![]() |
|
Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačMám zajímavý problém. Mám jeden přijímač (USB karta), který má za sebou velký 16 portový přepínač - nazvěme jej "A".Pak mám Dreamsky 256HD, nazvěme jej "B", který je jen přímo bez přepínače připojený na quad LNB pro 23.5E, které je mimo jiné připojené také do switche pro přijímač "A". A teď začíná ta sranda. Když přepínám LNBčka z přijímače A na tom switchi, tak na "B" někdy trvale, někdy dočasně a někdy vůbec vypadává signál. Prostě přepnu na "A" třeba z Musiq1 (0.4W) na BBC One (28.2E) a šup, obraz Primy COOL (23.5E) na přijímači "B" se na chvíli zasekne. Co to je :))) a co s tím? :-) |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačDodám, že na to quad LNB mám připojené ještě Amiko STB a to podobným problémem netrpí. |
LubosD
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačTo Amiko je solo po koaxiálu ? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačAmiko je solo. Teď mi asi navrhnete zkusit to Dreamsky připojit na ten kabel, jako je to fungující Amiko. Až se přítelkyně přestane koukat na TV :-( , tak to zkusím. |
LubosD
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačNo 16 portový přepínač je co - jak funguje - elektronicky nebo nějak mechaniky ? Switch je něco jiného. Tak jak ? |
CES
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačJe to tenhle: http://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/prepinac-diseqc-16-1-emp-s-161w3Jak něco jiného? Anglicky je to DiSEqC Switch. |
LubosD
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačNo už je jasno : 1. prověř "F" konektory - střední vodič koaxu cca 10-12 mm nad miskovou matici + dotažení. 2.Potom vyměnit DisegC switch. 3. Prověřít koaxiál kabel. 4. Prohoď v soustavě sat-recevieri na zkoušku. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačCo tak oslovit Eltasat=Altronik(? kdo se v tom má vyznat) . Možná poradí kontakt na zákaznickou podporu výrobce (376323853). Jinak správně je to dle výrobce Multimode 16/1 Switch witch Terr.Combiner - S16/1PCP-W3.Co to je a co s tím? :-)= možná se nad sebou zamysli a bež uspat přítelkyni. :))) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
LubosJak něco jiného? CES doma používá na přepínání LNB staré výhybky z kolejistě z jejich staré vlečky na nádraží. Proto ten jeho fundovaný dotaz. 16 vstupé relátko od EMP nikdy neviděl ani z rychlíku.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Ještě se podívejna napájení jednotlivých přijímačů, ze které fáze 220 V jsou.Udělej si ministatistiku přepnutí polarit na 16 vstupovém přepínači z jaké polarity na jakou přepínáš a zjisti, na které polaritě Ti signál vypadává. Přehoď na chvíli přijímače B a C vzájemně na jejich stanovištích , zda se něco změní. Natáhni prodlužku 220 V ze zásuvky "Amika" k přijímači B a vyzkoušej.Můžeš mít zemní smyčku, která ovlivňuje napětí pro LNB. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačtaky dej vědět jak jsi se s tím popral!?jak píše samorost zkus společné napájení především počítač a Dreamsky včetně TV na jednu fázi. a pro srandu odpojit AMICO no variací je mnoho škoda že zde již nehraje Viola která má dnes svátek a Výr včera přeletěl na vedlejší větev, možna večer poradí! a CES opět nezklamal!!! jo a pokud je ten QUAD z nejlevnějších běž do INVERTA !!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačzkusil bych jiny LNB, eventuelne prehazet kabely. nebo jinej prepinac ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačTen quad je "levný" DI-Way, i když quady nikdy nejsou zrovna levné :))) Oproti single Invertům, co mám, má znatelně horší SNR.V zásuvce u počítače jsem našel napětí 1-2V mezi nulou a zemí, které v jiných zásuvkách v domě není. Když jsem to pomocí zvukového "detektoru zkratu" převedl na zvuk, mělo to zvuk 50 Hz brumu. Na tohle se zkusím zaměřit a dám vědět. |
LubosD
![]() |
|
Mascom MonoblockMASCOM Konvertor MonoBlock twin MC M4-T01HD mám ten samý problém.Když běží Mascom 2000 HD,a zapnu Technisat tak na Masconu,to trošku zakostičkuje.Dá se stím něco dělat ??? |
robokop
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 430 |
![]() |
|
Saxon, tonek.No borci oba, jste z toho eltasatu zbllí : je rozdíl " přepínání DisegC" a DisegC přepínač., ..... . Co se podívat tak na ATOS. A Saxome dej se už s těma relátkama vycpat do múzea. R^ :) :) |
CES
![]() |
|
CESnerozumím v daném tématu porovnáni Eltasat a ATOS.a ten rodíl " přepínání DisegC" a DisegC přepínač., ..... nám vysvětli , mě hlavně význam písmene "g" (ostatní mi ve zkratce protokolu "DiSEC" dávají smysl). a přestože v "přepínači" DiSEC není žádné RELÉ tak se tomu běžně říká RELÁTKO. Ahoj a napiš ovšem nejlépe bez emocí! |
tonek
![]() |
|
RE-RAFI007Dočetl jsem se v settingu pro přijímač Humax HDCI 5000 že jste nebo jsi tvůrce tohoto settingu.Máte nějaký funkční setting pro motor Diseq?Díky za odpověď. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
roboNepravděpodobněji výměna MB ale začni nejlevnější cestouvše na jednu fázi ale asi ten MB !!! |
tonek
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačTak jsem to asi vyřešil. Možná to není správné řešení, ale funguje to.Vyzkratoval jsem vnější vodiče koaxu toho problémového STB a koaxu od serveru a už se to neprojevuje (aspoň zatím). |
LubosD
![]() |
|
RE: Přepínání DiSEqC ruší jiný přijímačDiseqC 1.2 (2.0) prikazy dokazi zblbout i obycejny rozbocovac. Tyto typy (16 port DiseqC prepinac pouzivaji rozsirene prikazy DiseqC, stejne jako motor). Opet v zavislosti na prijimaci. Moc jsem po pricine nepatral, ale mel jsem podobny problem kdysi s DM7000.DM7000 byl pripojeny na motor od 90E do 45W. Po vymene rec jsem ho chtel dat na rozbocovac pro 23.5E (pouze H pol, High band). Setting v prijimaci jsem ponechal a kazdou vterinu, jak prijimac posilal prikaz pro natoceni motoru mi vypadl signal na druhem prijimaci. Protoze moc casu na laborovani tenkrat nebylo, jednoduse jsem udelal factory reset a nastavil single. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
![]() |