![]() |
|
Homecast HS 3200 - blbne pamäťZdravím, včera pri pozeraní tv nám zamrzol prístroj na nahodenom zozname kanálov. Keďže nefungovalo žiadne tlačidlo, vypol som prijímač zadným vypínačom. Keď som ho znova zapol, zhrozil som sa, pretože všetkých 600 staníc zo 4 družíc čo som naladil, bolo komplet vymazaných a na obrazovke tabuľka ako pri prvej inštalácii (výber jazyka). Už od začiatku blbol, napríklad keď som vymazal stanice, tak pri ďalšom zapnutí mi na konci zoznamu zostalo niekoľko vymazaných staníc aj tak. Pomohlo by, keby som prijímač uviedol do továrnych nastavení, alebo to už bude problém ktorý vyrieši len servis? Taktiež pri každom zapínaní sa zobrazia písmená dL a ešte čosi, má to tak byť? Mám ho len dva týždne a už takéto problémy. |
palo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 330 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťvyměň soft |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťrozhodně se nejedná o hardwarovou závadu. jestli je to chyba tak softwarová, kterou vyřeší jiná verze firmware. homecast nikdy nevypínej pomocí DO a hlavního vypínače ZÁROVEŇ. tím dojde k resetu do továrního nastavení. dělají to všechny homecasty už od nejstarších typů (tenkrát ještě emtech). nikoho nenapadlo, že by tohle někdo dělal. u nás se to dělá kvůli spotřebě elektřinyVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
palokterý ? 3200 CIIR nebo IR jsou dva Homecasty,nebo dokonce třetí LinkBox |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťAle keď zamrzol? No musel som ho vypnúť zadným vypínačom. Priamo zo zásuvky, to by bolo tvrdé. Robil som to aj na starom Homecaste 200crci a nikdy sa mi nestalo, žeby sa niečo vymazalo. A čo to zapínanie, aj vám vypisuje na prijímači dL? |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťkdyž přijímač sám od sebe zatuhne tak se jedná o nedoladěný software. vyřeší to jiná stabilnější verze. L je verze loaderu.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťEšte niečo, ako mám aktualizovať, keď nemôžem dať funkciu OTA. Keď sa šípkami pohybujem v menu - servis, tak túto položku mi príjimač preskočí. Skúšal som mať zapnuté stv1 aj čt1 a stále nič.Tiež nechápem tomuto - v návode je napísané, že "po aktualizácii, treba previesť továrne nastavenie pre plné využitie nového softvéru". |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťpostup máš na stránce dovozce do ČRwww.allcnet.cz po každý aktualizaci se doporučuje resetovat do továrního nastavení a znova nahrát zálohu programů. není to podmínka, ale vždycky se to doporučuje Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
palostále neznáme jaký máš Homecast? |
Ufones
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťHomecast 3200 CI IROTA - lenže nemôžem sa dostať diaľkovým na položku OTA a tak dať OK na aktualizáciu, túto možnosť mi prístroj preskočí. |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťtřeba už nejnovější verzi máš. možná kdybys napsal která je to verze...Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťPřed měsícem byla pro OTA na kanále pro STV1 a 2 k dispozici verze 4. Si tam už nebude.Pokud je SW stále k dispozici tak se odkaz na OTA právě aktivuje na této pozici. Osobně jsem již několikrát vypnul tento Homecast zadním tlačítkem (z toto dvakrát pro zamrznutí - starší SW), je to jako když vypadne elektrika. Zatím se mi nestalo, že by se vymazal. Dělával to Homecast 2100, tam byla chyba v procesoru. Nědelal to pokaždé, stačilo mezi vypnutím a zapnutím počkat alespoň 60 sekund. Nic by se nemělo vypnout a zapnout hned. |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťak som to vyčítal na správnom mieste (stav loaderu) tak 12. 06. 2011 (ťažko to vidno na CRT takým malým písmom, možno to je aj 12.05. Ale aj keby som tam mal najnovšiu verziu, dostať sa na políčko OTA by nemal byť problém, keď v návode je napísané - ak nie je dostupná novšia verzia software, zobrazí sa táto správa - aktuálny S/W nenalezen. |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťtak to máš asi nejnovější verzi. nestabilitu může způsobovat i připojený USB médium a nebo CAM modulVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťNo veru ja som ho zapol asi tak po 20 sekundách. No tak ale napríklad čo keď nastane niekedy krátkodobý výpadok elektriny na 5 sekúnd, to sa mi vymaže komplet zoznam? Veď na starom som mal nastavených 15 družíc a všetkých tisíc kanálov čo stály zato zoradených. Keby sa mi to všetko malo vymazať tak si môžem dať rovno slučku. |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťoprava "stáli"USB som naň zatiaľ vôbec nepripájal. Môže byť aj to, že karta ešte nie je registrovaná? Hmm, to asi nie že? |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťRegistrace karty nemá vliv.Když jsem Homecast kupoval (mam dva), tam mi prodejce doporučil provést zálohu nastavení - proto tam ta funkce je. Provedu aktualizaci, dám tovární nastavení a pokud nemam zálohu nastavení pudu též hodit mašli. |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťTo znamená, že keď som mal už tých 600 kanálov v pamäti a dal by som továrne nastavenia, mal by som niekde zálohu, odkiaľ by som mohol znova nahodiť celý zoznam?Ale aj tak sa mi to celé nezdá, že len tak sa vymazal zoznam. Keď som minule nastavoval motor na Astru 28 a vrátil sa z menu na zoznam kanálov z ničoho nič sa mi po poslednom 400-stom kanáli objavilo zrazu číslo okolo 1400 a tam nejaké kanáli čo som mazal týždeň dozadu. |
palo
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťno právě. kup si USB fleš a zálohuj. vždycky jednou za půl roku udělej reset a to by mohlo vyřešit ten tvůj problémVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťPozri verziu softu:Menu / Irdeto / Stav Loaderu a za cislom 285 je cislo 01 alebo 02 a az po najnovsie 05 znamena novu verziu softu. Z OTA sa stahuje nasledovne: Treba spustit program STV1 alebo STV2 , alebo niektory program z Fr. 12.565 H 27500 Pokial je v prijimaci stary software od 01-04 , tak by sa malo dat dostat na polozku OTA. Potom ho staci potvrdit tl.OK a nasledne OK. Stahovanie software trva zhruba 16-25 min. Je mozne , ze v prijimaci je software 04 a polozku OTA preskoci , tak v takomto pripade to treba skusat viackrat za den ( pravdepodobne , nie je spusteny upgrade zo sat) vela zdaru VU+ UNO 4K SE
|
gama07
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťEste som zabudol napisat postup na zalohu (setting)Musi byt vlozeny USB kluc Postup: Menu / USB Transfer / Z STB do USB / OK VU+ UNO 4K SE
|
gama07
![]() |
|
gama07opravdové díky za všechny Homecastáky |
Ufones
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťMám sice jiný typ Homecastu ale také se mi občas vymaže veškeré nastavení po vypnutí ze sítě... |
petr86
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 355 |
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťPozrel som to a je tam 285 - 0 - 4, takže najnovší soft tam je. Ráno som skúsil ešte raz nahodiť prístroj do výrobných nastavení a potom keďže sa mi nechcelo už ručne nahadzovať všetky stanice, dal som možnosť naskenovania kanálov podľa poskytovateľa - čiže dal som Skylink. Naskenovalo mi 77 programov, po 10 minútach mal bolo už takmer 90 a teraz keď som zapol zoznam mal 110 staníc :)Ešte k aktualizácii, po aktualizácii je potrebné znova nahodiť výrobné nastavenia? Veď ako sa má potom uplatniť aktualizácia ak dám znova výrobné nastavenia. Tomuto ešte nejak nechápem. |
palo
![]() |
|
paloCital si asi nepozorne , pretoze som Ti tu odpovedal , ze najnovsi software ma oznacenie 0 5cize v riadku - Kluc 285-0-5 je cislo softwaru. A ty tu uvadzas , ze mas 285-0-4 = stary soft... musis tam mat toto: Kluc 285-0-5 K tej aktualizacii: Ked naladis na prijimaci programy , tak vtedy sa nezadavaju vyrobne nastavenia , ale len ked stiahnez z OTA novy softvare! A az ho stiahnes , tak potom daj tovarenske nastavenie a je to ! A az potom nalad vsetky potrebne programy a zalohuj si to tvoje nastavenie programov na USB disk - vid vizsie je postup. VU+ UNO 4K SE
|
gama07
![]() |
|
RE: Homecast HS 3200 - blbne pamäťMam najnovsi soft na Homecast 3200 CIIR a dnes sa mi stalo presne co tebe... proste obraz okej len mi zamrzol v zozname programov |
bucuresti
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 187 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |