Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

=Maraton= burok a satelitne prijimace

Kedze posledne dni je da sa povedat maraton burok a predpoved na najblizsie dni nenasvedcuje tomu, ze by sa malo nieco zmenit, otvaram otazku bezpecnosti nasich satelitnych prijimacov.

Celkom by ma zaujimali vase skusenosti a nazory, ci je potrebne a ak ano, tak ako ochranit satelitne prijimace pred bleskami...

Co sa tyka mna, parabolu nemam nijako zvlastne chranenu. Byvam na vrchu panelaku a "dufam", ze hromozvody na panelaku a spolocna antena, ktora je nad nami (uchytena na vytahovej strojovni, ktora je vyvysena este asi o 2 metre nad strechou) zachytia blesky.
Teda dufam, ze moja parabola je v akomsi 120°kuzeli, ktory zabera bleskozvod nad mnou.

Co sa tyka elektrickej energie, vsetky spotrebice vratane satelitu a routeru su na prepetovych ochranach. (Otazne je, ci ochrania aj pred bleskom, alebo ci je pravdepodobne, ze po elektrickej sieti sa moze dostat co to z uderu blesku).

Posledna cast je router (kedze do mojho satelitu mam privedeny aj LAN kabel, kvoli streamovaniu TV - pre vlastnu potrebu), ten je ako som spominal na prepatovej ochrane a internetovy (WAN) kabel neriesim, kedze ide z opticko metalickeho prevodniku a neobavam sa, ze by blesk presiel cez optiku.

Otazkou je, ci som urobil maximum pre ochranu spotrebicov, alebo nie. Kedze som si nie isty, pre istotu ich pri extremnej burke vypinam aj zo siete, aj internetu a vysrobuvam zo satelitu aj F konektory...

Ako problemy s burkami riesite vy? Ak sa vyjadrite s cennymi radami budem rad a istotne to ocenia aj ti, ktori maju drahsie satelitne prijimace.

palces
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: =Maraton= burok a satelitne prijimace

Na vstup od lnb môzte davat aj figu borovu!Prepetie prejde bud po elektrickom,alebo telefonnom vedeni(niekto ma net po optike,alebo cez wifi).A lnb-to by muselo rafnut rovno do paraboly,alebo domu a vtedy tato s.r.c.k.a je k nicomu!Iba zbytocne vytiahnute peniaze od ludi-tak ako aj za vselijake ine blbe ochrany.

Kasr
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: =Maraton= burok a satelitne prijimace

pojištění domácnosti zhruba 80kč za měsíc,2,50 za den R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra