![]() |
|
MultifokusZdravím,chtěl jsem se zeptat,kde se dá pořídit nějaká výztuha mezi lícem paraboly a držákem multifokusu(4 LNB).Při silném větru se to chvěje a zlobí signál.Za rady díky |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 176 |
![]() |
|
RE: MultifokusNo já vždy přinýtuji šikmo dvě vzpěry z hliníkového profilu. Ze starých antén. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Multifokuskvalitní parabola,nebo výztuhy od paraboly k LNB,to je ale amaterizmus,vše co končí na izmus,nebo ismus stojí za h.o.v.n.o.,jak známo z historie R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: MultifokusTak se pochlub jak to řešíš ty, rád se poučím. Když si takovej chytrej... |
HiFiOK
![]() |
|
HiFiOKjá to neřeším,protože jsem takový chytrý R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Multifokus,,chytrý´´ :laughing: :laughing: :laughing:Jdi raději spát protože píšeš nesmysly. |
HiFiOK
![]() |
|
HiFiOKspát?,půjdu,až budu chtít já,přečti si pravidla provozu,než začneš plácat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
swenPierrepetr je chytrej jak rádio a v drtivé většině příspěvků howno poradí. Opravdu si udělej boční výztuhy, jak ti radí HIFI. Firma VISIOSAT u modelu BIG-BISAT to takhle řeší také, jedná se o multifokální anténu a amaterština to rozhodně není.http://www.visiosat.com/home/gamme/category-index.php?cat=1 On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Multifokusnojoo přechytralej noční pisálek Perriepetr ty jeho noční glosy,rady na prd,filozofování a blitky o ničem.. pcheeeeTy vzpěry mají určitě svůj význam !! dřív bylo takových parabol v prodeji hodně já ji ještě mám na střeše (viz.galerie zde). Bohužel při dnešní výrobě,šetření a tlačení ceny minimum to prostě nejde.Za chvili tam bude k LNB je drátek a vše se bude dobastlovat doma. Každopádně ty bočni vzpěry jsou dobrá věc a ne jen na multifokus. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
HifiOKJak bys takovou výztuhu navrh?? Materiál, profil, uchycení?? Docela mi to zajímá, když to takhle vystřihneš jedním dechem, aniž bys věděl, jakej je materiál paraboly, jakej má lem, rozměry, jak ji umístit atd.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: MultifokusNo 4. LNB musí každé ráhno kvalitní paraboly udržet, leda, že se parabola třese v na plechách od úcyt. třmenu, nebo máš focus. plast., .....atd., o konzoze se snad bavit nebudem. Koukni zde do galerie a zkoumej kde máš chybu. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@CESCaua 4 obr.od shora, líbí se mi to napojení na ten čtyřhran. To je origoš, nebo si to dělal.?I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: MultifokusMultifokus je plastový na 85 parabolu přichycený jedním vrutem.http://www.eltasat.cz/multifokusy/multifokus-4x-stavitelny-pro-paraboly-80-85cm Parabola:85Fe-kulaté hliníkové rameno |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 176 |
![]() |
|
RE: MultifokusPokud bych měl dneska dělat někomu stabilní multifeed na 4LNB v běžném rozsahu např. /28,23,19,13/, tak bych šel do Gibertiny 85cm a jejich origo multifeed držáku. V této konfiguraci je stabilní i varianta se 4 Quady. Gibertiny má krk z masivního hliníkového yeklu a při použití origo držáku se může vyhodil jejich dodávaný plastový držák solo LNB, což je jediná slabina komerčních antén Gibertiny. Fuba je taky skvělá, ale jejich origo multifeed se mi moc nelíbí, u místa upnutí u šroubku je ta hliníková lyžina dost zúžená a mohla by se pod náporem těžkých Quadů časem ohnout i ulomit.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
MorousAno díly z dural profilů si dělám sám, dělal jsem sám i objímky LNB z plast trubek a dnes už kupuji v OBI, Baumaxu kov. objímky na cca 1,2/3 " s pryží a navařenou maticí pro uchycení trubek na zeď cca za 15,- kč. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CESDík, mrknu se do OBI. Já mam jednu parabolu tajy s tim labutím krkem-čtyřhranem, nechal jsem to pozinkovat a teď to budu předělávat. A ten držák na Tvý fotce mi pad do oka.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Saxonkoukám,jak si krásně s.e.r.e.š. do huby,nejprve pomluvíš moji radu a pak to samé poradíšpíšu na prvním místě "kvalitní parabola,nebo výztuhy od paraboly k LNB" R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Multifokusty moc dobre vis, na co jsem ve tve reakci poukazoval. Tak se tu neser a dej pokoj. Neporadil jsi vubec nic, jelikoz z vlastni zkusenosti howno znas a jen plkas.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonnehodlám se bavit v diskuzi o tom co jsi poradil a moji radu poflusal,jistě všichni co sem chodí umějí číst,já jsem radil,kvalitní parabolu,ty jsi to poflusal a potom si radil kvalitní parabolu,já jsem radil výztuhu,což je v domácích podmínkách možné,ale je to amaterizmus,neznám firmu,která tyto výztuhy dodává jako doplňkový materiál ke svým parabolám na zlepšení svých špatných (z konstrukčního hlediska)parabol,tak se prober a začni chovat jako člověk,měj se hezky kamaráde R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MultifokusMorousi, používám hliníkový jekl 15x15 mm za starých antén, např. yagin, colorek, .... Délka 590 mm. Části konců upravím pilkou na železo. Pak drátěným kartáčem ve svěráku překartáčuji aby to trochu vypadalo. Dále vyvrtám 2 díry do paraboly a 2 do ráhna. No a pod ůhlem asi 45° přinýtuji hliníkovými nýty 4 mm. Ještě jsem se za ty roky nesetkal s anténou na kterou by to nešlo přidělat.Nevím co je na tom složitého. Já taky raději prodám Fubu, jenže ta stojí cca. 3x tolik. Zákazníkům dávám vybrat, vysvětlím výhody Fuby nebo nějaké jiné lepší. A stejně s přehledem vedou ocelové italské 85-ky. Kvůli nižší ceně. |
HiFiOK
![]() |
|
HiFiOKano,to je správné řešení,ale amaterizmus,i když může tento amaterizmus pomoci R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MultifokusJá s Tebou taky hádat nebudu. Zkrátka si podle mého názoru neporadil vůbec nic, jen tlacháš plky, které nikomu nic nedají. Opravdu si nevzpomínám, že bys někomu něco konkrétního poradil, návod, odkaz, typ, prostě nic. Jen ty tvé palečky nahoru a hubu dokořán... ;)Taky se měj, kamaráde. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
HifiOKDík za info, daval jsem na ten labutí krk pozink a ta umělá hmota se mi už nelíbí, chci to celý pořádně seřídit, zkusim jak radíš.Ty výztuhy na lem talíře se mi zdají potřebný u parabol, který jsou na to konstruovaný. Ty návrhy v diskuse...nevím KTEREJ PRVEK pak co potom podpírá, jestli talíř LNB nebo LNB talíř. V zásadě by rozložení sil mělo jít od hlavního držáku u stožáru. Když ale spojim amatersky džák LNB a lem talíře, tak je to pěkná (nevhodné slovo)činka. V tom má Piere pravdu. Chce to jít na to trochu hlavou a stáhnout oba vektory do držáku. Nebo Ti to první holub po...... I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: MultifokusTo bylo pro CESI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Saxonpřečti si laskavě,co jsem radil já a co ty,to samé,jen s tím rozdílem,že jsem při tom nikoho ,ani tebe neurážel a slovně nenapadal,měj se kamaráde R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |