![]() |
|
HDMI KABEL LCD-SATProsím o radu. Jaký HDMI-kabel si mám pořídit, abych z propojení (SAT STB Humax 5000 - LCD 37 palců) "vyždímal" co nejlepší obraz? Mám to propojené HDMI kabelem, který byl dodán k SAT STB Humax. Údajně dražší HDMI kabel zaručí mnohem lepší (zejména HD) obraz. Dík. |
ESPOSITO
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 472 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
Údajněje to b.l.b.o.s.t.!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATPřesně tak, je to jen tahák prodejců, aby z lidí vyždímaly za kus káblu tisícovku apod. |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATNic nedokáže „vytočit“ člověka věci znalého víc, než když se mu někdo snaží zdůvodnit svou koupi metrového HDMI kabelu za víc než pár set korun. Ano, skutečně takové jsou, klidně i za pár tisíc! Mají pozlacené konektory, trojité stínění, uvnitř bůhvíjaké šestkrát proti směru hodinových ručiček kroucené kosmické materiály... A přitom jsou na nic.Stačí si prostě jen pořád dokola opakovat: Je to digitální, je to digitální, je to digitální! Ethernetovou síť také po bytě rozvádíte kabelem v ceně deseti korun za metr a nic si z toho neděláte, přitom jde o úplně ten samý případ. Přes HDMI kabel prostě z Blu-ray přehrávače do Full HD televize proudí jen jedničky a nuly, buďto nic, nebo všechno. Na to při troše štěstí stačí zvonkový drát. Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATDíky. Zdá se, že ušetřím. Podle toho co píšete, se ProfiGold jeví jako profesionální šméčko na lidi, jak říkal Franta Kocourek. |
ESPOSITO
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 472 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATJo, stačí úplně ten nejlevnější. Jen bych dal pozor by byl verze aspoň 1.3. Dá se koupit kolem stokoruny. |
ZdenekMi
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATza 100,- je to navíc taky "echt gold" ;) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@aldaČástečně souhlasím, částečně ně. Samozřejmě, že na kvalitu obrazu (ve smyslu obraz je "hezčí", nebo jak uvádí autor v dotazu "mnohem lepší") to vliv u tak krátkého kabelu mít nebude. Ale nejlevnější kabely bych přeci jenom nekupoval. Je to sice digital, ale i tam může mít kvalita kabelu, konektorů, dodržení parametrů (pro CAT-5 je to např. zde http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable) vliv na počet chyb při přenosu a tím pádem na vznik případného záhadného kostičkování/zamrzání/..., které bude pravděpodobně sváděno na slabý signál.Prostě bych nebral nejlevnější šméčko, ale rozumný průměr/medián. |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
@ESPOSITOA nezapomeň na HD LNB, a superspeciální HDready koax, a hlavně pozlacené reproduktory, bez nich to nebude fungovat...;-) |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATTen koax uz bych nebral HDReady ale min.FULLHDReady, mozna rovnou 3Dready :))) :))) :))) :))) |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATJednou jsem viděl poslechový test hifi kabelů za plentou. Nejlevnější cinch-cinch začínal na 5ti tisících Kč. Hodnotili to odbornými výrazy jako "perlivé výšky" a "vzdušné basy" atd. Tak jsme jim tam podstrčili dva konektory přímo sletované bez kabelu. A to absolutně propadlo, bylo to málo perlívé. :) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
nevěř jimdělají si šprťouchlata !nejlépší obraz toho vyždímeš v HD ŽDÍMAČCE |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATkoax? tsss... optiku 3D FULL HD Ready ! :laughing: a tu řpípojit na DIGITÁLNÍ anténu taky 3D FULL HD Ready a ještě k tomu DVB-T2 vhodnou R^ |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
protože ten cínnebyl HIFI |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
visperHifisti jsou blázni. Vím to, byl jsem jedním z nich...Ještě nedávno jsem vlastnil sedmikanálovou AV centrálu DENON AVR-3801, skvostná mašinka. A neber to, za 40 táců. Bože, už zase slintám... |
Martin79
![]() |
|
Martin 79no tak nevím..Ale Blázni "hifisti" vubec neuznávají AV Recievery ale jen čisté Hifi zesilovače a mají pravdu !! A 40 táců v Hifi technice žádná částka. Za AV recicever jen vyhozené peníze protože setjně jsou daleko důležitější a podstanější reproduktory. Tam je potřeba kvalita ! |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
patJá byl chudý blázen ;-) |
Martin79
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATEsposito, ten obraz lepší nebude na ten lepší HDMI. Ale....už se to zde také řešilo. Napřed pořádně vyzkoušej ten přibalený. Kdyby se Ti něco nezdálo, tak kup HDMI cable version 1.4 Hig Speed.Na nějaké rádoby zlacené konektory se vykašli, drž se jenom verze 1.4. Na Blu Ray přehrávač jedině tento protože je tam větší objem dat větší rychlostí než na satelitu, obvzlášť u českých HD programů. Také jeden uživatel psal že nemohl rozjet nějaký vyšší zvukový formát na AV receiveru s verzí 1.3 a nižší. A na 1.4 mu to šlape. Za další ten s verzí 1.4 je plně propojen což ty nižší verze nejsou. To se někdy projeví na teletextu a EPG. Já už prodávám jen ten 1.4. Prodávám jej za 200 Kč. Jestli i to je pro někoho moc.... V některých případech mi pomohl. Můžu Ti jej i poslat poštou. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@ HiFiOKProsím tě, zeptám se ještě jednou, manželka si nedokáže odvyknout z od teletextu, fakt tvrdíš, že funguje i českách satelitních programů ? I s HD programů Skylinku ? (ČT HD, NOVA) ???? Asi bych pak tu 1,4 zkusil. Dík. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATpřitom k humaxu 5000 se dodával docela kvalitně provedenej hdmi kabel, tak co by chtěl tazatel ještě víc???? Asi aby to samo dělalo z SD pravý HD :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATno rpzdiel to je ..nie sice v kvlaite obrazu ale tie najlacnejsie kable maju tie koncovky tak mizerne spravene ze sa olupuju jedna radostskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
@NervošManželka patří do kuchyně, ne k televizi. A HDMI kabel teletext nepřenáší! |
Martin79
![]() |
|
vím, kabel HDMI 1,3teletext opravdu nepřenáší, ale HiFOK tvrdil, že 1,4 umí i teletext :8) .... nevím, zda je to možné ???? |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATProč by po HDMI 1.3 neměl jít teletext? Mně v pohodě jde, a to projde signál ještě i přes AV receiver. Není to náhodou tak, že teletext je stále zakódován v obraze, jako to bylo u analogu? ;) Jinak pro krátkou vzdálenost (do 2 m) bude určitě stačit téměř jakýkoli HDMI kabel od verze 1.3a, samozřejmě jsou na místě zlacené konektory, které mají téměř všechny, ale ne úplně všechny tyto kabely. Za těch pár korun se stejně vyplatí nějaký doma mít a když by náhodou zlobil třeba u BD nebo 3D, tak koupit raději vyšší verzi, trošku kvalitnější provedení. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: HDMI KABEL LCD-SATPánové, já tvrdím že mi ten HDMI ver. 1.4 NĚKDY pomohl. Nic víc. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
mik9Teletext v digitálu není zakódován v obraze, je to stream který má svůj PID. Ale některé STB ho umí emulovat jako VBI teletext a skutečně ho přidat do obrazu. Ne každá TV si ho ale umí z HDMI vybrat. Netuším jak velké procento přístrojů to umí. Samotnému kabelu HDMI je to asi jedno. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |