![]() |
|
Může receiver poškodit přístupovou kartu?Zdravím a potřeboval bych poradit. Asi před 2 měsíci mi odešla přístupová karta UPC ( hrály pouze české a slovenské programy mimo Nova Cinemy, ostatní programy jako Film+, Discovery prostě nehrály )Po dohadech s UPC linkou a posíláním nějakého zpětného signálu kdy to s kartou nic nedělalo mi kartu vyměnili a opět vše chodilo jak má. Mezitím jsem vyměnil receiver v obýváku a dal ho do ložnice, při tom jsem vyměnil i přístupovou kartu za tu co tam původně byla ( mám dvě ) a dnes před chvíli jsem zaznamenal naprosto stejný problém v ložnici na tom samém receiveru na kterém už z jinou kartou byla naprosto stejná závada. Proto bych se chtěl zeptat někoho kdo se v tom orientuje, je to náhoda nebo nějak způsobem může kartu poškodit i samotný receiver, když v jednom receiveru se objeví stejná závada s dvěma kartami? Předem děkuju za každou radu.Jinak pro úplnost, jedná se o Optibox PVR HDMI Extra. |
rotvajler
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 65 |
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Rozhodne ne. Jakou verzi SW tam mas ? |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Děkuju zzä reakci. Je tam firmware 1.18.55 |
rotvajler
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Resívr může poškodit kartu, ale to není rozhodně tvůj případ. Máš problém se zápisy na kartu. Prostě špatná spolupráce resívr - karta. Resívr může poškodit kartu tím že jí doslova uvaří (například v modulu Diablo 2, který hodně topí), ale to jsou naprosto extrémní případy. Ta karta jinak lecos vydrží.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Děkuju za reakci. Píšeš špatná spolupráce mezi receiverem a kartou, ale problém je ten, že karta se takto chová ve všech přijímačích. U té první to bylo zkoušeno ve dvou prodejnách UPC na jejich vlastním zařízení a hrálo jim také pouze to co popisuji výše, proto jsem se ptal na poškození karty. Pokud by to dělalo jen v tom jednom konkrétním přijímači, byla by jasně závada ve čtečce receiveru apod. ale takhle opravdu nevím. Tuto kartu jsem samozřejmě zkusil i v obýváku na jiném receiveru a chová se opět totožně jako na původním. Hrají pouze české a slovenské programy vyjma Nova Cinemy. |
rotvajler
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?A zkoušels to v jiném přijímači nechat delší dobu? Pravděpodobně ti v tom jednom přijímači neprocházejí zápisy oprávnění, které dostáváš "z luftu". Zápis platí po určitou dobu a přijímač je asi neumí obnovovat. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Děkuju za odpověď. Ne to jsem nezkoušel. Kartu jsem odnes do UPC a nechal si jí vyměnit takže snad bude zase chvíli klid. Stejně je to s podivem, protože s původní kartou fungoval Optibox cca 1 rok ( déle jsem ho neměl ) a po výměně do ložnice jsem do něho dal kartu z původního Homecastu a ta vydržela cca 1 měsíc. Nerozumim tomu, jsem pouhý divák, ale pokud by to bylo jak Ty říkáš oprávněním zápisů potom by nehrály ani ty české a slovenské ne? Vždyť ty jsou v základu taky kodované. Nebo je to jinak? Předem díky. |
rotvajler
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Není to jinak, ale ty oprávnění končí u různých programů v jinou dobu. Nevím jak často to posílá UPC, u Skylinku je většina neplacených programů na 1 rok, ale začínají různě. Třeba Nova od května do května, ČT od září do září atd. |
visper
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?A co by to tedy mohlo způsobovat a jde to nějak umravnit? Například přehráním firmware atd.? Předem díky za každou radu. |
rotvajler
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Firmware na to má vliv, ale já tento přijímač neznám, snad ti poradí někdo jiný. |
visper
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Děkuji i takto. Zkusím tedy najít novější firmware a pokud by měl někdo k tomu ještě něco budu rád. |
rotvajler
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?zajdi za nekym s tucnakem at se podiva, jestli do ty karty vubec neco teceDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Může receiver poškodit přístupovou kartu?Děkuji všem za rady, závada bude zjevně ta kterou zde zmiňoval "visper". Vyměněnou kartu jsem večer strčil do bezproblémového receiveru v obýváku a hle s novou kartou naprosto stejný problém. Karta se chovala naprosto stejně jako karta kterou jsem jim vrátil, hrály jenom české a slovenské programy. Nechal jsem tam tedy kartu přes noc a vše se odemklo a hraje celá nabídka. Čili v problémovém Optiboxu přehraju firmware a budu doufat, že to bylo tím, v opačném případě mi asi nezbyde nic jinýho než jednou za čas nechat kartu "odemknout" v obýváku, protože ve svém okolí neznám nikoho kdo by tomuhle rozuměl. Každopádně všem děkuji za rady i ochotu, ještě že tu je toto forum. R^ |
rotvajler
![]() |
|
![]() |