervou FA Cup na ITV HD 10832H 28.2°E jako teď. Mám slušnou sbírku konvertorů, většinou dobrých, o těch jsem se dozvěděl tady od vortimonda, našel vždycky přesné informace. Ale IBU Twin byl jeho high light objev. |
knawi
![]() |
|
RE: LNB Inverto Black Ultra - TWINzapomínám - Astru 2D sleduju v Praze na motorizovaný Gib. 124.5/133.5cm. |
knawi
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |