![]() |
|
Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Neviem si dať rady s týmto problémom. Mám 2 openboxy napojené na 2 Twin univerzal konvertory (prvý Astra3A, druhý Hotbird)zlučené dvomi prepínačmi DiSEqC 4/1 vonkajší -FUD2HW pre jeden open a to isté pre druhý openbox. Oba openy sú zdieľané cez RS 232. Karta je skylink a druhá je televizja na karte pl. V oboch prijímačoch mám nastavený v menu DiSEqC 1.0 port 4 pre Astru 3A, pre Hotbird DiSEqC 1.0 port 3. Polské programy idú prepínať bez problémov na oboch prijímačoch. Problém mám pri skylink programoch. Ak na prvom opene prepnem CT1 (vertikal)na druhom opene mi idú všetky skylink programy (vertikal a horizontal polarita, CT1, PrimaTV, STV1, STV2 a dalsie), akonáhle prepnem v prvom opene na STV1 (horizontal)na druhom opene mi nejdú CT1, CT2, CT4, PrimaTV, programy s vertikal polaritou. Dalsie STV1, STV2, Joj (horizontal) mi idú. Nejdú programy na vertikálnej polarite. Čo mám zle nastavené, Twin konvverory som vymenil, prepínače DiSEqC 4/1 tiež, openy som vymenil a stále ten istý problém. Zostáva ešte kábel. Prosím poraďte, je niečo zlé nastavené v menu, kábel, TWIN konvertor,(vyššie alebo nižšie pásmo)? Neviem si dať rady. Ďakujem Milan |
mitro22
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.nemáš to náhodou cez starý koax zelenej farby? Jeden takýto problém som riešil.100 ročný koyx hrubý zelený, vymenený za nový vše o.k.Alebo nie je niekde zalomený koax? Skontroluj aj F-konektory.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Nie, je tam biely koax. Aj F-konektory som prekontroloval. |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Choď k parabole, a na LNB twin prehoď medzi sebou koax. káble.skontroluj či ti to robí tak isto aj potom. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Myslím, že som menil aj káble medzi Twin. Nesúvisí to s prepínaním dolného a horného pásma a prepínania 22kHz? |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Prečo to máš zlúčené DiSEqC 4/1 a nie D.2/1 ???Prečo to máš zapojené v DiSEqC port 3 a 4 a nie port 1 a 2 ??? |
skynett
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Problém môže robiť aj skutočnosť,keď oba prijimače sú na nerovnakej fáze.Píšem môže,treba preveríť.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
skynettto by nemalo vadiť. :lookaround:3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Myslím, že počet portov by nemal mať na to vplyv D.2 alebo 4 portové.Mal som to aj na 1. a 2. porte a bolo to isté. Rozmýšľal som o tom zalomenom kábli ale nechápem prečo raz ide a potom nejde prepínať H a V polaritu, lebo keby bol zalomený, tak by to nešlo ani v jednom prípade. |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.zalomený neznamená bud ide alebo nie, ale aj niečo podobné, vyskúšať treba všetko.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Nerozumiem "nerovnaká fáza". |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Skús ešte odpojiť zdieľací kábel na jednom prijímači a vyskúšaj či potom nabehne signál na vertikálnej polarizácií. |
skynett
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.mal som podobný problém, všetko vyriešilo dostavenie LNB .Dal som si nefungujúci program a meranie sily signálu, a stačilo to jemne pootočiť v objímke. IPbox, ortonHD9600, PrimaIII
|
scientific
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Tami, samozrejme že to ešte raz vyskúšam s tým káblom. Ešte ma napadlo, že z jednoho Twinu mám dlhšie káble ku prepínaču D.4 . Nemôže to mať vplyv? |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Keď je na 1 opene napr. CT1 ( vertikal) na druhom opene idú všetky Skylink programy.Akonáhle prepnem na prvom opene napr. JOJku (horizontal), druhý open nespustí CT1, PrimaTV, 0% signál, lebo sú to vertikálne frekvencie. Všetky horizontálne programy na skylinku idú. Akonáhle prepnem vertikalnu polaritu na 1 opene napr. CT4, zase všetko ide. |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Na 1 opene všetko beží bez problémov. Karty mám vložené v 2 opene a 1 open to zdieľa cez dátový kábel. V dátovom káble tento problém nie je. |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Skúšal si to aj z odpojeným zdieľacím káblom ??? |
skynett
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.nieco sa ti tam bije. nieco bude asi zle zapojene... Pokial si z BA mozem dobehnut. Samozrejme zadarmo to nebude :)nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.OK. Ešte to vyskúšam bez dátového kábla. Nie z BA nie som, som z PP. |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Vela stastia, tazko sa radi ked nevidim...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Páni, ďakujem za vaše rady. Vyskúšam to. Dám vedieť. Peknú noc. |
mitro22
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Pár krát som mal podobné problémy,ako popisuješ.Bolo to v tom,že jedna cimra mala zásuvkový obvod pripojený na jednú fázu a druhá na poschodí na druhú fázu a nejak sa to cez LNB vyrovnávalo a malo to za následok,že nešla na druhom prijimači vertikalná polarita.Po prvom dní prevádzkovania odišiel twin LNB.Po prepojení na rovnakú fázu všetko OK.Podobný problém som musel za tie roky riešiť tak 2 až 3 krát.Pri jednom nepomáhalo nič,iba to dať na samostatné paraboly.Ono tam môže byť všeličo, napriklad niekde slabý nulák a potom sa to snaží vyrovnávať,kde sa dá.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Problém pri Skylinku na 2 openboxoch.Dík letas.Je to starší dom a jeden open je dole a druhý na poschodí. Môže to byť aj tým. Skúsim to skontrolovať aj z tejto stránky. Ďakujem. |
mitro22
![]() |
|
LNBNechcem sa do toho miešať,ale skús vymeniť LNB a potom Diseq. |
pilip
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
![]() |