Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T Ostrava, slučovač rest

Řeším sloučení dvou antén,jelikož mám docela kvalitní příjem 52k Žilina (bez výpadku bez zesilovače)Všechny 3 Muxy 37,51,54 jedou i ve vertikální poloze na 90%-Jen Polske muxy 38,62 ty jedou na te druhé anteně-kanalove slučovače tedy nepřipadaji v uvahu.Mám si dat rest K 38.62 a nebo jen na ten 52 a zbytek cele pásmo.Asi bude lepší ten K 52+rest-tak aby nerušila Nova z Lyse.Diky za radu.

radakrtek
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T Ostrava, slučovač rest

Škoda že výrobci nepodporují technologii DISEQC,využívanou k přepínaní LNB u DVB-S.Problémy se slučováním by odpadly.

viliam
Registrace: 11/2006

Zdar,pochopil jsem - li to spravne,pak z "polske" anteny Ti jede 38,62 i 37,51,54.Ze "slovenske" anteny Ti jede 37,51,52,54.
Toto je situace na "ruskou" ruletu,tedy na laborovani,kdyz pouzijes 52 + rest,je otazka ,co to udela s 54 (51 je docasna,neresil bych ji do podzimu:).Kdyz naopak pouzijes 38,62 + rest ,co to udela s 37.
Moje vynikajici bezinvesticni rada zni,prehazovat anteny mechanicky.Druha rada by mohla znit pouzit rele na dalkove ovladani napr. http://www.correct.cz/detail.php3?typ=IRS1.1&odvetvi=ant.rele ,toto mi u analogu nechodilo,protoze ochranne pomery jsou u analogu vysoke (vyssi nez Abrahamoviny) ,nicmene u digitalu by to teoreticky mohlo chodit (rele bych mel snad jeste mit,pokud neskoncilo v popelnici,pokud jsi z Ova neni problem).V poradi treti rada je nerealna,ponevadz aplikuje iracionalno racionalne - pouziti menice kmitoctu DVB-T/DVB-T (profi hardware i se zdrojem vsak vychazi na temer 6-7 000,- Kc a dale to ma spotrebu),takze je to rada pro Vasi STA,kdy pro dum se toto vyplati.

hdpe
Registrace: 11/2007

Hmm mám I sat-tak to je spíš tak pro dobrý pocit mit více programu v dvb-t-to relé je na prd když to chci na víc příjmaču?Diky-měl jsem stejne uvahy-když je na tom rest +- 3kanály tak jsem počital že to tu 54 propustí.

radakrtek
Registrace: 12/2006

když neznáš úrovně jedn. kanálů na anténách nikdo ti nemůže nic kloudného poradit (nenapsals ani místo příjmu) - můžeš jen tipovat a laborovat s nejistým výsledkem ... nicméně nejdřív bych to zkusil sloučit hybridem (třeba starým PBCákem), třeba budeš mít štěstí a pojede to

lance
Registrace: 10/2008

Jak bych to řešil:

1. K52 samostatná svislá anténa se symetrizačním členem, atenuátor, kanálová propust naladěná na K 52, širokopásmový zesilovač, hybridní slučovač 1.
2.K38+62 samostatná vodorovná anténa se symetrizačním členem, atenuátor, laděné propusti na K 38+62, širokopásmový zesilovač, hybridní slučovač 1.
3. Samostatná anténa na K 37+54+51, atenuátor, hybridní slučovač 2. Výstup ze slučovače 1 připojen na vstup slučovače 2.
4. Cesta pro stejnosměrné napájení je volena tak, že hybridní slučovač 2 má jednu cestu průchozí, slučovač 1 obě.
5. Podle bilance ztrát v rozvodu bych dal za výstup hybridního slučovače 2 výstupní širokopásmový zesilovač schopný velkého vybuzení.
Volba systému je amatérská s ohledem na rychlou dostupnost, jinak doporučuji veškeré slučování laděné, zhotovené přes firmu Ing. Řehák, Velimská 439. Zlín-Štípa. Tato firma vyrobí i kanálové zesilovače na míru.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Podobnou situaci řeším v Ostravě taky, akorát k.52 mi přes Lysou neproleze. Ne že by mě výzkumná práce nebavila, ale já si počkám na finální kmitočty :)

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Řešil jsem něco podobného K62- PL + K63- O2.Sloučení takto blízkých kanálů je podle mně vyloučeno - zkoušky s hybridem k ničemu.Takže nastoupila klasika koax.relé za 2stovky jede vše ale nutno přepínat.Je to řešení na prd jak píše radakrtek ale jiné nevidím než spustí Poláci Opole na K34.

Displej
Registrace: 2/2008

To Dispej

Sloučení sousedních kanálů není vyloučeno, pouze musíte upravit sílu obou kanálů. Dovoluji si odhadnout, že nemáte atenuátor, tedy regulátor síly signálu, na žádné větvi. Pokud byste je měl, pak by se našla úroveň, kdy sloučení by možné bylo.Ale za takovým sloučením je další zesílení velmi problematické. V Havířově slučuji K38+37 bez problému (!).

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zatím

bych to řešil manuálně,gunter má recht-38,62,taky nejsou konečné,v Havířově mi slováci taky nejedou-zatím,bum nastane až po spuštění zbytku poláků!Pánové nemá nahodou někdo odskoušený modul NP4 neotion v panasonic px80-byl bych vděčný!!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@samorost- samozřejmně to vše vím -zkoušel jsem nastavovat úroveň na obou kanálech bohužel samostatně.Pak jsem zkoušel i zesilovač se 2 vstupy UHF se samostatným řízením zesílení.Ty signály jsou tak slabé že jsem problém pověsil na hřebík.Nezbývá než počkat až DVBT bude mít nějakou definitvní podobu.

Displej
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra