Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vhodny sat.komplet do 230€

Zdravim odbornikov!

Planujem si kupit nejaky spolahlivy sat.komplet do cca 230€ (doteraz som ziadny satelit nevlastnil)
Nie som znalec satelitov (resp. uplny amater :) - trocha som studoval (aj) vase stranky a porovnaval ...
rozhodujem sa medzi tymito (poradie je podla preferencii zatial):

A HDBOX FS 9105
B Showbox HD 5000 Vitamin
C Optibox ANACONDA
D Optibox KOALA

ktory z tychto by ste doporucili?
chcem sa dalej spytat, ci mi staci, ked si kupim samostatne komplet bez prijimaca - napr. tento:
http://satelity.ellano.sk/predaj/1276/Vonkajsi-satelitny-komlet-bez-prijimaca-s-kartou-skylink/

a samostatne prijimac (A B C D) - netreba mi k tomu este nieco?

TV mam LG 42LG6000

a este mam poddotazku - v com je rozdiel medzi ANACONDOU a KOALOU - nikde som nenasiel nejake rozumne porovnanie

dakujem za vase rady!

Pablitto
Registrace: 5/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vhodny sat.komplet do 230andamp;#8364;

Tak k tomu určitě potřebuješ příjimač jinak ti to bude na nic,ty potřebuješ satelitní komplet R^

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

asi som to nenapisal dost jasne
v principe mi ide o to ci mozem kupit samostatne len komplet bez prijimaca cca za 80€ a samostane prijimac za cca 150€

Pablitto

Tak to můžeš

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Pablitto:

Radšej by si mal pri tomu zoradení prijímačov v "rebríčku" a pri tej cene riešiť aký je rozdiel medzi HD Boxom 9015 a Anacondou...

Nibiru
Registrace: 3/2008

ved to som myslel ze mi niekto objasni ... viem ze pre vas to je asi trivialne smiesne ale pre mna spanielska dedina

ked sa dosmejete tak dajte vediet ci sa ten HDBOX oplati viac ako napr ANACONDA ;)

Pablitto

HD Box a Anaconda je to isté. Cenovo však nie.
Rozdiel medzi Koalou a Anacondou je určite popísaný na fóre:

http://www.ab-forum.info/index.php

nutná registrácia

Nibiru
Registrace: 3/2008

co to znamena ze to iste? tie iste creva len ina krabicka? alebo iny vyrobca - alebo kvalitnejsie suciastky? preco si potom niektori odbornici tu kupia drajhsi HD BOX ked je to to iste ako ANACONDA?
ma aj KOALA nejaky ekvivalent v znacke HD-BOX?

ab-forum som uz tiez objavil - zeragistrujem sa a kuknem

dik za info dopredu ;)

Pablitto

Vhodny sat.komplet do 230andamp;#8364;

Ahoj Pablitto. Můj názor je,že by ti stačil i HD Box 9200 PVR.
Ta verze 9105 je nová,ale má 1 tuner a čtečku na kartu. Někdo tady bude preferovat i tuner, ale proč se nepojistít a nekoupít si co má dva tunery a dvě čtečky na karty. Třeba - ja ho mám doma a jsem spokojený. Ale rozhodní se sám co a jak. A poříd si pořádnu parabolu aspoň 85 velikost. A záleží jěstli to budeš mít napevno, nebo použiješ motor. Ale to se, už někde dočteš naco to je. Ešte připomenu k parabole + LNB 0.2 šumové číslo minimálne. To je asi vše. Najde se tu co ti budou nabízet jiné stroje. Tak studuj, kutil. ;)

kutil
Registrace: 3/2006

Pablitto

ak si pobliž Tn mam jeden showbox vitamin 5000 HD,ešte v zaruke 100% stav.Ak maš zaujem predvediem nainštalujem :8)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Myslim, ze nejlepsi je si ty satelity vyzkouset. Nevim jestli to je i na Slovensku, ale v CR lze do 14 dnu zbozi zakoupeny pres internet vratit. Bohuzel to ted praktikuju docela casto, protoze hledam idealni prijimac pro nekoho, kdo hleda stroj, ktery by dokazal spolehlive zvladat bezny provoz a nema chut na to si s prijimacem jen tak pohravat. Jen koukat (z CCcam serveru) a nahravat na USB nebo eSATA disk. Doted jsem zkusil nasledujici:

- Ariva 100E - nedekodovala Sky UK, newcamd server padal, pristroj se sam resetoval, zoufala editace programu

- Medi@Link Black Panther - pristroj v nepravidelnych intervalech zamrzal (pri prepinani programu) a musel se vytahovat ze zasuvky

- HD Box FS 9100 - obraz se obcas trhal, dekodovani bylo pomale a obraz casto kostickoval, i kdyz to rozhodne nebyla vina serveru.

- Dreambox 500 HD - naprosta katastrofa :( Pristroj se nedokazal udrzet stabile v provozu vice nez 48 hodin. Pak zamrzal, zvuk nesedel na obraz a podobne. V lepsim pripade slo restartovat, jindy se muselo zas vypinat ze zasuvky. Zkusil jsem asi 20 firmwaru, protoze jsem neveril, ze neco jako Dreambox muze byt tak nestabilni, ale bohuzel to tak je.

Dalsi v poradi na zkouseni je Coolstream ZEE. Uvidime. V tom obchode uz ze me musej silet :)

drhans
Registrace: 12/2009

Kup si FERGUSON ARIVA 200 HD,a budes spokojny.

jozef84
Registrace: 2/2011

sat.komplet

Showbox vitamin 5000 HD neber nie je dotiahnutý,slabá SW podpora, samé problémy.

daryl
Registrace: 3/2010

kutil

Nezlob se, ale chtělo by to radit přesněji. Když pominu fakt, že na šumovém čísle LNB až tak nezáleží (není to z mé hlavy, ale z článků tady na parabole a i jinde), tak když mu poradíš "LNB 0.2 šumové číslo minimálne" tak to může evokovat myšlenku, že čím vyšší číslo, tím je to lepší parametr.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

joscer

Ahoj nezlobím se. No ja jsem se mu snažil dat tip a vysvětlit co by si mohl pořídit jako začátečník. Také preferuji LNB, aby mělo šumové číslo 0.1, ale jde to i zvýším číslem a pak dobrý stroj + parabolu. Ale záleží kolik chce do toho vrazit kaček.... Asi, tak nějak a přejí tomu dotičnímu,aby si co nejlépe vybral a byl spokojený. Zatim cau kutil.

kutil
Registrace: 3/2006

z techto prijimacu bych si dnes nekoupil ani jeden.
podivej se kolik stoji ipbox9900 s enigmou2 a enigmou1 , moznosti dalsiho S2 tuneru, se dvouma cteckama a dvouma CI slotama. s moznosti vestavby HDD. za takovy penize sou klony od fortisu odkazany na vecnost ! amen !
o arivach a podobnejch (nevhodné slovo)ch, ani nebudem mluvit. to sou krapy nejvetsi !

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

No tak chlapi teraz mam z toho este vacsi gulas nez na zaciatku :))) ale nie - som rad za vase prispevky

@bublajs - ten ipbox9900 som cital na forach ze je to asi len pre odbornikov co to vedia tj. pre mna moc nie :-/

@kutil a joscer: ten LNB sum som tiez najprv nechapal lebo som cital ze mensi je lepsi ale potom ste to i vy uviedli na pravu mieru - ja si chcem kupit sat.komplet (bez prijimaca) aj so skylink ice kartou - a tam som pozeral ze ten LNB ma sum 0,2 db tak hadam to bude OK

cital som este aj ab-forum a asi najlepsi pocit mam z masinky OPTIBOX ANACONDA, tj asi pojdem do nej -
ak viete o nejakych muchach co by som mal vediet kludne napiste - budem rad
zatial moc dik za vas cas ;)

Pablitto

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra