Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

nove dokryvace mux 2 (mj. Radhost, pro Alesa :-))

Valašské Meziříčí Radhošť konec května 37 100 H Frýdek 37
Velké Karlovice Na Kyčerce konec května 37 25 H Frýdek 37
Ústí nad Orlicí Kubincův kopec konec května 49 25 H Pardubice 39

davidkriz
Registrace: 8/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: nove dokryvace mux 2 (mj. Radhost, pro Ale...

cisla jsou: kanal, vykon W, polarizace, zdrojovy vysilac

davidkriz

taky bych potřeboval

trochu radosti !

tonek
Registrace: 1/2009

@david

Zdar,nove dokryvace jsou naprosto nova stanoviste,nebo jsou tam stavajici analogove prevadece.Diky

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

stavajici

davidkriz

@David

Díky za info. Doufám, že reflektorová stěna na colorce si s tím Radhoštěm poradí. :)))

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

Oni mi kousek za (nevhodné slovo)í pouštějí mux1 (za chvíli i mux2) a já tento velkorysý dar odmítám. ;) Taková drzost. :razz:

PS: Díval jsem se na přehledy ČTÚ, kde sice už přidali stanoviště Frýdek-Místek, Lysá hora na K37, no, zato na Ostravu se vybodli a nechali tam původní hodnoty...

AlesHavel

ještě jsou v přípravě nové na mux 1

Broumov Hvězda konec května 40 25 H Trutnov 40
Strání Dubina konec května 43 25 H Brno 29

davidkriz

koncem týdně jedu do Týna nad Vltavou předělávat po soběš jeden barák, kde jsem z vlastní iniciativy udělal záložní terstrický příjem z Kleti. Barák leží na svahu dolíku, ve kterém celý Týn leží. Po mé instalaci, jely všechny MUXy z Kletě s MER nad 28dB a chybovostí před Viterbim na třetím řádu. Nyní tam rozjeli dokrývače s nízkým výkonem a můj DX nejede vůbec. Dal jsem tam dlouhou Alcadku, nízkošumový preamp atd. Nyní ji asi sundam, dám tam obyčejnou LP, otočim ji o 160 stupňů a pojedu domu.

Takovou radost jsem měl, když jsem tenkrát odjížděl...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

přidávám vše na mapavysilacu.cz takže možno tam kdykoli dohledat :)

davidkriz

@ David
Na di.gi.z... někdo před časem psal, že ČTU na Radhošti počítá snad i s Muxem 3 (se zdrojem z Hošťálek nebo z Kojálu)... nevíš o tom něco bližšího?

@ Ales
Ahoj, stáv.preecho na K37 uz jsi vyresil ?

lance
Registrace: 10/2008

@davidkriz

Dík, o těch stránkách jsem nevěděl. Konečně vidím, jaký kousek mně chybí, abych byl schopen chytat signál z Radhoště. Byť jsem od něj nějakých 4,5 km, chytal jsem vždy Kojál a pak přešel na orbit.

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

oprava

ne ČTU ale České radiokomunikace ... zkratky mi nejdou :(

lance

mapavysilacu.cz

Stránka je super, používám už delší dobu, kluci jsou šikovní R^ R^

lance

da sa to chytit s tyhc karlovic aj v sirsom okoli bytce?

wiking18
Registrace: 6/2008

@lance

Ano, už je vše OK a čeká se na Katowice, dokonce už mám jeden MPEG4 HD STB v záloze nachystaný + samozřejmě DM8000HD s DVB-T tunerem. Po aktivaci Katowic zvolím jednu z těchto variant:

1) Dlouhá colorka přesně na Katowice + bokem MUX1, MUX2 a MUX3, což určitě půjde, půjdou-li Katowice, no a k tomu kanálovka na K63 MUX4, zesílit a pokusit se sloučit.

2) Dlouhá colorka přesně na Mariánské hory (půjde MUX1, MUX2, MUX3, MUX4) a Katowice na pásmovou Yaginu (K49, K55). Ovšem tady bude slučování problematické, neboť se bude v obou případech jednat o sousední kanály, navíc MUX4 z colorky je na hraně.

Takže se zatím kloním 90/10 k variantě 1.
Ale také bude dosti záležet na MUXu 4, možná se totiž bude z Mariánských hor stěhovat na stanoviště s lepším pokrytím...ale kdy to bude, to netuším.

AlesHavel

wiking18

s tím nepočítej, z Karlovic 100% nic nechytneš, když tak jedině z Lysé

lance

@lance

nadeje umira posledni :) prvni asi budou Jested a Krasne, pak se budou resit mensi lokality.

davidkriz

kedysi som chytal na sietovu antenu analog nova a ct1, nova bola niekde na viac ako 50 kanali,tesne za joj co bola z krizavy

wiking18

staci na prijem DVB-T aj tzato antena? http://www.vaseuroobchod.sk/vaseuroobchod/eshop/18-1-DVB-T-SET-TOP-BOX-Anteny/0/5/541-Antena-4521SG-Super-G-Emme-Esse na

wiking18

@wiking18

To byl velmi pravděpodobně Praděd s Novou na K53.

AlesHavel

@wiking18

možná bys mohl mít šanci na Praděd - nyní už běží MUX1 K36

jinak neexistuje rozdíl mezi anténou na analog a digitál !!! jsou to všechno jen marketingové kecy-prdy, přečti si o anténách něco třeba tady:
https://www.parabola.cz/clanky/4305/prijimame-a-instalujeme-dvb-t-cast-1-anteny-a-jejich-skutecne-parametry/
a podívej se třeba na stránky výrobce antén VATEN kde máš reálné měřící protokoly s reálnými parametry antén a ne výmysly typu té tvé Emme Esse ( 13,5dBd to nemá ani náhodou) ...nevidím jediný přínos antény z tvého odkazu oproti třeba kvalitnímu hustému sítu v odpovídajícímu stavu, zvlášť v kopcivitém terénu - zřejmě tvůj případ(nehomogenní pole...)
Pokud si chceš hrát sám a ne svěřit věc profesionálům, puč si "univerzální" anténu (třeba to dobré síto) na ověření konkrétní situace v místě příjmu a až potom řeš ev. konkrétní antény...

lance

Saxone..

až pojedeš do toho Týna,dej vědět,skočíme na oběd:-)
mám ale jiné číslo...pokud ok,tak mi napiš na mail,pošlu čauky Všem

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

Mux 2 - Opole / Chrzelice

26.5. se bude připravovat pro dvb-t Opole / Chrzelice 34 k pro mux2,který má být spuštěn koncem července.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@David

Prosím Tě, je možné dodělat ještě mapu pokrytí z vysílače Klimkovice-sanatorium na K59 QPSK QAM4? Měli by v současnosti vysílat s cca 200W ERP, no, po dodání vysílací technologie bylo v plánu až 2kW...

AlesHavel

@Ales

nejlepší asi by byla varianta 3 - kdyby se Katowice nalepily na stávající anténu :))) já s tím počítám, ale u Tebe to bude určitě složitější, i když pokud se Poláci pochlapí a K49 bude plánovaných 65kW všesměr ... kdo ví?

Na tvé problémy s K37 se ptám ze zvědavosti - jestli si s tím něco prováděl nebo se to spravilo "samo"? Psalo se totiž o problémech s K37 na Ostarvsku - údajně nastavení SFN na K37 bylo z počátku "nějaké divné"

lance
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra