Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Neviditelný soubor

Vlastním SAT GOSAT GS-7050HDI. Má možnost nahrávat na externí HDD zapojený přes USB. HDD je FAT32 - jiný nepodporuje. Pokud na něj nahraji nějaké vysílání tak ho v přijímači přehraji bez problému. Problém nastane až HDD připojím k PC. Průzkumník v PC na HDD žádný soubor nevidí. V nastavení SAT přepnu na prohlížeč souborů na USB úložišti a nic nevidí ani přijímač. Přepnu na nahrané programy a je to tam. Tak jsem z toho jelen. Je nějaká možnost si nahrávku zpracovat na PC nebo aspoň zviditelnit? Nastavil jsem i aby průzkumník zobrazoval skryté soubory a nepomohlo.

ghostik
Registrace: 6/2011
Odpověď v diskusním vlákně

Hidden a System

ono vo vyssich OS Win ako XP je viac atributov pre "skryte" subory okrem legacy-DOS-ovskych Hidden je aj System.
Taktiez pokial nezapnes v Exploreri resp. v My Computer ze zobrazovat aj systemove subory tak ti ich E/MC nezobrazi - ide o zlozky Win / System / Program Files alebo staci ze nejake subory maju urcitu priponu (inac doporucujem si aj zapnut zobrazovanie pripony Ext.ension v kazdom pripade pre vsetky subory) a ich nezobrazi.
Ako workaround si pusti CMD - Command PRompt (prikazovy radek) ak mas XP+ ako Win7 tak idealne v Elekted mode tj. prave na ikonku a Run as admin a tam potom z prikazoveho riadku zadas
dir D: /a
Prip. pouzi alter suborove organizery ci ako sa tomu nadava ako Far32, Windows (Total) Commander atp. K

krikri
Registrace: 3/2010

nejde

To všechno co popisuješ jsem zkoušel, teda krom CMD i jako admin, prázdno a pusto. Přijímač ten soubor vidí ale PC ne. Ptal jsem se telefonicky prodejce a ten sdělil, že si ho přijímač ukládá nekomprimovaně a tudiž ho ani PC nemůže vidět. Podle mne je to blbost. Digitál. foťák když umí fotit to RAWu tak ho PC taky vydí jako neznámý soubor do té doby než nainstaluji nějaký soft, který ho asociuje a přidá mu koncovku. Jiné návrhy a poznatky. Nikdo se s tím nesetkal?

ghostik

RE: Neviditelný soubor

jo k tomu bude nejakej soft jako k octagonu kde to taky neni videt dokonce ani utilitama na rekonstrukci disku

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

alebo je to FAT/NTFS alebo iny

RAW (linuxovy) suborovy system nema co docinenia s Win FAT ci NTFS. Akoze da sa zapisat ci do jedneho ci do druheho tak ze nieco niekde ulozim a iba ja (sat. prijimac) viem odkial pokial a co som ulozil, okrem alokovanych sektorov v suborovom systeme sa uklada nazov,umiestnenie a atributy suboru. Este z DOSu boli sposoby ako nieco ulozit a nevidet to - stacilo mat urcite znaky v nazve suboru a ten nebol vidiet. Hovorim ak si to sat zpravuje sam ako pise Bublajs tak to je dost chore ale mozne. Inac takato vec by sa mala odhalit ze ked das na takyto subor ScanDisk (Kontrolu disku) najde Lost clusters a ulozi ich do nejakeho suboru...
Este jedna vec - normalne sa vsetko uklada nekomprimovane, to je len o tom ze ked sa vo Win nastavi tak na ten disk resp suborovy system sa akoby permanetne zipuje - to volakedy davno zaviedol Stacker ako externy driver do Win, neskor sa to stalo transparentnou sucastou win...

krikri

chore nechore, tak to proste je . nauc se s tim zit. proc to je tak sileny nechapu. jak vidno nekteri vyrobci nevedi roupama co delat . a u shitlink ready nas nesmi nic prekvapit

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

na jedny diskuzi sem nasel toto :
....Přístroj používá filesystem TinyUDF stejne jako sigmatek. Po připojení k PC se lze k datům dostat přes prográmek pvr101disk ....
tak treba ti to pomuze

bublajs

neviditelny subor

ja použivam na koscoma utilitku Disk access,ukažu sa ti všetky disky a normalne ich otvoriš a pracuješ snimi

gruchy
Registrace: 3/2007

Zkus to připojit k nějakému Linux stroji nebo nabootovat jednorázově nějaký Linux (z USB nebo CD). Uvidíš, jestli ten si s tím poradí. Jinak Windowsy ti neukážou soubory, které začínají dolarem ($). A jde v nich na ten disk psát a číst, zůstalo to určitě jako FAT32?

mik9
Registrace: 1/2011

Omlouvám se, napůl spím. Dolar se používá u jednotek (drive), dává se pro zneviditelnění na jejich konec.

mik9

@mik9 cez net share

len dodam ze ten dolar plati pre drive aj name dokonca aj workgroup ale pre share - ak si dal do nazvu \workgroup$disk$name$ vsetko$ si cez Browser nevidel, len sa to dalo absolutne zpristupnit, nalinkovat.

krikri

Jasně, je to pro shary, aby to nebylo při browse vidět. Nevím, jestli by to mohlo zafungovat i tady u toho disku, že by tam byl jako sdílený adresář.

mik9

Pánové tak všechno je jinak.

Tak laborováním jsem zjistil, že sice na HDD je oddíl fat32, který se používá jen na foto a mp3 které přijímač umí přehrát. Na HDD je ještě jeden oddíl a to EXT2 (linux) na který se ukládají nahrávané data. Celkem k jedné nahrávce se uloží 4 soubory. Jeden velký (asi video a audio) a další tři o malé velikosti. Žádný nejde otevřít. Takže je to nějak kódované výrobcem (jsou to pěkní koko*i). Děkuji všem za rady.

ghostik

Nejde otevřít? To znamená co? Že ho neotevřeš ani pro textové čtení nebo že ti prostě nejde přehrát? Má nějakou koncovku? Jinak doporučuju mu dát koncovku MPG a zkusit ho v přehrát v nějakém šikovném přehrávači, mplayer je asi pro toto testování nejlepší.

mik9

pokud to chceš vidět v Pc,musíš nahrávat na USB flash,disky nejsou vidět R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tyvole, at zije shitlink ready.

bublajs

Na flash jde nahrávat

Pierpetr - ale samozřejmě, že na flashky jde nahrávat jen si je musíš upravit. Včera jsem to zkoušel na 8GB SD kartu ve čtečce. V programu EASEUS Partition Master 8.0.1 Home Edition jsem ji převedl na Ext2 (linux). Přijímač ji normálně vidí. Včera jsem zkusil nahrát v HD kvalitě a vlezlo se tam asni 3,5 hod. Jen ještě vyzkoušet virtuálně linux abych mohl zkoušet laborovat s těmi nhranými soubory. Smůla je v tom, že s linuxem nemám zkušenosti. Takže musím pozjišťovat jak je to u něho s koncovkami souborů.

ghostik

Pierpetr

Nevšiml jsem si čárky mezi slovy. Jak to myslíš, že flash PC vidí a ne HDD. To je sice fakt, ale číst z něj stejně nejde. Páč PC ho chce tak maximálně naformátovat. Zkoušel jsem explorery které umožnují z Win vidět na na disky Ext2, soubory tam vidět jdou ale nejdou zkopírovat do win.

ghostik

Jak už jsem psal, vem nějaké Live CD s desktopovým Linuxem, nabootuj z něj a ty soubory si zkopíruj, kam budeš potřebovat. Na to nepotřebuješ žádné zkušenosti s Linuxem.

mik9

Skusal si EXT2FSD?Ja ho pouzivam uz dlho a vsetko pracuje ako ma.Pokial teda naozaj mas linuxovy disk,alebo cast disku.Ide aj kopirovat hore dole.Je pravda ze mam cely disk formatovany boxom na linux file system,preco je u teba aj fat neviem...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

EXT2FSD i Diskinternals Linux Reader - ani v jednom není vidět, jen v Easeus Partition Master Home Edition je vidět ale nejde v něm kopírovat atd. Ještě vyzkouším boot nějaké linux distribuce a uvidím.

ghostik

ale ved je to TinyUDF

neviem co este riesite s Linux Ext2 a pod. ked vcera ste sa dopracovali k tomu ze to pouziva TinyUDF suborovy system co NIEJE Ext2-linux ani FAT ci ine Win...
UDF je suborovy system pouzivany v DVD-RAM alebo sa da aj DVD-ROM ak chces pouzit DVD-R ako "disketu" ze na nu nahravas postupne nahravas pricom postupne dopalujes - zvacsuje sa obsadenost disku, da sa aj vymazat ale tak ze stary subor ktory sa vymaze sa pri-znaci ze je prec, miesto na DVD-R sa samozrejme neuvolni ale da sa znovu prihrat aj ten isty subor. Druha vyhoda UDF bola ze si vedel ulozit subor v celku vacsi nez 2GB na 1 DVD...
TinyUDF predpokladam bude nejaka odnoz...
K

krikri

Ale houbelec, udělal jsem si flasku v EXT2 a nahrávat na ni jde. Tak proč do toho motáš Tiny UDF? Nebo mi něco uniká?

ghostik

K uvedenu lze dodat snad jedine - smaryja Pepin,smaryja Francin.

hdpe
Registrace: 11/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra