Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

CI MODUL NEOTION

Dobrý deň. Mám v Technisate HD8-SX kombináciu modulu NEOTION a ICE VÝMENA. Je neustály problém s vypadávaním kódovania. Niekedy stačí chvíľu (cca5-10sec.) počkať a obraz naskočí, niekedy treba prijímač vyp.a zap.(za večer aj niekolko krát). V module mám poslednú verziu FW, na OTA mi hlási,že novšia verzia nie je.Dá sa tomuto stavu nejako pomocť.

rolis7
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: CI MODUL NEOTION

Dá se pomoci. A to tak, že modul vyměníš za jiný. Buď Cryptoworks SMIT nebo Cryptoworks/Irdeto Mascom. Měl jsem stejné problémy s modulem Neotion ve stejném sat. přístroji, řešil jsem to 5 týdnů se Skylink technikem a ten mě nakonec přesvědčoval, že kombonace je problémová. Při konzultaci ve firmě Omko (výhradní dovozce) jsem se dozvěděl, že tato kombinace je opravdu problémová a tudíž nedoporučovaná.
Já jsem před Neotionem měl 4 měsíce modul SMIT a žádný problém nebyl.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: CI MODUL NEOTION dodatek

Objednal jsem nový modul SMIT (ten původní mám v TechniSat TechniStar S1 a nezlobí to) a ještě požádám (mám slíbeno, že to půjde) dodatavele o výměnu Neotion za CRW/IR Mascom. A jestli to ani pak nepůjde OK, tak jsem zvědav, co ten Skylink poví. Jak se zachová.

joscer

To JOSCER: Ďakujem. Kupoval som tento modul cez iternetový shop a pochybujem, že mi ho budú ochotný vymeniť za iný. Ale pridám malý postreh: tejto kúpe predchádzalo malé testovanie tohoto modulu (zapožičaný). Presne tá istá kombinácia modul-prijímač, len karta nebola ICE VÝMENA, ale staršia ICE karta.Všetko fungovalo bez jediného záseku kódovania asi týždeň. Preto aj padlo rozhodnutie o kúpe práve tohoto modulu. A teraz som v šoku, že to s kartou VÝMENA sposobuje problémy.

rolis7

Nemyslím, že je to kartou Výměna. Mě v modulu Neotion zlobí i karta koupená koncem listopadu. Ale Výměnu ICE už mám také objednanou (proč ne, když to vyjde zadarmo).
Já jsem Neotion koupil v Eltasat.cz začátkem dubna. A to na doporučení jejich technika. Asi i proto mi teď vyhoví s tou výměnou.
Píšeš, že jsi týden testoval. No to se klidně může stát, že se nic nestane i déle. Já měl třeba výpadky 3x týdně a proto jsem to začal řešit. Minulou neděli (8.5.) jsem se konečně rozhodl, že modul vyměním a od té doby to běží OK, žádný výpadek. Ale už jsem rozhodnut i tak ho vyměnit.

joscer

ahoj, modul Neotion+Skylink ICE v režimu Irdeto+Samsung D6530 vše naprosto v pohodě

pejvl2
Registrace: 7/2009

pejvl2

A máš balík HDplus (nebo MultiHD)? Ono to kódování zlobí jen na placených HD programech.

joscer

rolis7

Ještě jedna poznámečka. Toho 8.5., co mi kódování vypadlo naposled, jsem byl tak naštván (dávali zrovna snooker), že jsem kartu vytáhl z modulu a dost drsně jsem čip několikrát ošoupal o kalhoty domácího oděvu. No a od té doby je to zatím v pořádku. Ale asi jen náhoda.

joscer

mám Multi a HBO v rámci 2 měcíčního proma a navíc mám předplaceno HD Plus

pejvl2
Registrace: 7/2009

Dostal som informáciu, žeby mala byť k dispozícii nová verzia SW cez OTA modulu. Mne sa ju ale nedarí stiahnuť. Stále mi vypisuje, že "používate najnovšiu verziu SW,skúste neskor".Momentálne mám tam SW verziu 01.00.07(03.r.1489). Tak ja neviem, kde robím chybu. Má s tým niekto skúsenosti. Ďakujem.

rolis7

Doplním predchádzajúcu info. Aktuálna verzia SW je 01.00.08 a pri sťahovaní musí byť karta vytiahnutá z modulu.

rolis7

Mě to dekódování blblo i po stažení aktuální verze SW 01.00.08 do modulu.
A poznámka: že se má karta vyjmout jsem si přečetl až když jsem upgrade spustil. To už jsem ji tam musel nechat. A proběhlo to OK.

joscer

Díky kolegové, že popisujete zkušenosti s moduly + karty ICE a IRDETO. Já se neunahluji a čtu jak Vám to funguje. A s kolegou joscerem, jsem za jedno, do HD8-SX jsou zatím OK infa o modulu Mascom irdeto/crw + dám kartu IRDETO. Stále to zde sleduji a oželím Skylink 20 dnů balíček do 30. 6. 2011 za OK super fungování. R^

CES
Registrace: 4/2007

Ach ty technišroty :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Tak v 09:58.28 jsem psal, že už od 8.5. se to chová OK a ejhle. Asi jsem to přechválil. Dnes jsem přišel domů kolem půl páté, pustil Giro na ESP2 HD a ... nic. Kódováno. Ještě k tomu NovaSport HD, Travel Channel HD a NG Wild HD. History HD a Filmbox hd v pořádku.
Po 10 minutách se to rozběhlo (měl jsem zapnutý History HD, žádnou ČT1, jak je doporučováno). Zítra mi přijde SMIT tak ho tam dám a Neotion poputuje k prodejci k výměně za Cryptoworks/Irdeto Mascom.

joscer

... samozřejmě Giro na ESP HD ...

joscer

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra