Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Šilhající monoblok

Zdravím a rád bych se zeptal. Předem předesílám, že jsem v tomto naprostý laik tak mě prosím nekamenujte. Přijímám UPC Direct na Thoru a po přesměrování parabol postrádám kanály jako RTL, PRO 7 atd. Chci se proto zeptat jestli je technicky možné na parabolu pomocí multifeedu přijímat satelity Astra. Jde mi o to, že Thor by byl jako hlavní a Astra s monoblokem šilhající. Jde to vyřešit pomocí monobloku nebo je potřeba na každou Astru samostatný konvertor? Používám Quad konvertor čili řešení pomocí motoru nevidím jako ideální z důvodů toho že na každém přijímači by musel jet program z konkrétního satelitu. Předem děkuju za odpověď.

rotvajler
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Šilhající monoblok

Včerejší fotbalový drama Německo - Japonsko na ZDF HD nemělo chybu, akorát v zakončení se oběma ženským týmům příliš nedařilo. K tvojí otázce. Dá se to řešit, ten rozdíl 20 stupňů není tak obrovskej. Ale parabola musí být rozhodně větší než 60-tka a střed by měl být na 9E nebo třeba 13E. Takže budeš potřebovat tři LNB a nebo nějaký speciální držák.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

https://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/

netace
Registrace: 12/2008

Padre Pio/vortimond/deltagama:

Proč by měl potřebovat 3 konvertory? Střed paraboly vůbec nemusí být konvertorem osazený, stačí jenom jeden na Thor a druhý na Astru.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Jako "amatérovi" mohu doporučit jedině E85 či třeba T55.Sám to asi nenastaví......takže jedině kontaktovat nějakého "montážníka".... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

technikUPC

ano. samozřejmě si může vyrobit dřevěný kolík a ten multifeed držák přidělat na něj.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

bojovépsinemusim

ale na monoblock zapomeň .

jen pro rozšíření Tvého obzoru

tonek
Registrace: 1/2009

Padre Pio/vortimond/deltagama:

Já zapomněl, že tys vlastně nikdy žádný držák na multifocus neviděl, takže si myslíš, že ten středový konvertor tam musí být :razz: I když u nějakých levných šuntů máš asi pravdu, tam je objímka přidělaná na konvertoru a ne na držák od paraboly ;P

technikTKR

technikUPC

tyhle starý klasický hliníkový držáky s kolejnicí jsou vynikající. není důvod je nepoužívat. navíc jsou levnější. to přichycení prostřednictvím třetího LNB je rovněž velice stabilní způsob

vortimond

rotvajler

https://www.parabola.cz/forum/topic-55429/

peso006
Registrace: 11/2009

technikUPC

a nemusíš v každém tématu zdůrazňovat, že používám tři nicky. dělalo to tady víc lidí. dokonce můj vlastní nickname byl naklonován a zneužit pro psaní o technických nesmyslech (jako je například univerzální dekodér satelitního signálu). pachatel tohoto činu nebyl nikdy na blacklistu a platí tady na fóru za solidního a vzdělaného pisatele. co se týče podivných názvů těchto nicků, mají vždycky svůj smysl. například nickname padre pio vystihuje mojí posedlost platformou sky italia a zároveň nelibost k řešení satelitního příjmu prostřednictvím sdílení. to bys měl jako zaměstnanec UPC podporovat. co se týče sky italy jejich kvalita některých programů je úžasná
http://img263.imageshack.us/img263/7307/unledqty.jpg

vortimond

Já to mám uloženo v seznamu, takže vždycky jenom 2x kliknu na pole "Nadpis" a seš tam komplet :8)

technikTKR

ten miláček fóra co klonuje cizí nicky je ..... to byste nikdy neřekli ..... nickname ...... oneeeee. všimněte si jeho vybraného způsobu vyjadřování
https://www.parabola.cz/forum/topic-20246/

vortimond

já tam vidím

minimálně dva ROZDÍLY !

tonek

ano, oneeeee používal někdy i v jednom tématu dva nicky. ten další je color21
https://www.parabola.cz/forum/topic-25541/

vortimond

Pánové děkuji všem za příspěvky k věci. Ano máte pravdu, nejspíš bych si na tento počin musel někoho pozvat, jsem ještě schopen nastavit parabolu na jeden satelit, ale lovit nějaké odrazy to by asi bylo nad moje síly a s mojí cholerickou povahou by to asi dobře nedopadlo. Teď tedy k tomu co je zde napsáno. Vycházím z toho co jsem se dočet i jinde a tam bylo zmiňováno že hlavní nebo slabší satelit ( pro mě konkrétně Thor ) by měl být na přímo a méně podstatné nebo silnější satelity šilhající proto to zde zmiňuji. Vím, že je možné tohoto rozpětí mezi Thorem a Astrami dosáhnout pomocí klasického multifeedu s klasickými konektory, jde mi spíše o to jestli je technicky možné na obě Astry použít místo dvou konektorů jeden Twin který by tedy nebyl napřímo, jestli rozsah mezi družicemi není při šilhání o trochu jiný než při klasickém nastavení a jestli tedy monoblok tento rozsah zvládne. jde mi především o houšť kabelů na balkoně kde bych pomocí Twinu ušetřil 4 dráty ( Quad konektor )

A ještě jedna doplňující otázka mimo mísu. Pokud bych se rozhodl místo multifeedu nainstalovat motor, je možné docílit toho aby se při propojení zatím 3 TV přijímače nehádaly? (samozřejmě že na všech TV by musel jet program pouze z jedné družice) Udělat to prostě tak, že motor by mohl natáčet pouze jeden receiver např. ten v obýváku? Abych nastínil o co mi vlastně jde, především mi chybí kanály jako RTL, ARD atd. tedy ty kde bývá občas box a nepředpokládám i vzhledem ke své jazykové vybavenosti, že bych tyto programy sledoval denně, z drtivé většiny bude stále sledován Thor. Jde mi tedy pouze o doplňkový příjem který bych rád vyřešil co nejjednodušeji a s přiměřenými náklady. Všem děkuji za odpovědi.

rotvajler

pro Tebe

je nejjednodušší přidat 30ku nebo 45ku anténku a podle počtu těch co chtějí Astru dáš Twin nebo Quad a přepínač(e)

anténku klidně spustíš pod zábradli a ani nebude vidět.

hlavně nedávej do antény konektory ani konvektory, však VÍŠ!

tonek

Ano oprava, samozřejmě konvertor ne konektor.

rotvajler

vortimond

Zajimavá diskuse,jinak asi Víš,že vyšel nový sw pro vantanage hd přijímače..

Fanyn
Registrace: 11/2007

souhlasím, že je to zajímavý téma. ono občas neškodí podívat se na věci z trochu širšího pohledu. než pořád jenom "co zase napsalo to špinavý pra-se z Kladna"

vortimond

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra