Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Oprava DO (Topfield) a CW modulu

Dobry den, chlapci. Je tu nejaky frajer, co opravuje dialkove ovladania? Na mojom DO od Topfieldu nefunguju dve tlacitka, tie, co su celkom hore a su dost dolezite, ide o vypinanie receiveru a stlmenie zvuku. Ostatne tlacitka pracuju normalne, preto sa domnievam, ze problem nie je v receiveri, ale len v DO.
Dalsi problem mam s CW modulom Philips, ktory ma pri odkodovani problemy a ma caste vypadky, obraz sekne, po prepnuti na iny kanal a naspat zase ide v poriadku.
Da sa s tymi vecami nieco robit, alebo to mam vyhodit a kupit si nove? Na ebay DO za nejakych 35€ a CW modul okolo 40€.

VU+ Duo2

Karol
Registrace: 4/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Oprava DO (Topfield) a CW modulu

no na tom dialkovom ti odišli tlačitka tak ho rozober a tlačitka vyčisti či to nepomože povedšine sa tam dostane bordel preto neprepinaju ovladače sa rozoberaju s tvršim plastom aby sa nepoškrabali hrani ovladača napr z kartou ale ja rozoberam aj s priborovym nožom čo mam po ruke stym rozoberam čo sa tyka toho modulu možno by pomohla novša verzia softu natiahnuť donho .Na opravu ovladačou existuje aj taka sada ktora sa použiva ked tie čierne gumičky v tvare kružku so opotrebovane tak sa tam nalepia nove ovladače niesu dajak drahe neviem či sa ti to vobec oplati opravovať ja mam z opticumou 2 uplne pokazene opravyť sa nedali pravdepodobne integrač vadny kupil som nove

jopo166
Registrace: 1/2009

Mne vrta hlavou, ze odisli prave tie dva, ine nie, su vedla seba. Nedavno som ho mal rozobrate (tiez priborovym nozom), cistil som cover, lebo bol cely ocapkany, ale na tie kontakty som nepozrel, dnes to skusim mrknut.
Nevies, kde by som sa docital, ako sa natahuje soft do modulu, mozno by to pomohlo. Nejaku webovu stranku.
Dakujem.

VU+ Duo2

Karol
Registrace: 4/2005

stym modulom ti neviem poradiť snad sa tu ozve niekto kto tie moduli bežne programuje ten philips myslim že je uš dosť stary modul niektore moduli sa dali tie velmy stare aš po vytiahnuti flash pamete naprogramovať .Ine tie novšie sa daju uš aj cez družicu naprogramovať.A niektore sa daju aj programatorom tym ktorym sa programuje karta diablo.

jopo166
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra