![]() |
|
mimo misu routernadzarekmam internet ktery mi poskytovatel dava pres wifi. to mam svedeno kablem k notasu a mam to formou poe. kdyz jsem to dal do routru http://interlink.tsbohemia.cz/tp-link-tl-wr340gd-wireless-router-2-4ghz-4xlan-1xwan-54mbps-1x-externi-antena-r-sma_d89387.html tak vse jelo ale najednou nic nejde aji kdyz dam na primo ten kabel do notasu. muzete mi prosim poradit uz jsem s toho jelen diky moc za rady |
anubis213
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 218 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
Téma: mimo misu routerNo,tak ho zkus resetovat. |
grower
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 1 030 |
![]() |
|
RE: mimo misu routerale kdyz nejde na primo ten kabel do notasu jako to poe. diky |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerJe na zadní straně routru reset? |
grower
![]() |
|
RE: mimo misu routerano na zadni strane routru je reset ale proc mi nejde kdyz dam na primo kabel do notasu tak jak to bylo predtim. automaticky mi to pridelovalo dhcp. chapes ze mi nejde na primo kdyz to vytahnu s toho routru a dam do notasu do sitovky.diky moc za rady |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerTak,jediná rada,ať to vyřeší poskytovatel! Zavolej mu. Dyk ho platíš. |
grower
![]() |
|
RE: mimo misu routertakze je chyba na strane poskytovatele? |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerNebo propoj router s noťasem otevři centrum síťového připojeni odklepni připojení k místní síti pak podrobnosti a tam se ti vše ukáže,když tak dej diagnózu. |
grower
![]() |
|
RE: mimo misu routernemohlo se to nak spalit? kdyz je to napajene prest to poe a pak to dane do lan portu do switche. ale predtim to normalne jelo.diky |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerMálo pravděpodobné. |
grower
![]() |
|
RE: mimo misu routertak proc to nejde naprimo to by me zajimo kdyz to dotedka tak bylo udelane. chtel jsem wifi po baraku a chvilku to slo a pak konec.diky |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerco tam vsechno nastavit. vemu ten router dam restart a pak pripojim ten sitovy kabel a co tam nastavit v tom routru krom hesla, kanalu vysilani a zabezpeceni.diky |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerhele tady nikdo netusi , jak to mas nakonfigurovany a co to je. ja bych reset nemackal, pac tim zresetujes to zarizeni do tovarniho stavu a spis pridelas praci nez si pomuzes. zavolej provideraDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: mimo misu routermam to udelane tak ze mi to automaticky prideluje ip adresy tot vse nic vic |
anubis213
![]() |
|
RE: mimo misu routerPokud to chápu dobře, někde za oknem máš anténu, a jedna varianta je že v anténě je přímo i Přijímací zařízení poskytovatele, a tobě už de do bytu pouze kabel,který má na konci eternetovou přípojku tzn. tu co zapojíš do notebooku. Nebo druhá varianta je že máš venku anténu, dovnitř ti vede kabel s R-sma konektorem a tam je připojený klient. Pokud je to první varianta, tak je ta té POe co do ní je připojené trafo jedna zásuvka POE a druhá LAN, do POE musíš zapojit přívod od antény, do LAN notebook. Pak zkontroluj jestli na té POE krabičce svítí zalená dioda. Pokud je to funkční a v Notebooku ti to napíše neidentifikovatelná síť nebo tak něco tak se buď vyrestartoval routr, a nebo je problém na straně poskytovatele.. Udáváš strašně málo informací.Rv Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
![]() |
|
RE: mimo misu routerVieš toho o sieťach asi málo. Urobíš lepšie, keď to niekomu zveríš, aby ti to nastavil. To, čo tu o tom píšeš, to je pre jasnovidcov. Bublajs ti tu radí dobre. Zavolaj providera, alebo niekoho kto vie čo je to WAN, LAN, ako a kde sa nastavuje pripojenie na providera, ako nastaviť domácu wifi sieť. Automatické priraďovanie adries nemusí vôbec fungovať spolahlivo, keď niečo nie je správne nastavené. Neviem, či ti niečo hovorí pojem modem, router, AP a podobne.niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare
|
rogi
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
RE: mimo misu routerdivje mam to takhle: venku je antena od poskytgovatele a internet prijmam pres wifi. nekde na komine je antena, ja mam v pokoji lan kabel nacvaknuty a v nem ma 2 zaizolovane konce cerne a ty jsi napajene adapterem v zasuvce. ten kabel jsem mel v noteboku a tam kdyz dam sitove pripojeni tak jsem mel prirazeno servrem dhcp. vyndal jsem kabel co byl v notasu a dal jsem ho do toho routru. internet sel a ted nejde ani na primo kdyz to dam. mohlo se to nak spalit?diky |
anubis213
![]() |
|
PowerOnEtherneteste dodam ze PoE je PowerOnEthernet tzn ze niektore AccessPointy mozu dostat svoju stavu - napajanie cez ethernet kabel ktorym su datovo pripojeny co samozrejme tvoj ani ziadny notas nezabezpecuje.Ak je alebo bol ten AP pripojeny k zariadeniu ktoru mu to PoE daval a nedava je bud pokazene to zariadenie alebo byva k tomu este adapter-zdroj ktory to napajanie dotoho ethernet kabla prida tak ak je to tak este tento mohol odist... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: mimo misu routerA z toho trafa ze zásuvky jde nějaké napětí...?Trafo taky mohlo odejít.......přeměřit či se podívat zda svítí providerovo "zařízení",ale určitě to bude nejjednodušší řešit s providerem a ne On-Line na Interfernetu..... R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: mimo misu routerNo či nebude chyba v tom, že router aj wifi antenu nastavujes cez prehliadac vyvolanim 192.168.1.1 a ak si napr router neprestavil napr. na 192.168.1.2 či nebude v tom, odporucal by som odpojit router od internetu restartovat a prestavit router. |
domi357
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 331 |
![]() |
|
RE: mimo misu routerje divne ze to ale slo. a pak najednou to nejde, kdybych to prece spalil tak by to neslo ani predtim. diky za rady. ja zavolam poskytovatele a on mi napali nevim kolik kč za to. |
anubis213
![]() |
|
ahhalebo - k tomu poslednemu - predpokladam ze ten vifon poskytovatel nedava internet cez wifi 5PC za 5Kc ale sa to snazi obmedzit - doteraz si siel 1 NB 1 Wifi ale co si zamyslal s routrom zeze haha no chcel si pripojit viac zariadeni vsak je tomu tak...Tieto vifon riesenia maju obmedzenie na 1-2 MAC adresy, tym ze si pripojil dalsie zariadeni-e-a su tam naucene ine adresy nez ma notas. Cinkni im zajtra ze si len nieco pripajal a nadalej pripajas naspat svoj nb 1k1, ti to vyresetuju. Ak si nic neprepajal vramci vodicov v ethernet kabli tak by si to odpojenim-prepojenim asi neodpalil... Este by to mohla byt zalezitost IP DHCP ale tak mas adesu z DHPC tak tuto to skor nevidim ako issue.. K |
krikri
![]() |
|
RE: mimo misu routerDotyčného "trápí",že mu to nejde napřímo.....taky mohl trošku zmást "systém" v počítači....,ale dokuď si neprověří že mu zařízení "za komínem" jede,tak je diskuze "o ničem". RvFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: mimo misu routerne nic jsem s privodnim kabelem nedelal jen jsem to dal do toho routru. chtel jsem mit wifi po baraku at nemusim tahat za sebou kabel a pripojoval jsem jenom ten notas co byl natvrdo pripojeny kabelem. daval jsme to rodicum at muzou volne po baraku mit notebook |
anubis213
![]() |
|
nonono"mam v pokoji lan kabel nacvaknuty a v nem ma 2 zaizolovane konce cerne a ty jsi napajene adapterem v zasuvce. ten kabel jsem mel v noteboku a tam..."pockaj pockaj tomuto nerozumiem. Tebe akoze z 8 ziloveho eth kabla vychadzaju 2 fuzy do nejakeho el-sietoveho adaptera a Ty si takyto eth pripojil do notasa - rozumiem tomu spravne?! Ak ano tak sisi asi odpalil sietovku v NB a nepojde ti pripojit sa s NB nikde!! :zombie: |
krikri
![]() |
|
RE: mimo misu routerTo nás bohužel "nezajímá"....myšleno kladně!Zda jsi to propojil "správně" to víš bohužel jen ty...odpálit sis mohl "maximálně" ten Wan port na routeru či port v "compu",případným "špatným" propojením.... :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |