Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Velikost TS nahrávky

Dobrý den,

Chtěl bych se vás zeptat, kolik MB asi má nahrávka ve formátu TS. (délka asi 1hod30min)

Děkuji za odpověď.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Velikost TS nahrávky

A jaký záznam? SD nebo HD? Při jakém datovém toku?
Já co mám nahrávky z různých zdrojů HD na TechniSatu, tak bych odhadoval, podle datového toku, že ta nahrávka může mít i jen 3,5 GB, ale klidně může mít i 8 GB.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@joscer

SD záznam, a mám na mysli záznam ze satelitu

Zdravím Vás!

bobo2

On myslí formát asi, ne přístroj. Mám taky sat. příjmač a ten nahrává v TS a ještě jiném ale nezkoušel jsem chce to vyzkoušet tak pokud vlastníš takovej příjmač tak bude nejlepší když sám vyzkoušíš :)

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

Chtěl jsem se ujistit, protože za necelích 5hod budu mít nějakej ten přijímač s TS doma :8) :)

Zdravím Vás!

bobo2

na CT1 v SD mi v patek Technisat nahral 1,5 s cca 3,4Gb.

zzz
Registrace: 1/2006

Aha, takže ty budeš mít za necelí(ý)ch 5 hodin nějaký ten přijímač s TS doma? Tak to prostě vyzkoušíš. A dej pak vědět.
PS: nepatřím k opravovatelů češtiny (i já občas ujedu), ale tohle bije moc do očí.

joscer

Dobrá. Potom dám vědět

Zdravím Vás!

bobo2

bobo2

Pro Tvé info - Sherlock Holmes z SD HBO - 2 hodiny za 2,13GB, Pátek třináctého - 1,5 hodiny za 1,56GB, takže počítej zhruba 1h=1GB, ale opravdu to záleží na datovém toku ;)

gaston

nahrávám z primy cool pořad i like bike který trvá 25 minut a záznam má cca 700 Mb

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007

Já mam Showbox 301 platinum HDMI a nahráva take v ts formátu já si nahrávam Donu Barbaru z tv doma kerá má kolem 45 min a máto kolem 1 GB

DjTommy
Registrace: 7/2006

Jednoducho to záleží len od dátového toku, v akom vysielajú jednotlivé stanice svoje programy.Takže sa nedá jednoznačne určiť, koľko MB bude všeobecne treba na nahratie 1 hodiny programu. Napr. 45 min seriál na STV1 má 1,5GB, na ČT a Markíze to je ešte viac. No a HD vysielanie je to isté. Filmové stanice HBO a Filmbox majú nižší dátový tok ako napr. Eurosport, Nova, NovaSport. Takže všeobecne sa to presne nedá určiť.

ozzy2
Registrace: 7/2008

Velikost TS nahrávky

Film ve formátu TS - od 1,5GB více.

baksik
Registrace: 5/2010

1.5 hod film na ČT2 může mít i 5 GB ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Aj menej ako 1,5GB za hodinu-zalezi od stanice.Ale aj viac-ct1,ct2 okolo 2GB za hodinu.Ale niekedy to byvalo lepsie-film z ct1,alebo Markizy sa mi stavalo,ze mi nevosiel na dvd.(teraz by ma uz nenapadlo napalovat niejaky film na dvd,ale z istotou viem,ze u vsetkych nasich stanic teraz uz film na dvd vlezie).

Kasr
Registrace: 8/2008

Já bych řekl, že nezáleží jen na datovém toku daného programu, ale i na sat. přijímači. Když jsem měl Showbox 700, tak mi na 4GB flešku drtivá většina filmů nevešla (z různých tel. stánic). Ale samozřejmě to bylo jeden a půl hodiny + reklamy. Lepší podle mne je, když přijímač umí nahrávat přímo do mpeg (ale TS formát má také své výhody). Ale samozřejmě píšu o SD videu.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Alion

Showbox sd aj ked nahrava do ts,tak je tam iba jedna zvukova stopa a videostopa.Nic ine.Tam to je ohladom toho jedno,ci nahravas do mpg,alebo ts.

Kasr

Žádný přijímač nic nepřekódovává, na to nemá čas. Délka nahrávky je přímo úměrná datovému toku a je jedno jestli je to ts, trp nebo jiná přípona. Rozdíl může být jen v počtu zvukových stop nebo teletextu, ale to je nepatrné.

visper
Registrace: 5/2008

Já nahrávám 20min s velikostí 650MB

Zdravím Vás!

bobo2

Může mít i hodně

Záleží, kolik v tom budeš mít reklam. Když střelím, tak běžnej SD film, kterej by měl trvat 90 minut a trvá s reklamama přes 2,5 hodiny, počítej min. 3.5 GB. Ale záleží na víc vlastnostech jak se píše v dislkusi.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Který 90minutový film v poslední době trval přes dvě a půl hodiny? Narvat přes 60 minut reklam do pořadu o základní délce 90 minut snad ani podle zákona nelze.

joscer

Protažení běžného filmu i o hodinu kvůli reklamám (včetně před a po), bývá naprosto běžné. Proto je taky nahrávání na místě, protože kdo by chtěl utrácet zbytečně hodinu svého času, že? Vlastně je ten pořad pro diváka pěkně drahý, měli bychom jim naúčtovat každý svou hodinovou mzdu :)))

Pokud si budeš pořady archivovat a před tím si je sestříháš, uvidíš, jak se ti u komerčních stanic zmenší i o víc než o třetinu.

A ještě poznámka k formátům: je jedno, jestli je to ts, rec, mpeg, pořád je to záznam streamu, velikost je tedy stejná a těch pár odlišných pomocných bytů většinou jen na začátku nehraje roli.

mik9
Registrace: 1/2011

U niektorých staníc je niekoľko audiostôp.Tam rozdiel môže byť.

Kasr

Joscer

Záleží kde ten film dávaj. Subjektivně bych řek, že nejvíc obtěžuje v poslední době reklamama Prima. Film, kterej má začít ve 20.00 začne o půlhodiny dýl a potom reklamy, takže přes 3 hodky žádná míra. A filmy jsou většinou delší..ca 100-120 min. NAvíc EPG není sesynchronizovaný asi skoro nikde, a stařičký VIP taky nikdy vlastně pořádně nefungoval. Ale každýmu je to jedno a těm hňupům z režií a obsluhy přenosovejch cest dvakrát.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Ale vedia narvat aj hodinu reklamy do filmu.Jednou z takychto televizii je aj markiza.Ja jej nastastie neholdujem,ale sleduje to manzelka a deti,tak to obcas vidim.

Kasr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra