![]() |
|
měření výstupu link.zesilovačůzdravím.některé větší domovní zesilovače či linkové zesilovače mají zajímavé výstupní napětí na PA stupni(čili koncový trandák)at už to je bfr96b či jiný zapojený v tzv. pušpul,tak pokud na tento výstup který měl až 125dBuV (cca 50mW(pásmo UHF) ),tak při zařazení tzv. antény Iskra(9dBzisk) můžeme při plném vybuzení zesilovače nakonec ven dostat výkon kolem 100mW ! A to už se dá nazvat malym TV vysílačem:) (analog) Pokud bychom místo UHF modulátoru se syntézou zařadili MAC-201 ofdm modulátor(cca 20klacků s dph)tak máme digitální vysílač:))) byly provedeny praktické testy na jednom kopci a dosah byl až cca 10km....se supr úzkými filtry ?..to raději zde nebudu ani sdělovat:-D hezký den ps: pozor!čtú (v době testů Váš nepřítel:-)...naslouchá:-) ;) ;) ;) Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
zdarmám i 10W koncový stupeň a testy proběhly... |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
kolop:8) nevim,jestli si pamatuješ na radiotelefony hughes jako náhražka pevné linky?? tak v něm je jeden naprosto dokonalý hybrid FX jako PA až 6W(super linear)buzení stačí i 20mW!....čili s Iskrou nakonci by to pak bylo cca 50W EIRP :))) :))) :))) :)))Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůještě to ale dokonale impedančně přizpůsobit, že pánové ;) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůto by sa dalo chytiť aj na víko od bojleru ?vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
davidevše je 75ohm:)tedy až na ten hybrid..ten má sice padesát:-) ale i tak dá výkon poměrně slušný.... co se týče harmonyk a okolních nežádoucích produktů,tak very goog hlásí spektrák pan Švarc rode:-D R^ Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůno jestli ta Iskra TV anténa má všude 75 ohm, tak bych ji vyhlásil anténou roku :) projels ji anténním analyzérem? |
davidkriz
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůdavide,není to rozhodně kritické...rozhodně dosah je odpovídající výkonu....spíše mám pocit,že to vyzáří více:-DDiablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůžeby perpetum (nevhodné slovo)e? ;) |
davidkriz
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůSodoma Gomora Cecilko! Ještě byste tam mohli pouštět péčko. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačů:-)Davide,nevíš o nějaké levnější MAC 201čce? Má být prý už na trhu MAC 401 se 4x composit,ale to bude tak za 35kolíků:-( Rv Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
visperjá bych vysílal Etno TV :))) R^Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
to david křížreflekťák samozřejmě máme... |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
koloptaké si mohu zapujčit....mé GDO je do 500MHz:-(Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůradiovůz to má za 15 min nalezeno,jen si hrajte R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: měření výstupu link.zesilovačůTo ano,ale jedine Wehrmachtu.K tomu v CR bych pripocital tak + 2-3 roky:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
pierrepetrja viem o jednej takej šesťkanálovej "černote" (priamo v UHF !!! žiadna mikrovlnka 2~3 GHz) približne 14 km od garáže takého radiovozu a funguje hádam už 7 rokov :-) |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
mmcano,většinou je to na udání či při problémech rušení nějaké služby.Sic trojúhelník je stále funkční a v ""pohotovosti i ve skenu"" ale na tyto ""kraviny""jen tak nevyjíždějí.Znám stovky černých i rozhlasových stanic a jedou také dlouho....a hlavně,je tolik rozvodů,které mají ve svodu přerušené či poškozené stínění,že nakonec těch malých vysílačů je v reálu několik desítek.Bude snad čtú jezdit a opravovat každý tento chybný svod v barácích?:-D to těžko Anežko.Pokud to ted neruší jinou službu.Čili ono to tak jednoduché není a kord mimo Prahu a velké města kde není radio trojuhelník na zaměření:-) On takový výjez něco stojí a pokud je vysílač v bytě a je jištěn UPSkou,a nic to neruší,tak rozhodně nedostanou povolení na vstup do bytu.A dokažte pak,že to není úmysl ale chybný svod (rozvod) Mimo Prahu pak to opravdu jak psal mmc nikdo neřeší...znám takových černých vysílačů také dosti a už je to sakra dlouho... hezký den ;) Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
cb21podľa slovenského zákona sa za rušenie považuje len rušenie signálov bezpečnostných a záchranárskych zložiek, takže v TV pásme je to vlastne OK |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
mmcpřesně tak...na to "vyjet musí",ale ....no kdysi jsem postavil svůj vlastní převaděč na vhf pásmu pro vysílačky...dal jsem tam 10W a anténu typu "J" no já měl dosah po celých středních Čechách....nakonec to dopadlo tak,že mě někdo udal...to mi pak potvrdili....samoaktivitou mě rozhodně nedostali:-D Ale zajímavé bylo na tom to,že mi napsal sám osobně ředitel ČTÚ ve znění cituji...pane cb21...:-)..mohl by jste vypnout to Vaše zařízení z provozu?Děkuji:))) :))) :))) :))) :))) a protože jsem se na to vy...l,a neměl jsem to jištěné UPSkou,tak mě pak vyhodili pojistky a zjistili,že to je opravdu u mne:-D Tak jsem jim dal 3000kč a k tomu jsem se jim ještě vysmál s tím,že jsem měl větší pokrytí,nežli profi převaděče pro Pražské služby :)) R^ Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
![]() |
|
![]() |