Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Rušení DVB-T signálu v LCD SHARP

Prosím o radu, jak u LCD Sharp (19 palců, vyr. 2009) odstranit neustále rušení signálu - výpadky zvuku (cca na 1-2 s) spojené s částečným kostičkováním obrazu. Zkoušel jsem připojit dělený feritový filtr (na koax i na napájecí kabel), následně i odrušovač brumu na koax. kabel. Nic nepomohlo. V záruční opravě technici Sharpu nic nezjistili. Když k TV připojím STB (levný model za 300 Kč z EW), tak se výše popsané rušení neprojevuje. Dík.

ESPOSITO
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rušení DVB-T signálu v LCD SHARP

Je to "šunka"...asi Tuner....kdejaký externí le lepší...Reklamace nebo sběrný dvůr. Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Již dlouhou dobu zastávám stejný názor. Servisáci v záruční opravě (údajně) vyměnili tuner, nicméně problém pokračuje.

ESPOSITO

I presto,ze vse na nejlevnejsim set-top boxu hraje,doporucoval bych aspon overeni zakladnich parametru na vstupu tuneru-vykon,BER,MER,Echo a to proto,zda neni signal v nejakem hranicnim stavu ,pak to nektery tuner vzit muze a jiny nemusi.Dela to u vsech MUXU?

hdpe
Registrace: 11/2007

Dělá to u všech muxů - jak na STA, tak na obyč. prutovce.

ESPOSITO

Tak to uz nevim,pro zajimavost ,v jake jsi lokalite?

hdpe
Registrace: 11/2007

Jestli myslíš na dostupnost signálu, ta je v pohodě. Kojál, Praděd.

ESPOSITO

Ja mam obdobny problem dnes,jedna babicka uz mala kupeny set top box najlacnejsiu sunku zato syn nesetril na antene a kupil jej nejaku zvlastnu ale drahu.Prijem zo Zobora na 21 kanale raz za cca minutu-dve vypadok signalu,mux stv bez problemov.Za boha dojst preco,zajtra skusim vymenit set top box a ked nepomoze tak aj antenu.Antenny zisk 15db.20 km od Zobora.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Přemýšlel jsem, zda není problém ve výkyvech v síti el. napětí. Ale vzhledem k tomu, že ostatní telky doma jedou v pohodě, to vypadá na problém přímo v Sharpu.

ESPOSITO

Je to problem primo v Sharpu a da se to opravit. Cena asi 900Kc.

J a
Registrace: 7/2005

tak to by to mel tazatel spis poslat zase na reklamaci sharpu ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

No právě, v servisu už to bylo. Dokonce v záruce.

ESPOSITO

Za mou éru mi prošlo rukama několik kusů TV Sharp, kde pokud úroveň signálu nebyla cca 60dB tak vykazovali obdobný problém, přesto že norma nám praví spodní prahovou úrověň 45dBuV. Změřit zásuvku STA (samozřejmě i ty digitální parametry MER BER atd. Každopádně když jsme TV poslali na záruční servis, vždy se vrátil jako bezvadný. Holt ČSN EN 50083 (jestli si to číslo normy v rychlosti nepletu) a další jiné předpisy pánům v SHARPu nic neříkají. Třeba to byla náhoda a vada jednotlivých kusů.

poudera
Registrace: 12/2008

Signál z Kojálu je v intenzitě 100%, v kvalitě 87%. Zkoušel jsem to i utlumit, ale výsledek se nedostavil. Už mi to leze na nervy, koupím STB. Jinak dík za info.

ESPOSITO

Blbost, nic nekupuj, v prvé řadě to nech přeměřit ..... ale pořádným přístrojem a ne nějakou kapesní televizí ... nechci je zde jmenovat nebo mě prodejci těch "super" přístrojů za 6 tis Kč ukamenují. To že TV ukazuje 100% opravdu nic neznamená, může tam býr třeba preecho nebo něco jiného. Měřit Měřit Měřit ! Signál aby byl v rozmezí 65-80dB SNR min 25dB a BER před VITTERBI min. Xx10-3. Někdo z okolí to za 3 stovky určitě udělá a pokud bude solidní vystaví měřící protokol a šup s tím znova na reklamaci, protože dokud budou lidi problémy obcházet a ne se dožadovat řešení tak budou naše obchody zaplavené "(nevhodné slovo)mi" Pevné nervy.

poudera
Registrace: 12/2008

re tami

v pripade tych 20km od zoboru a 15dB zisku anteny, len ci tam nema este aj nejaky zosik..pretoze to co popisujes mi pride ako prebudeny signal.. ja chytam na pasivno zobor az v BA stabilne bez vypadkov, ked som tam skusil dat zosik tak sa to chovalo rovnako ako opisujes.
ku problemu s tv LCD SHARP sa nejdem vyjadrovat, len tak vo vseobecnosti, ja mam zas LG ,a ta ma zaboduvany zosilovac ,ktory sa mi samovolne prepina do polohy ON, takze na to treba tiez davat pozor, ci niekedy toto nesposobi takysto prebudenie signalu, ktore sa v konecnom dosledku znemozni stabilny prijem

viliamko
Registrace: 11/2008

vili

I like Live´s Good !

a že ti někdo napíše na obrazovku ZESILOVAČ tak tomu nevěř!

jen zapneš napájení pro zesilovač !

a to samovolné přepínání možná dělá ochrana ale to jen tipuju!

tonek
Registrace: 1/2009

tonek

nemáš pravdu,není to napájení,ale zesilovač R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

petře!viléme!

máte pravdu!
já to nevěděl, SORRY ! :crying:

tonek
Registrace: 1/2009

tonku ,nikdo není

dokonalý R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

viliamko

Dneska to stabilne drží, nechápem to, uvidíme do budúcna, sú pripravené aj alternativné náhrady.Dík.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra