![]() |
|
DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDInvestoval som do uvedeneho STBoxu a mam nasledovny problem. Pouzivam klasicku "sitovu" sirokopasmovu antenu s predzosilnovacom. Ked ju zapojim do TV vsetky programy (slovenske + cesky MUX1 a MUX2) funguju perfektne. Cez tento prijimac bohuzial ani ťuk. :(( Som uz z toho zufaly a neviem kde je chyba. Slovenske programy som nakoniec naladil, ale ide mi najmä o tie ceske, ktore skratka nejdu a nejdu ... Poradite mi niekto prosim ? A pokial mozno tak co najviac "polopate". Vopred dakujem. |
braylord
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
helepolopatě to asi nepůjdemožná máš signál na hraně a hyunday to nebere ? možná něco děláš špatně, dost často je třeba nastavit šířku pásma na 8 Mhz , skus ? taky zkontroluj kontrolku na napaječi. |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HD"možná máš signál na hraně a hyunday to nebere ?" - no pravdepodobne to tak bude, ale preco potom tuner v TV hlasi silu signalu okolo 80% ? (nevyznam sa v parametroch, tak mozno pisem blby udaj, ale v TV mam obraz dokonaly a bez vypadkov) ----- no a sirka pasma je nastavena na 8Mhz a kontrolka je tiez ok ... Fakt neviem ci je nieco zle nastavene alebo zapojene, postupoval som podla navodu a zas az take zlozite to nie na ovladanie |
braylord
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDNa konci koaxiálu máš pripojenú koncovku cez ktorú ide do zosilovača napätie 12 voltov, keď ide signál na TV prijímači dobre, tak je asi presilený signál pre DVB-T prijímač, vymeň na koaxiali koncovku za priamu /TV konektor/ a zapni napájanie v prijímači DVB-T, malo by to vyriešiť tvoj problém. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HD"Na konci koaxiálu máš pripojenú koncovku cez ktorú ide do zosilovača napätie 12 voltov, keď ide signál na TV prijímači dobre, tak je asi presilený signál pre DVB-T prijímač, vymeň na koaxiali koncovku za priamu /TV konektor/ a zapni napájanie v prijímači DVB-T, malo by to vyriešiť tvoj problém."Tak som to skusil a zapol som napajanie anteny z prijimaca. Ale idu mi len slovenske programy a po ceskych ani stopy. Ziadny signal, ziadna aktivita. :( |
braylord
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDTak musim to trochu upresnit. Ked do TV zapojim spominanu sirokopasmovu antenu (tzv. sito) a takisto je zapojene napajanie predzosilnovaca, vsetky kanaly (slovenske+cesky MUX1 a MUX2) bezia bezchybne a so silnym signalom. Ked ale zapojim antenu do STBoxu neda sa naladit absolutne nic.------------------------- Ked som odpojil napajanie predzosilnovaca 12 V, tak cez STBox naladim slovenske kanaly a na ceskych mi ukazuje nejaky signal, ale nenaladi NIC. Spustil som teda cez STBox antenove napajanie a v tej chvili zmizne akakolvek aktivita na ceskych aj slovenskych kanaloch. Takze neviem kde je chyba, a co mam zle zapojene alebo nezapojene. Som uz z toho zufaly. --- Mimochodom, som z obce Boleraz pri Trnave a vsetkym susedom funguje prijem DVB-T - aj ceskych - bezchybne. |
braylord
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDSkus zobrat svoj prijimac k susedom a naladit ho u nich, ci to s ich antenou funguje. |
RadoJ
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDTakze asi je to v "péčku", lebo u suseda robi to iste. Antena s odpojenym zdrojom funguje len na sk programy, ked zapnem napajanie (ci uz externy zdroj alebo priamo zo STBoxu) tak vsetky signaly komplet mŕtve ... :-/ |
braylord
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDJe mozne, ze sa jedna o prilis silny signal z anteny pre dany typ prijimaca, ktory uz nedokaze spracovat a preto ziaden signal, co sa tyka SK programov, je tam asi dost silny signal, tak po odpojeni zdroja to ide v podstate na pripojeny kabel.Skus s prijimacom ist do predajne, kde si ho kupil, pripadne k firme ktora sa zaobera touto oblastou, aby ten prijimac odskusali. |
RadoJ
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDmyslim si že telka ktora prijima dvb-t je odolnejšia voči silnemu signalu a dvb-t sa uš prebudi pri silnom signali skusil by som dať preč trafko dať obyčajnu koncovku a napajať zosilovač z hiundaja ten predzosilovač v antene iba 5 voltami tym sa zniži zisk zosika |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: DVB-T přijímač HYUNDAI DVB 4H632 PVR HDDakujem vsetkym za rady. A ak chcete vediet, ako som to nakoniec vyriesil, tak nasledovne. - Kupil som si k antene zdroj s moznostou regulacie napätia. A ZAZRAK, kedze na 7Voltoch to nakoniec zacalo fungovat. LENZE, problem cislo 2. Tento pristroj, aj ked sa naprogramuje, tak si nahrava podla vlastnej lubovole a zaznamenava si tiez iba to co chce on. Kluc podla ktoreho to robi som doteraz nepochopil, ale po tom co mi usli vsetky dolezite nahravky, som ho vyhodil do smeti (asi najhorsie investovane - a nie male - peniaze) a kupil som si DVD rekorder s DVB-T tunerom. Vsetko slape, programy ficia v - PRE MNA - perfektnej kvalite, a o STBoxoch si myslim nadalej svoje (HUMUS !!!). NIKDY VIAC ! --------- Satelit (pre mna vyuzitelny by bol iba CZECH link), kablovku a ine permanentne platene veci rozhodne neplanujem. A HD fanatik nie som. :))) Takze asi tak. |
braylord
![]() |
|
![]() |