![]() |
|
Irdeto HD receiverZdravím diskutéry,chci pořídit HD receiver s integrovanou čtečkou karet Irdeto a PVR Ready. Mám tyto typy: Homecast HS 3200 CIIR Humax IRHD 5100S a možná i Topfield SBI-2050 Parametry maj podobný, spíš bych potřeboval názory lidí, co to maj doma. Např. u Homecastu je psáno, že disk, na který chci nahrávat, musí být naformátován FAT32 - ale na takový disk nedáte soubor větší jak 5GB. Takže pokud dám 8GB flashku, tak kolik minut se tam nahraje HD/SD ?? U Humaxu je to řešeno, že je disk naformátován ext3, ale dočetl jsem se tu, že je problém se zakódováním, že je pak uprostřed obrazu nápis"kódovaný program" - opravili toto v novém FW??? Nebo byste někdo doporučili úplně jiný receiver?? Sory za tapetu, ale tyhle věci jsem se nikde nedozvěděl. |
Fetisov
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 28 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
Irdeto HD receiverAhoj,mám doma Topfield SBI-2050 a v žiadnom prípade by som kúpu nikomu neodporúčal. Tento prijímač trpí zopár nedostatkami, ktoré sa s novými verziami softvéru neriešia, alebo prehlbujú. Mne napríklad vadí nasledovné: * tento prijímač má problém s niektorými externými dekódovacími modulmi. Jednoducho ich nepozná a tvári sa, že nie sú ani vložené. * neprehľadné EPG. Samotná myšlienka usporiadania na časovej osi je samozrejme dobrá, ale prehľad je príliš rozsiahly a „nahusto“. Na jednej obrazovke sa zobrazuje program pre 8 kanálov a tuším na tri hodiny. Proste je to značne neprehľadné. * Zapnutie prijímača trvá neskutočne dlho a rozkódovanie prvého kanálu po zapnutí je tiež kapitola sama osebe. Rôzne chybové hlásenia a to neskutočné čakanie... * Po výpadku el. prúdu sa prijímač sám zapne, aj keby bol pred výpadkom vypnutý. Táto vlastnosť rozhodne nie je bezpečná. * Občasné problémy s diakritikou a veľmi časté problémy s načítavaním podrobného popisu vysielaného programu. Veľkú časť programov prijímač vybaví hlásením „Žádné doplňující informace!“ Takže toľko moje skúsenosti s Topfieldom. Odporúčam nekupovať. Čo sa týka Homecastu, ten by som si asi nevybral kvôli vraj nedoladenému softvéru. Humax by som ale bral okamžite... :-) |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverDíky za reakci.Mě u Homecastu příjemně překvapilo, že je Full HD. Ale jde o to, jestli dneska nějaká stanice vysílá 1080p. Mam pocit, že všechny český jedou 1080i. Takže pokud to není tak, že umí do 1080p dopočítat... nevím. Ale taky mám zatím favorita Humax, ikdyž jsem tu na fóru našel názory, že Humax=Humáč Jak to vidíte vy ostatní, jak je to s vysíláním 1080p? |
Fetisov
![]() |
|
Téma: Irdeto HD receiverHumax IRHD 5100S man ho obraz ok hard disk som zatial neskusal mam ho os vcera. |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverIvan: Jakou máš verzi FW u toho Humaxu? |
Fetisov
![]() |
|
1080pje asi jedna tuším v USA ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverESPN ve statech je 1080p. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 978 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverOK, Full HD škrtám z plusové kolonky Homecastu :) páč je nám to tu na nic. |
Fetisov
![]() |
|
Homecastamám doma necelý mesiac, celko mi vyhovuje až na dve nevýhody, sem tam "zblbne" zvuk (stačí prepnúť na iný program a späť a je to OK). Ale nerobí to často. Druhá vada, 2x mi zamrzol takým štýlom že nešiel žiaden obraz (pomohol len vypínač vzadu. Myslel som že to vyrieši nový FW, tak som aktualizoval cez OTA, ale problémy nevimizli, naopak som si tým uškodil. U starého fw nahrávky šli prehrať v pohode aj v PC, u nového fw toto už nefunguje, prehrá len prijímač, PC si ani neškrtne. Horšie je že pôvodný fw späť nedám. :(( |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverTopfield je prúser od počiatku až po súčasnosť.Homecast predávam dobrých 8 rokov , spanilú jazdu prakticky bezporuchových modelov narušil ten posledný 3200 CIIR. Z 10 kusov majú 3 neustále problémy. Nepomáha ani posledný soft 04. Tomu včerajšiemu na displeji svietia 4 čiarky , je out. Táto závada zistil som nieje u 3200 ojedinelá , pán z PRAHY usúdil,že zákazník vypnul prijímač v nevhodnom čase ( OTA ), čo je samozrejme nezmysel. Prijímač treba údajne poslať DO PRAHY , my .... to prepáliť nedokážeme , lebo nemáme príslušný sw.. Týmto pána pozdravujem , a pravdepodobne to bol posledný Homecast čo som kúpil. Humax potrebuje vyriešiť hlavne zálohu settingu na USB , aby bol predávatelný. Humaxu to môže trvať podla skúseností aj do roku 2015. T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 749 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverMam homecasty 2 už půl roku a kromě problémů se softem verze 2 jedou bez problému.Vždy je to, ale kus od kusu, někdy dobrý někdy ne. To platí ale pro všechny výrobky. A pokud je bouřka může odejít jakýkoliv. |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
Fetisovako vidíš samé dobré správy...Ale jedna dobrá tu je - neviem kde si vyčítal, že keď je disk naformátovaný vo FAT32 tak nahráš len 4GB. To by asi bolo k ničomu, pretože každý HD program je väčší ako 4GB. Preto normálny prístroj nahrávku síce delí na viacero súborov ale ty to v prístroji vidíš ako jednu. Podobne ako kedysi keď mali diskety 1.2MB sme delili väčšie súbory pomocou RAR a podobných prográmkov. Radšej než prístroj s Irdeto čítačkou by som videl slušný prístroj a použil napríklad CI modul cryptoworks s ICE kartou. Irdeto prístroj (pokiaľ je certifikovaný) ti nedovolí kopírovať a prehrávať nahrávky mimo STB. Rovnako ak je nejaký PVR ready prístroj ktorý v dnešnej dobe ešte stále nahráva kodovane tak na neho rýchlo zabudni. Ak prístroj nedokáže opäť downgradovať FW ak sa ukáže že nový FW je horší ako ten predtým, je to tiež na pováženie či ho kupovať. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiver"Ak prístroj nedokáže opäť downgradovať FW ak sa ukáže že nový FW je horší ako ten predtým, je to tiež na pováženie či ho kupovať."Je to smutné ale je to tak, tento model myslím neumožňuje aktualizáciu pomocou USB, len cez OTA (a soft som nikde na nete nenašiel, neponúka ho ani výrobca). |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverHumax - Humáč? Čtu tady na tom fóru denně ale tohle slyším poprvé. Nějaká zmínka tu myslím byla ohledně příjmů Mtv HD ale to nebylo jen u Humaxu ale i u jiných příjimačů.Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverNo opravdu parádní zprávy.P222: Ta záloha settingu, chápu to tak, že u jiných receivrů si můžu nastavení (programy, audio a video výstup,...) uložit na flashku? Je to tak důležitý? Jak často se může nastavení vymazat? Dagy2:nešlo o velikost programu, ale o soubor. System Fat je tak starej, že v té době asi nikdo nepředpokládal, že by mohl mít jeden souborvíc jak 4GB. Proto se ta nahrávka dělí na víc souborů (jojo Rar používám dodnes:)) viz- http://www.rozdily.cz/Rozd%C3%ADl_mezi_NTFS_a_FAT32 System cryptoworks máme teď(ikdyž jen SD - Mpeg2). Vyměnili jsme kartu u skylinku, takže teď máme kartu "Výměna" (ICE) cryptoworks přece za pár let skončí, tak je zbytečný(teď když jsme se rozhodli pro HD) kupovat modul cryptoworks. To je podle mě krok zpět. Ale jinak ta možnost - koupit receiver bez jakékoli čtečky + k tomu modul - tu je taky. Koukám kolik druhů těch modulů je ( http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/irdeto/?gclid=CMbmkrC0zKkCFdAn3wodXHKxOg ) Koukám, že se rozlišuje, jestli se tam dává obyč. karta skylinku nebo HD. To už je na mě nějak moc... Abych chytal HD programy musím mít od skylinku kartu HD? Na tu kartu Výměna to nepůjde? Doteď jsem si myslel, že na skylink kartách je označení HD jen reklamní trik. Takže co teď??? |
Fetisov
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverk Irdeto HD receiver- tým lepším by som ešte pozrel na GoSAT7050 a KAON 4001 - nemal som s nimi zatiaľ žiaden problém /ani s HUMAX-om, HOMEC. 3200 /ako i LinkBox/ je najlepšie ladiť manuálne, pro prenose settingu cez usb to robilo neplechu. Kľudne si kúp aj niečo lepšie s uni, Edision, OPICUMa ale nech to má i CI slot, nebude ťa otravovať sused OTA, s nahrávkami si zatiaľ budeš robiť čo sa ti zapáči, a ak bude treba modul, tak sa dokúpi neskôr. Na to je ešte čas. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiveraj na ICE vymena ak si zaplatíš HD programy tak pôjdy, ale len v HD STB. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receivervador: Jasně volnej CI slot s tím počítám. Ale dál už jsem ti moc nerozumněl. "sused OTA" - vím jen že z OTA se dá stáhnout novější fw.A pak HD STB...? Jaký je ještě jiný HD a jaký je v tom rozdíl? Jsem laik a obyč domácí uživatel. |
Fetisov
![]() |
|
Vemtoho Humaxe a nekomplikuj si zbytečně běžný uživatelský zážitky ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverhobo: jojo, asi to tak dopadne. Ikdyž řekl jsem to asi blbě. jsem tady oproti vám laik, ale chtěl bych do toho trochu vidět a orientovat se.Ale chytils mě za slovíčko parádně R^ |
Fetisov
![]() |
|
Fetisovdíky za pekný link, ale aby si tu neplietol veci dohromady uveďme to naporiadok:1/ FAT32 - film o veľkosti napr. 12GB prijímač síce rozdelí na 3 súbory na HDD, ale ty ich prehráš v prijímači zase ako jeden film. Takže FAT32 je v pohode. Keď budeš exportovať nahrávku napríklad na NAS ktorý má formát NTFS tak slušný prijímač znova film poskladá do 12GB súboru a na NASe to uloží ako jeden súbor 12GB. 2/ cryptoworks nekončí - na to je práve ICE karta s ktorou pobeží prijímač s CI-modulom cryptoworks ďalej. Ak tomu neveríš over si to u Skylinku. Takže ak máš modul CRW už teraz môžeš ho strčiť s kartou ICE do slušného HD prijímača. 3/ Irdeto je komplikácia a obmedzenie. Ale je to na tebe, keď silou mocou chceš irdeto čítačku. Ak budeš mať prístroj s Irdeto čítačkou môžeš zabudnúť na export a ukladanie nahrávok a potom ti môže byť jedno či je formát média na ktoré budeš nahrávať FAT alebo iný. 4/ na každej karte SkyLink (CRW, ICE, Irdeto) sa dajú predplatiť programy z celej ponuky. HD karta má len zvýhodnený predplatený balík HD na dva mesiace pri kúpe. 5/ spoliehať sa že niečo nejaký ďalší FW vyrieši je najhoršia možnosť ako vyberať STB. Ako príklad by som uviedol iCord HD, kde niektorí majitelia čakajú do dnes ak nepomreli. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Dagy2Omyl na CRW karte sa nedaju predplatit programy z celej ponuky, nepojdu ti HBO Comedy*NatGeo Wild HD* Spektrum HD* MTV NHD* Sport 2 (SD-MPEG4)* TV Paprika (SD-MPEG4)* iConcerts HD* Deluxe Lounge HD* Classica HD* * Tyto programy jsou k dispozici pouze pro majitele dekódovacích karet Irdeto a Irdeto ICE. KOMBI volitelný balíček programů (pouze pro karty Irdeto / ICE) Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
Irdeto HD receiverHumax IRHD 5100S verzi FW.3.1 Fetisov ti mas humaxa?nevies niake forum na HUMAXA na ab forum o tomto primaci moc nepisu.vsetko islo okrem spoluprace z motorom akosi neviem aku verziu diseqc1.2 mam nastavit je ich tam viac v starom GI 7700 PREMIUM je tam nastavenie AUTO nic viac. |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
ivan22Známy má tento Humax, neodrádzam ťa od neho ale mal problémy s formátovaním HDD a vôbec... oproti Technisatu "S1" (kapku zlobí diaktrika) "skoro - Nebo a Zem". |
gugel
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 264 |
![]() |
|
=Fetisov=Pardon, patrilo to tebe nie "ivan-ovi 22" |
gugel
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 264 |
![]() |
|
RE: Irdeto HD receiverzatím nemám nic. právě jsme chtěl slyšet názory lidí co to doma maj. Takže forum nevím. A ani motor nemáme. Máme diseqc a jedem na 2 astry. Takže v tomto bohužel neporadím.Jinak formát HDD (ext3) pochází z linuxu, takže pokud mu to nejde naformátovat přímo v humaxu, tak v pc.Nebo pak je to asi na reklamaci. Jo ještě by měl ten HDD být větší než 40GB(sem někde čet) |
Fetisov
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |