![]() |
|
konvektorIdem si meniť sat. príjmač za hd je treba si zmeniť aj konvektor? Má asi 6 rokov je to potrebné? dík za odpovede ;) |
drax
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 69 |
![]() |
|
počkej na podzimteď vážně ten čudl se jmenuje KONVERTOR od slova KONVERZEa měnit ho nemusiš pokud je funkční.Obchodní trik na Tebe zabral ale obraz bude HD i bez nápisu HD! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: konvektorKONVEKTOR je kurenarske telesoasi myslis LNB KONVERTOR, nie ten menit, pokial funguje, nemusis |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
konvertorpardon myslím konvertor :))) ide o to,že známemu menil ,lebo ukazoval obraz hd kanálov a naozaj ten obraz bol iný horší... |
drax
![]() |
|
RE: konvektorNevím čemu se divíte, já už jsem viděl i reklamu na HD yaginu DVB-T. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: konvektorNa příjem HD programů na Astře 3A je jen potřeba mít precizně nastaven LNB nebo Monoblok.Pokud má jen 60cm parabolu tak to musí mít nastaveno ještě lépe.Já osobně to nastavoval na 60cm parabolu s LNB ALPS co byl starý jak hrom,a jelo to.Frekvence 12070MHz je alfa a omega kvalitního příjmu.Jen BLBEC věří v rekl.triky prodejců,HD na krabičce od LNB neznamená vůbec nic.Pokud někdo bude mít motor na kterém bude napsáno vhodné na HD tak si ho také koupíš? |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
@draxnepises kto videl ten rozdiel medzi akoze HD LNB a starym LNB, no len videl co chcel vidietmedzi porovnavaniami boli predsa minimalne 2 minuty - vymena LNB na parabole, takze ziadne priame porovnanie .... len nerozumiem preco sa pytas, ked vies ze s HD LNB bude obraz lepsi |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
draxPokud známý měnil LNB protože měl na HD programech horší obraz než na SD, tak je to dokonalý důkaz iluze. Podobná iluze vzniká při použití kabelů s pozlacenými konektory. V lékařské praxi se tomuto jevu říká placebo-efekt. LNB totiž v žádném případě nemůže mít vliv na kvalitu obrazu. Může mít vliv pouze na kvalitu signálu. Kvalita signálu pak limituje kvalitu obrazu až v okamžiku, kdy se obraz začne rozpadat na fragmenty. HDready označení konvertorů takneznamená nic jiného, než, že jeho kvalita vyhovuje i pro HD. To ovšem neznamená, že LNB bez tohoto označení svou kvalitou nevyhovují. Měření totiž neprokázalo, že by HDready LNB poskytovaly signál s menší chybovostí než LNB bez tohoto označení. Jelikož některé HDprogramy používají stejnou modulaci jako SD programy, tak LNB nemá vůbec žádný vliv. LNB může ovlivnit kvalitu HD signálu pouze u vyšších modulačních módů (8PSK a pod.), a to pouze tím, že bude mít menší fázový šum!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
konvertorpáni ja ,ale nepíšem v mojej otázke nič o HD konvertore ja píšem o NOVOM konvertore.....nadpis na krabičke hd ma absolutne nezaujíma ;) ale dík za odpovede |
drax
![]() |
|
RE: konvektorTy sice v otázce píšeš cosi o topném tělese, ale jinak v pohodě :laughing:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
Lnb6 rokov / na starom lnb uz moze byt viditelny "zub casu"Pokial mas pocit, ze ho musis vymenit, tak ho vymen, dnes to uz nije taka polozka, oplati sa vybrat kvalitny. Nutnostou vsak je dobre nastavenie! |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: konvektorja by som si vymenil za IBU TWIN 0,2dB,hlavne za HD 3D,,hehe ale nie ak jede pojde vpoho,ale ak ho chces na 7w,26e tak treba iBUAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: konvektorJde o to, co s tím chceš chytat. Myslím si, že pokrok se podepsal i na kvalitě konvertorů. Novější = větší zisk. Jinak, mám doma 7. let starý konvertor Mascom 0,3 dB a když jsem ho zkusil na T90-ce, tak jsem si řekl, že tohle nikdy!!! Na té parabole mám konvertory Inverto 0,2 dB, Edision 0,2 dB a Maximum s malou hlavou 0,1 dB. Všechny mají, dle měřáku sat. přijímače, naprosto stejné parametry (měřeno asi na třech pozicích, z každé zn. jeden). Ale, když jsem tam dal ten Mascom 0,3 dB, tak byl rozdíl značný (tuším že nějak kolem 15-ti %).VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
pro wwweDíky za info na http://www.hdforum.sk |
Robo39
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 224 |
![]() |
|
Robo39;) :8) :sly:Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: konvektor...ano, nejlépe zakoupit LNB značený full hd, jinak to hrát nebude.....a ten starý mi zašli poštou, já ho někomu prodám a namontuju.... :)))DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: konvektorNo tak mě na starém Grundigu AUN HD Nova nechodila jinak šlo vše vč.ČT HD.Konvertor byl ovšem asi 10 let starý. |
ansat
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
RE: konvektorKvůli věci za pár stovek tady utrácíš čas svůj i diskutujících? To už jsi mohl mít vyděláno na několik nových;) Tak prostě kup nový a je to.A nezapomeň si koupit i HD brýle :laughing: ¨ http://technet.idnes.cz/americane-znaji-z-televize-zazracne-hd-slunecni-bryle-zlepsi-zrak-1cm-/tec_technika.aspx?c=A110608_171342_tec_technika_pka |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
![]() |