![]() |
|
Digital vs analog pri dialkovom príjmeDobrý denChcel by som sa opýtať ako je to s dialkovým príjmom bývam na severovýchode Slovenska doteraz mi funguje analogovo takmer čistý ale kvalitný príjem na SITO z vysielača Maďarsko-Fehérgyarmat Penyige, 111 + 214 m k 24H MTV 588kW k 41H TV2 588kW Z toho vysielača sa vraj plánuje aj DVB-T s ERP 50kW a preto chcel by som sa poradiť pokiaľ by nebolo obmedzené vyžarovanie bol by možný príjem digitálny aj nadalej? Ďalší váš názor by ma zaujímal pri príjme z Polska. Teraz analógovo príjmam z vysielača Poľsko-Krynica Góra Jaworzyna, 1110 + 45 m k 41 H TVP1 0.2 kW k 52 H TVP2 0.25 kW kvalitný príjem čistý u oboch programov pritom vysielač je vzdialený takmer 100km lenže asi z toho vysielača neplánujú vysielať DVB-T. Ďalší vysielač z ktorého príjmam analógovo TVP2 no je to odraz, signál síce celkom silný lenže obraz nekvalitný tzv duchovia.Vysielač Poľsko-Rzeszów Sucha Góra, 592 + 97 m teraz vyžaruje 700kW k 29H prebiehajú na ňom aj testy DVB-T no nezachytil som ani jeden k 42 ERP 18,6kW k 61 ERP 10kW Podla stránky dvb-t maps je náznak signálu pri k 42 nad našou dedinou na kopci tak aký je váš názor prípadne skúsenosť keďže sa plánuje vysielať z tohto vysielača 50kW bez obmedzenia či by bol možný príjem? |
domi357
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 331 |
![]() |
|
RE: Digital vs analog pri dialkovom príjmeťažko povedať či ti to pojde analog prijimam ohladne madarskych z tokaja aj z fehergiarmat tokaj digital som skušal na vzdialenosť 90km samozrejme digital sila bola 40 percent a kvalita nejakych 50 percent dosť slabo a to bola antena uš aj s predzosilovačom a priamy vyhlad nanho.Ten digital tuna uš nebude mať take pokritie ako analog. Podarilo sa mi v michalovskom okrese v minulosti zachytiť aj farebny velmy slaby rzesow 12k vertikalne na sito vertikalne avšak bol rušeny vykrivačmi ale dalo sa to sledovať aj napriek tomu že ma tieni poriadny kopec nanho ten rzesow som digitaL skušal s kamošom na krivoštanke na tom vysokom kopci pri stražskom na colorku a išiel vcelku v pohode bolo to uš davnejšie a rzesow išiel ešte v mpeg2 ;) |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
![]() |