Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

HBO (HBO HD) pouze český zvuk

Zdá se mi, že kanál HBO (HBO HD), Skylink, CsLink, který sice vysílá obě audiostopy, český i originální, jaksi stále častěji vysílá na obou stopách pouze český zvuk. Naposledy dnes večer - film Lítám v tom. Před časem jsem se na to mailem ptal přímo na HBO, ale nedostal jsem žádnou odpověď. Chtěl bych se tedy zeptat na váš názor - proč tomu tak je? Je to přece prémiový kanál, kde by obě zvukové stopy měly být samozřejmostí. Kde je problém?

jerry1954
Registrace: 7/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HBO (HBO HD) pouze český zvuk

Že by třeba HBO někde v USA vysílalo u cizojazyčných filmů i původní audio? To se mně moc nezdá, ale možná to tak je...

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Nevím jak v USA, k tomu nemáme bezprostředně přístup. Ale v Anglii se vysílá cizí filmová tvorba v originále dokonce i na free programech. Takže například korejský horor "The Host" se vysílal na Film4 v korejštině s anglickýma titulkama. Český filmy se vysílají v češtině s anglickýma titulkama
https://www.parabola.cz/forum/reply-307586/

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Když se vrátíme k tomu HBO HD, tam se vysílá asi 90% anglicky mluvících filmů s volitelnou originální stopou a zbytek je dostupný pouze jako dabing. Když to porovnám se Sky Italia, kterou si momentálně platím, tak tam je to výrazně lepší a v originále se vysílá skoro veškerá cizí produkce. Až na pár výjimek, je to určitě mnohem víc než 90%. Navíc jsou dostupný anglický TXT titulky. Programově je to někde na půl cesty mezi HBO a Sky UK (britský balíček Sky Movies patří filmově v Evropě mezi absolutní špičku, čemuž odpovídá i cena)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Já bych řekl, že největší rozdíl je v tom, že např. Sky Cinema Comedy vysílá (překvapivě) filmy-komedie. To je u nás nezvyk. protože když máš náladu na nějakou komedii, tak si pustíš cokoliv jinýho jenom ne HBO Comedy :sly:

vortimond

Tos to dlouho nevydržel

Petr176
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra