![]() |
|
CI modul pro SkylinkPřišel za mnou kamarád že chce udělat akci"výměna"+ nový Hd přijímač.Co má jako pro to jako udělat.Jaký modul by měl použít? Já mu říkám že mu stačí starý CRW modul.Ale nejsem si jist, poradíte eventuelně jiný?Zatím má tuším přijímač STR1+balíček multi .Dík |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
RE: CI modul pro Skylinkjá se chystám objednat ke svému přijimači tento http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-irdeto-mascom-verze-1-21b-2 |
Janek45
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkJo tenhle modul Mascom 1.23 (http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-irdeto-mascom-verze-1-21b-2) je dobrej, můžu doporučit. Pro kartu "Výměna" je nejlepší v něm nastavit systém Cryptoworks a nechat kartu běhat v tomhle kódování do doby vypnutí Crypta (kvůli problémům s případnými zakódovanými nahrávkami v systému Irdeto). A Mascom má u mě další bod za modul Alphacrypt TC (do něho se dají dát dvě karty), který byl původně Cryptoworks a udělali do něj novej soft i na Irdeto, takže z něho nebude časem bezcenný šrot :-) jako z většiny Crypto modulů... |
yaro
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkTak především je úplně jedno, jestli je v modulu Mascom zapnut pro ICE kartu systém Cryptoworks nebo ponechán Irdeto (ten je po továrním nastavení). Karta ICE je totiž na strane Skylinku stejně obsluhována systémem Irdeto a Cryptoworks jen emuluje pro případ, že je v CA modulu se systémem Cryptoworks. Takže to, jestli bude karta v budoucnu fungovat kat nebo tak vůbec nemá nic společného s tím, jestli se vypne Cryptoworks. A jen tak na okraj. Firma Omko nedoporučuje mít pro kartu ICE zapnut v modulu Mascom systém Cryptoworks. Ale už nevysvětlují proč.S modulem Mascom by neměl být žádný problém s nahrávkami, protože to není modul s rozhraním CI+ a nemá implementován systém SecireSilicon. Takže se nějaké zakódování nahrávky v systému Irdeto v současné době nemůže projevit. Já mám (v TechniSatech) nejlepší zkušenosti s modulem Cryptoworks SMIT pro kartu ICE. Mascom, ten po zapnutí přístroje chvíli hlásí "Zakódováno ..." a občas se to přihodí i při přepínání proggramů. SMIT to nedělá. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
To JOSCERKarta "Výměna" samozřejmě bude běhat po vypnutí Crypta. V Irdetu (vždyť umí oba systémy)...Problém s nahrávkami bude v Irdetu - pokud je nahrávka zakódovaná a nebudou k dispozici klíče z doby nahrávky, tak se na nahrávku už nikdo nepodívá. Výměna klíčů v Cryptu není až tak častá (v Irdetu údajně až 6x denně), takže na přehrání nahrávky je "hafo" času. Popisované problémy s modulem Mascom jsem také zaregistroval, je to podle mě problém softu verze 3.23. Verze 3.19 nic takového nedělá. ICE kartu bych nechal běžet v Cryptu jak jen to dlouho půjde, přecházet komplet na Irdeto zatím nemá smysl... a do té doby třeba Mascom doladí i SW :-) |
yaro
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkSouhlasím s joscer. Mám také Technisat (ISIO S1 a HD8-S). Jednoznačně nejlepší jsou, z toho co se teď dá koupit, moduly SMIT Cryptoworks 3.9.12 a pak moduly Mascom 1.23. Moduly SMIT Cryptoworks 3.9.12 jsou v tuto chvíli výprodejové zboží, ale na internetu se dají ještě sehnat. Já bych neváhal ani chvilku a šel do mudulů SMIT. |
xroman
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkU Mascomu jsem zaznamenal výše uvedené problémy u modulu AlphaCrypt TC se softem 3.23, u modulu Mascom 1.23 (Crypto/Irdeto) se mi to neděje. Může to ale také souviset s konkrétním typem přijímače... |
yaro
![]() |
|
yaroMožná jsem to nenapsal úplně jasně, tak to zkusím zopakovat. Karta Výměna (obecně karta ICE) už není obsluhována oprávněními Cryptoworks ani když je zastrčená v CA modulu pracujícím v tomtéž systému. Na kartu ICE přicházejí JEN oprávnění systému Irdeto a karta sama je umí emulovat tak, aby se využil systém Cryptoworks CA modulu (nebo interní čtečky) kam je karta zasunuta.Problém zakódovaných nahrávek samozřejmě není v případě, že uživatel má sat, který nahrává v odkódovaném tvaru. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
joscerHmm asi si se zmilil, ale tohle doporuceni jak provozovat Mascom s FW1.23 pochazi primo od Mascom GmbH. A proc, nu protoze to maji napsane v changelogu tototo FW. Nicmene je fakt ze FW1.20 se choval s ICE lepe, ale zase neumel Irdeto karty. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
koudelkaPravda, dík za opravení. Já myslel, že ohledně Mascomu to má Omko na svém webu také a oni tam mají upozornění ohledně UPC a HD kanálů. No stane se.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
yaroděláš chytrýho a víš přitom ohledně karty ICE a emulace cryptoworksu totální hovňo :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkVyjádření Mascomu : pokud běží karta v režimu cryptoworks,tak dochází ke změně klíčů cca po 14 dnech.Více na - http://www.mascom.cz/sat/_Sat.htmIQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E
|
daddy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkVčera jsem zkoušel výměnu karty do klasickýho modrýho modulu od Philipsu a vložil do Emtechu 200. Naběhnutí programů do 1 minuty. R^ R^Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V
|
Pikollo
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 770 |
![]() |
|
Pikollopři přepínání čekat minutu děkuji nechci ;PAmiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
aldaChlape čti pořádně!! Nikde jsem se o přepínání ani jedním slovem nezmínil. :laughing:Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V
|
Pikollo
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 770 |
![]() |
|
RE: CI modul pro SkylinkDěkuji za reakce, přetlumočím. R^ :) |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
![]() |