Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Ještě k BBC HD v DVB-S2

Ještě jednou jsem zkoumal příjem BBC HD po přechodu na DVB-S2. Čip CX24116 mi bohužel nepředává v režimu DVB-S2 moc použitelných detailních informací, na rozdíl od DVB-S, kde dává všechno.

Čistě od oka si tedy troufnu říct, že chybovost při určitém SNR je u BBC HD s FEC 8/9 "velmi podobná" jako u stanic v DVB-S při FEC 5/6. Proto si nemyslím, že by čistě jen tento přechod znamenal zhoršení příjmu.

Problém je v tom, že příjem se skutečně zhoršil a co porovnávám hodnoty SNR s těmi, co jsem míval dřív, tak evidentně došlo zároveň ke snížení výkonu toho TP nebo nějaké podobné úpravě.

Když SNR tohoto TP porovnám s jinými, tak to teď docela přesně odpovídá síle TP na 10,758/V, kde je například ITV4. Škoda.

Nějaký tip, kde sehnat lacině parabolu 240cm? :-) Třeba by mi těch 60cm navíc pomohlo dostat to BBC HD na původní úroveň.

LubosD
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ještě k BBC HD v DVB-S2

Pokud byla zachována modulace QPSK, pak by podle tabulkových hodnot měl být příjem o chlup lepší i s tou dost nízkou FEC.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Mozna ale snizili vykon. Nemam sice problemy, ale uz se neda rict, ze by tenhle TP byl nejlepsi.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

kazdopadne ten wimbledon dava v hd volne i dubai sport. Takze je mozno misto karla voriska za 350 mesicne poslouchat komentar borise beckera

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

S odstupom času konštatujem ,že príjem sa trošku zhoršil.Tento TP mi pri zlom počasí vypadne ako tretí.Najslabšie sú 10729,10758, potom 10847... Najsilnejší 10818.

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

@LubosD

www.hofisat.cz/parabola-240-cm/d-70006-c923/

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@bohus31

No, to není úplně lacině. Oproti jejich parabole 2,2m to má dvojnásobnou cenu, to je trochu šílený na tak malý rozdíl.

LubosD

to mas nejlepsi z polska nejakou offsetku 2.4 ale taky to neni zadarmo.

vortimond

Nevím, jestli tu proběhl tenhle nový footprint Astry 1N:
http://www.ses-astra.com/resources/img/en-shared/content/1N-resized.jpg

LubosD

melo by to odpovidat pokryti dosavadni a2d plus minus.

vortimond

ja jsem myslel, ze anteny laminas jsou taky kolem 240 a koukam ze asi ne. jsou 270 a to uz je cenove mimo

vortimond

Hlavně jsem zvědavý na frequency reuse u Astry 2F, kterým sýčkové a větštitelé straší, že bude na Blízkém východě.

Větší investice (nad 20 tisíc) budu osobně dělat případně až po příchodu téhle družice.

LubosD

Napiš vanspeedovi ten s tím má zkušenosti a takhle velké paraboly prodává,kontakt najdeš v inzerci

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006

pouzivani stejny frekvence pro ruzny oblasti je strasak. jestli si muzes dovolit velkou parabolu tak si ji kup. to vydrzi 10 let v pohode

vortimond

Mno, v Hofisatu tvrdí, že s 2,2m PF kanály z A2D nevypadávají. Nějak tomu nechci úplně věřit, ale uvidíme. Zatím mi 1,8m stačí.

LubosD

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra