![]() |
|
Karta Skylink čistá IrdetoInfo pro ty,kteří svádí nerovný boj s těmito kartami.Včera jsem aktivoval zákazníkovi tuto kartu v Mascomu MC2000HD s vloženým "Mascom Irdeto" mmodulem s tím,že za 10 min. již budu pryč.Po 20 min. nic.Vlezl jsem do menu,info o modulu,modul kartu neviděl.Vyměnil jsem několik modulů,nakonec i Eurocam Irdeto, se stejným výsledkem. Zasunul jsem Irdeto kartu do starého známeho Homecastu 3000 CR,naběhla jak z praku,ihned. Volal jsem tedy na podporu Skylink,včem může být problém.Spojení trvalo velmi důlouho,paní byla ze slovenska, a hned mě přepojila na Skylink technika.Když jsem mu připodobnil svůj problém, že karta Irdeto v Cam modulu Irdeto nejede a v Homecastu ano,tvrdil, že to není možné, že čistá Irdeto tam jet nemůže.Pak mi poradil, abych vytáhl modul,že MC2000HD jej přeci nepotřebuje, to už jsem zpozornil a nakonec mi poradil,abych se obrátil na prodejce.Poděkoval jsem mu za vyčerpávající pomoc a informace. Pánové,chtěl bych též být dobře placeným technikem. Nakonec jsem po googlu na netu stáhl nový firmware do Cam modulu a karta se objevila.A závěr? Nevkládejte pánové čisté Irdeto karty do Irdeto CAM modulů, pokud v nich nemáte nainstalován (poslední),nejnovější firmware.Nevím,co to má znamenat? Zas nějaká anomálie Skylinku? Technika jsem teda nepochopil, buď si dal páva nebo byl zcela mimo mísu. |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
re:Technik si myslel,že Mascom má vestavěný dekodér-sám výrobce to tak uvádí-ale je to klasický Mascom modul v CI rozhraní.Mě makají Irdeto karty i na verzi 1.19,proč ty věčné povyšování nevím,nejnovější je 1.23.Někdy se opravdu déle čeká,než karta naběhne,důvod neznám,to jen Edision s UNI čtečkou mě načte nové karty do pár vteřim,jinak je to loterie.Teď mě u lidí s moduly dost padajî předplatné,musím to řešit flashem karty,Skylink už pátrá po důvodech.Čím dál více si říkám-zlaté UNI čtečky...Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Karta Skylink čistá Irdetopodle myho jsi to strkal do Mascom CW modulu a az aktualizaci jsi to vyresil. a ten Eurocam je snad taky CW a ne Irdeto, a to ze nabehla v S3000CR, to uz nekdo myslim taky psal. takze podle mne nic tak zvlastniho ;) |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Karta Skylink čistá IrdetoPodle mne to není čisté IRDETO, ale ICE karta. Z jednoho prostého důvodu. Neaktualizovaný MASCOM modul neuměl ICE kartu obecně, stejně tak EUROCAM - oba systém CRYPTOWORKS (zde patrně matoucí nápis IRDETO na modulu MASCOM který označuje výrobce a ne dekódovací systém ). V HOMECASTu 3000 CR (CRYPTOWORKS) kartu aktivoval = logicky v systému CRYPTOWORKS, čistou IRDETO kartu ani HOMECAST nemůže načíst. Samozřejmě po aktualizací modulu MASCOM, výrobce IRDETO,systém CRYPTOWORKS na verzi 1.23 si může nyní v tomto modulu již provozovat tuto kartu jak v systému CRYPTOWORKS tak i v systému IRDETO (ICE). Modul už umí i čistou IRDETO systém kartu.Nikdo není neomylný.
|
michal
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
Re:To právě mě není jasné, protože madam i technik mě dle čísla karty ubezpečili,že se jedná o čisté Irdeto.Ale alespoň zkušenost pro příště.Jinak aktuálně stažený firmy.byl tuším 3.23 nebo tak nějak.V tuto chvíli si nejsem stoprocentně jistý. |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: Karta Skylink čistá IrdetoSnad to projde : http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/_CryptoWorkMascom.htm http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/AlphaCrypt/_alphacrypt.htm Citace z jejich stránek " 18.3.2011 - Uvolněn SW 1.23/3.23 - upgrade pomocí Adapter-programátor. Upgrade přes družici bude uvolněn co nejdříveZměna v provozu ICE karet. Podstatné zlepšení dlouhodobé stability. Odstranění mžikových výpadků.ICE karty z důvodu stability EMM filtru nebudou provozovány v módu Cryptoworks, ale v módu Irdeto Info: V menu modulu "Module Options/Einstellungen", "Expert Menu/Experten Menu" - "Go to expert menu/Weiter zum Experten Menu" je nový řádek "7. IC smartcard priority/IC-Karten Prioritat": I-Code = Irdeto mód, Cryptoworks = Cryptoworks mód.Modul je prioritně nastaven do režimu I-Code. Tento režim se nastaví i po použití funkce "Obnovit tovární nastavení/Factory Settings/Werkseinstellung Při prvním použití musí karta obdržet uvolňovací signál v tomto módu než začne dokódování. Toto trvá pouze několik sekund.Karty Cryptoworks - tyto karty nadále pracují v módu Cryptoworks bez ohledu na to jaká je hodnota ve výše popsaném menu nastavena.Karty ICE - tyto karty budou nadále pracovat v režimu I-Code. Z důvodu kompatibility je možné mód nastavit na Cryptoworks. Toto nastavení se nedoporučuje. V případě že pro ICE karty bude zvolena hodnota módu na Cryptoworks, při továrním nastavení modulu se tato hodnota sama změní na I-Code. Další informace u jednotlivých modulů" Nikdo není neomylný.
|
michal
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
RE: Karta Skylink čistá IrdetoZdravím pánové, už mě je z toho bordelu na zvracení. Jsem zvědav, kdy to dají konečně vše do pořádku. Hlavně, že pořád něco mění, pak nabizejí a ono to stejně nejde !!!Vyjádří se k tomu všemu konečně oficielně někdo ze Skylinku !?! |
Ajap
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
RE: Karta Skylink čistá Irdetoja by som to uz neriesil nebude ani trebahttp://www.pluska.sk/zahranicie/svet-ohrozuje-obrovska-slnecna-erupcia.html skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
tulenpíší ve středu večer,to už je a konec světa nikde,tak co se děje,zase kachna R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
![]() |