Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Vantage_8000s_vibrace_interni_HDD

Zdravim,

chtel bych se zeptat, zda nekdo resil(nebo nema nejaky napad), jak si poradit s hlukem(vibrace - rezonance) u interniho HDD ve Vantage 8000s. Protoze je prijimac umisten ve stene(..lezi na prkne, kolem prkna a zadni tenky papundekl), je hluk interniho HDD znacny. Vibrace z disku se prenaseji na cele "telo" sat.prijimace, coz zpusobuje zesilene "huceni" cele steny.
U desktopu existuje cela rada reseni na utlumeni vibraci(napr. Acutake DARKDISC2), ale ve Vantage je dost malo mista na nejaka pridavna "udelatka".

Diky za pripadne rady... ;)R^

Mr_Jujik
Registrace: 9/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vantage_8000s_vibrace_interni_HDD

co tam je za disk? mas tam ty gumove podlozky pod diskem? nedela kraval vetracek?

milanm
Registrace: 3/2006

@milanm: HDD: WD My Book Essential 2.0 3,5", 500GB, 7200ot.
Gumove podlozky tam jsou urcite, vetracek jsem nedaval..

Mr_Jujik

btw: Jeste jsem nasel na netu sroubky s antivibracni podlozkou... antivibracni "nozicky" pod "telo" prijimace... a dalsi "blbustky"... jen nevim, zda to k necemu je :))

Mr_Jujik

externi disk jsi narval do vantage :))) :bigeyes:

milanm

milanm: Tiez som to dvakrat cital, ci sa autor nepomylil.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Hluku se asi nezbavíš. 3,5" jsou hlučnější už z principu a navíc je tam rozdíl kus od kusu.
A máš opravdu důvod ctát ho dovnitř ? Externí umístění má řadu výhod, až po tu, že ho můžeš zašít někam, kde tě opravdu rušit nebude. Kdo je cimprlich jako já, ten chvílema slyší i 2,5" HDD, a z větráčku by mě jeblo. Externí si můžeš pouštět jen kdy ty chceš.

Nervoš
Registrace: 1/2006

bezne se davaji Seagate Pipeline a o nejakem hluku (vibracich) nemuze byt rec ani s vetrakem (pokud je tedy oboje OK), minimalne pred prodejem a testnuti, to jestli tam neco bastlis sam a buhvijak nebo jsi narazil na prodejce co mu to je fuk, je druha vec. jak pise Nervoš, pichni externi vzadu pres USB a budes mit pokoj.

milanm

Tak to dopada, kdyz je clovek po noci a uz mu hrabe :))) :sly: .... prepsal jsem se.... je tam opravdu interni HDD... WD Caviar 500GB... externi by se tam fakt nevesel :lookaround: :))) ... jinak vsechno dalsi z meho "popisu" souhlasi...

Mr_Jujik

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra