![]() |
|
Zkušenosti s ukotvením stožáru.Dobrý den,potřebuji instalovat stožár (2m) na komín na který bych chtěl dát 100cm ofset parabolu s motorem. Potřeboval bych poradit se správným (festovním) uchycením. Co se týká pevnosti, tak nejlepší by bylo asi použít pevný úchyt např. http://www.dxc.cz/p188-drzak-stozaru-objimka-48mm-neodsazena-d-p/ , ale ten komín určitě nebude úplně kolmý ani mě se to určitě nepodaří přesně vyvrtat, takže z tohoto hlediska asi bude lepší použít nějaké stavitelné úchyty např. http://www.dxc.cz/p160-drzak-stozaru-s-jezdcem-48mm/ nebo http://www.dxc.cz/p164-drzak-stozaru-vysuvny-48mm/ . Tam se mi ale moc nezdá to zajištění šroubkem, jestli to vydrží i silnější nápor větru aniž by se to hnulo. Mohl by mi někdo poradit zkušenosti z praxe jak a čím ten stožar uchytit a vůbec čeho se vyvarovat apod.? Předem děkuji. |
pfemir
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 20 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.ten atik provrtat celou zeď z jedné strany konzolyz druhé pásovinu vždy na dva šrouby, lépe svisle. |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Re :Pokial je komin z tehak a malty tak nie,aj s vystuzenim l profilmy v rohoch a pasovinou dokola ako pisal saxon-komin sa zlomi pod l profilom-je to sice o dost pevnejsie,ako priamo na komin(vaha komina to spevni),ale aj tak nie.Ja by som na komin(aj ked nefunkcny nikdy nic nedaval).Ked uz na strechu,tak nieco v principe,ako radil samorost.A estetika-nejde to mimo okno? A vietor(vychrica)-na streche je to vzdy intenzivnejsie,ako niekde za murom. Dufam,ze to nebude zase 2 krat-niejak blbne opera mini v mobile. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 649 |
![]() |
|
Zkušenosti s ukotvením stožáru.Když to tu tak čtu, tak mi z toho vychází, že na rovnou střechu nelze umístit parabolu. A to jsem si myslel, že rovna střecha je výhoda (lepší přístup, ...).Ještě mě napadlo strčit lešeňovku do toho komínu, ale to by musela mít aspoň 10m a nevím jak bych jí v tom komíně zafixoval. A nebo vymyslet nějakou hrazdu mezi tím komínem a atikou, aby to nedržel jen ten komín. |
pfemir
![]() |
|
to máš nejlepší nápadčtyřku nebo šestku lešeňovku do komína na konci dole ucpatnapříklad hadrem deskou vtařenou drátem tubkou nahoru , zalit trochou betonu, až zavadne vyvážit a pak ještě trochu zalit, (lépe suchým ! ať ti to nevlítne do sklepa) pak vyplnit něčím lehkým polystyrén odpad plasty,asi metr a zase zalít a dva čí tři betonové špunty to spolehlivě udrží, poslední samozřejmě na konci komína, to co poleze nad komín bych udělal třeba 60ku trubku, nahoře víčko a nezapomeň tým komínem ptotáhnou do každé cimry kabel !!! |
tonek
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.a v tom nejvyšším špuntu nebo i v nejnižším musíš něco navařit vinkl, tyčovinu pásovinu šroub radiálně aby jsi zamezil pootočení! |
tonek
![]() |
|
Zkušenosti s ukotvením stožáru.Díky za postup, ale to už je hodně komplikovaná konstrukce. Jinak ten komín nemá žádné otvory, jen v nejnižším místě dvířka. |
pfemir
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.spustíš lanko do dvířek a vtáhneš ucpávkudle mne to nejlepší a vymyslel sis to sám ! :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.Tohle jsou všechno docela komplikovaná řešení. Pokud ti vadí estetika na zdi, tak není přece žádný problém nabarvit parabolu i trubky do barvy zdi a máš ji skoro neviditelnou. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.@tonek: dost dobře si to technicky nedokažu představit. hlavně to betonování mi příjde moc definitivní a když bych, např. správně netrefil kolmost tak su nahranej. Zkusím raději popřemýšlet nad tou hrazdou.@mik9: na žádnou zeď to dát nemůžu, jedině na tu lodžii a to ještě 3/4m vysunutou. |
pfemir
![]() |
|
Parabola na střeše bere blesky,když je dole, je na tom z hlediska atmosférické elektřiny o mnoho lépe. Navíc stojan se na zemi dá udělat jako slušné uzemnění. Podle nových předpisů má být parabola v ochranném pásmu hromosvodu a s jiskřištěm, podle starých uzemněna. Více se mi líbí starý předpis. Když budou bouřky, jako ta poslední na Šumavě, kdy bylo za 1 minutu 315 výbojů, tak stojí za to nad tím přemýšlet.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.Zabetonovat trubku do komína ........ Bože, do koho jsi to duši dal. Takovou hova.dinu jsem už dlouho nečetl.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
pokud nejsi v lesea nemusíš jít do výšky tak ten komín ubourej do výše kolen či pasu a pak ta trubka stačí ze dva metre a NO PROBLEMA!NI :))) |
tonek
![]() |
|
RE: Zkušenosti s ukotvením stožáru.meter dole(do komína) a meter hore (nad komín) |
tonek
![]() |
|
To: KUBATake jsem se dlouho tak nenasmal a tvuj komentar to dorazil......Jen by me zajimalo, jak to doopravdy pripevni, ponevadz z techto rad musi byt kazdy jelen. |
Marw
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
Zkušenosti s ukotvením stožáru.@Marw: Už to mám připevněno. Nakonec jsem se, díky Vaším radám, na ten komín vykašlal a připevnil jsem to na atiku. Narval jsem tam 8 závitových tyčí (M10) do chemické kotvy. Z jeklu jem posvařoval konzolu a k té jsem připevnil 1m stožár (4,8cm). Je pravda, že jsem sborku a rozborku dělal 3x. Pořád to bylo nějak netuhé a třepalo se to jak sulc, takže jsem tam postupně dovařoval další vzpery (spotřeboval jsem skoro 7m jeklu) a ješte jsem ten stožár zespodu zapřel o střechu. I tak se to ještě třepe, ale to už není netuhostí mého výrobku, ale netuhostí toho stožáru a hlavně paraboly. Sem si myslel, že ta parabola je tedy bytelnější :(( |
pfemir
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |