Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Prestalo mi fungovať zdielanie openbox

Zdravím, stala sa mi taká vec že mi včera prestalo fungovať zdieľanie medzi dvoma openboxami x-800. Fungovalo to vyše 2 roky bez chyby. Je dosť možné že sa nedopatrením pricvikol dátový kábel keď sme dávali rebrík ku stene kade je po zemi vedený kábel. Moja otázka znie: ako si v domácich podmienkach overím či je kábel seknutí, alebo nie? Skúšal som prijať nastavenia z jedného prijímača do druhého a nefunguje to, preto usudzujem že by mohol byť kábel KO. Dá sa to nejak zmerať obyčajným multimetrom?

deltoroes
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prestalo mi fungovať zdielanie openbox

Prosviť, nebo si to propískej. Obyčejný ohmický test jednotlivých vodičů a stínění.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ako sa to presne robí? Musím na na jeden koniec vodiča dať mínus meráku a na druhý koniec druhý koniec? Lebo to by asi bol problém nakoľko vzdialenosť medzi jedným a druhým koncom káblu je niekoľko miestností.

deltoroes

fyzika zakladni skoly

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

bublajs: možno je to fyzika základnej školy ale ja to napríklad neviem preto sa tu pýtam a očakávam že mi niekto konkréttne poradí.

deltoroes

Zkus baterku se žárovkou :)

Ale mohl ti odejít port.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Na stínění si chytni minus pol např 9-voltové baterie na druhou stranu sdílecího kabelu si na stínění chytni bud katodu LED diody, žárovičku, nebo jeden vodič multimetru. pak přived nejdřív na PIN 2 kladný pol baterie a na druhém konci kabelu na PINU 3 změř multimetrem, žárovkou nebo LED diodou/s příslušným rezistorem např 560OHM/. To samé proveď na druhém vodiči sdílecího kabelu PIN3/PIN2.

Je to opravdu jednoduché.

On Air!

Saxon

Také mužeš mít na kabelu z několika důvodů zkrat.

On Air!

Saxon

deltoroes

Je to jednoduché, ale oslov někoho ze sousedů co umí alespoň měřit multimetrem. Není na tom nic co by i amatér nezvládl. Pokud je kabel přerušen, tak je to ta lepší zpráva. Pokud má zkrat, pak to teoreticky mohlo vzít k Alláhovi i port.... :lookaround:

gaston
Registrace: 1/2006

a možnop si si odpravyl v skrinke prevodnik max 232 nahravať seting sa donho da_?

jopo166
Registrace: 1/2009

Dík za rady takže kábel som presvietil podľa vášho návodu a výsledok je že kábel je v poriadku. Takže chyba bude niekde inde. Nejaké nápady? P.S v nastaveniach prijímačov som nič nemenil všetko je nastavené tak ako keď to fungovalo.

deltoroes

napad som ti dal prevodnik max 232 :O

jopo166
Registrace: 1/2009

jopo166: ako som písal tak sa nedá poslať setting z jedného do druhého ani opačne, takže spolu nekomunikujú. Ak môžeš vysvetli mi výraz ,,prevodník max 232" do reči amatéra. Mám niečo kúpiť a vymeniť či čo tým myslíš?

deltoroes

Ako uplne prve by som vyrobil novy prepajaci kabel a skusil to s nim. Je mozne, ze povodny kabel ma medzizilovy skrat. Prijimacu by nemalo vadit, tie "svaby" pre seriovu komunikaciu su dost odolne, skrat preziju v pohode.
Ak to nezafunguje, potom zisti, ktory prijimac ma poruchu. Napriklad tym, ze skusis stiahnut do PC setting z jedneho aj druheho prijimaca. Samozrejme pouzi iny kabel ako ten, ktory si pouzil na prepojenie prijimacov navzajom.
Vadny kus je najlepsie dat do odbornej opravy.

Odpoved na otazku, co to max232 je:
max232 je integrovany obvod ("svab"), ktory zabezpecuje komunikaciu cez seriovy port. Je vpajkovany do plosneho spoja prijimaca. Pokial sa v tom nevyznas, nemas ziadnu sancu si to vymenit sam (navyse tento IO bude asi typ SMD, co je rucne vymenit dost obtiazne).
Moze tem byt aj ina chyba typu prasknuty spoj a podobne. Bez patricneho pristrojoveho, nastrojoveho a vedomostneho vybavenia to nezistis a urcite neopravis.

vado
Registrace: 6/2006

Vado veľká vďaka, takúto odpoveď som potreboval. R^

deltoroes

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra