Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Antena Dvb-T

Zdar chlapi,doporučte mi zesilovač a antenu na příjem digitálu,asi budu chytat ústí.Díky za radu

jans
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Antena Dvb-T

polske sito 108db

jopo166
Registrace: 1/2009

@jans

Přečti si po sobě ten dotaz a teď nám řekni, jestli si myslíš, že je v lidských silách na to alespoň částečně správně odpovědět (odpovědět = pomoci autorovi s problémem tak, aby ho mohl sám vyřešit).

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

szito antenove + vzmacniacz SVA dzeviencz tyšency turbo.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

já znám

několik ústí, i jedno svino ale nevím
KDE budeš ty ústí chytat ???

tonek

Najlepsia je sito antena zo zosikom ja som z okolia ziliny a na sito antenu chytam cechov Mux 1 K 54 a Mux 2 K 37
a slovakov Mux 2 K 52 a Mux 3 K32
a co je super je zom to vyladil tak ze mi ide na jednu antenu a jeden smer uplne vsetko to je naozaj len malo kde , signal kolo 80% kedze som to musel urobit tak aby slo vsetko R^

fuckerman
Registrace: 10/2005

Antena Dvb-T

Čus,jaká je vhodná Antena Dvb-T,pro Liberec a jaké programy budu přijímt? Díky.

grower
Registrace: 2/2010

grower : čtverky vidle
Tom : někde jsi dal fotku, znám ty zesiky a je to 35 nikoliv 350dB, mají své muchy ale dnes již dělají na keramické destičče (asi 0.5 x 1")kterou připájí na původní a s různým ziskem. Rozhodně se zasloužily o masový příjem i když někde ho zase masově rušily, i dnes na fóru píšou o úspěších
legendárního polského síta za babku.

tonek

@ tonek

čtverky vidle,ale do zad. :laughing:

grower
Registrace: 2/2010

...to mi jako chceš říct, že ač jsi zde zaregistrován od roku 09, tak jsi schopen položit tento dotaz...??? jinak Buková hora vysílá s horizontální polarizací na kanálech 33,58,55 a jedná se o docela výkonný vysílač. Já jsem z kladna a Bukovka zde hraje čistě na natažený drát. Tvá otázka má mnoho neznámých ......vzdálenost od vysílače, místní příjmové podmínky, členitost terénu, atd. Rozhodně bych začal např. plzeňským sítem bez zesilovače. Pak uvidíš, zda-li to bude stačit a případně můžeš laborovat. Rozhodně se vyhni levným polským sítům se širokopásmovým zesilovačem, v 90 % případů je nějaký problém. Nedávno jsem zapojoval plzeňské síto kousek za Kladnem...dal jsem ho na půdu, hezky pod krytinu do sucha, 10 metrový svod bez použití zesilovače, 90 km vzdálený vysílač Ještěd pro MUX1a2 a 130 km vzdálenou Černou horu MUX3. Výsledek.....vše OK, ač MUX3 je samozřejmě slabší, avšak stabilní a bez kostičkování. Pamatuj na pravidlo, že nejlepší zesilovač je kvalitní anténa :8)a v jednoduchosti záruka úspěchu ( tedy většinou ). :))

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Nemám nic proti sítům - ale já uznávám logaro LP45 zisk 12db malá,lehká,levná bez symetrizace připojení F konektorem.

Displej
Registrace: 2/2008

Logaro

Jen tak pro zajímavost kalibrační L-P anténa Rohde-Schvwarz která stojí 250.000,- má nejvyšší zisk na 700MHz a to 8.8 dBi.Kdyby tam někdo napsal do návodu že má zisk LP 45 18dBd,tak má 18dBd.Je to tam přece napsáno,tož to tak musi byt. :))

Máchal
Registrace: 7/2008

Ovšem co se udává je jedná věc a skutečnost je druhá.Nepátral jsem po tom co je pravda.Jsem s ní spokojen hlavně že neobsahuje žadné leptané symetrizáky přímo v krabici které po velmi krátké době odejdou a je lépe je nahradit feritovými Teroz.Taky je dobré vyzkoušet vzdálenost od střechy/hlavně ploché/ což má dost velký vliv na kvalitu signálu.V dobrých podmínách příjmu max.spokojenost.

Displej
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra